TOLONG MAMA BUAT SATU BENDA NI JE..

NEW ENTRY DI BAWAH ENTRY INI.SILA SCROLL

dear,
mama ada masuk 1 contest ni...eh..bukan mama,tapi taqif...yang di buat oleh babymanja..tarikh peraduan ni bermula 26 Januari 2011 -25 February 2011.mama teringin nak taqif menang..sebab taqif tak pernah menang lagi mana2 peraduan..selalu tipis2 je..tapi hadiah yang disediakan tuk pemenang pertama je..so kali ni,kalau tak dapat tempat pertama,kedua,ketiga..saguhati pun jadilah..hehehe...sebab ada hadiah juga tuk saguhati..

gambar yang mama pertaruhkan tu taqif ialah


so kalau berkenan bolehlah tolong mama votekan tuk taqif..cuma tekan ni jer...

1.KLIK LIKE PERGI KAT FACEBOOK TAIP NI http://www.facebook.com/babymanjafansclub


TERIMA KASIH YANG MENGUNDI...SEMOGA ALLAH YANG MEMBALAS KEBAIKANMU..

GA: 'SAYA NAK BUSHA INI UNTUK ANAK SAYA'



Dear..
memandangkan mama dah umumkan pemenang untuk contest mama..mama nak buat GA pula lah...senang sikit..pemenang akan dipilih melalui undian..mama cabut je..so simple...so mcm biasalah...

1) Buat satu entry bertajuk

'SAYA NAK BUSHA INI UNTUK ANAK SAYA'


2) Di entry tersebut, tempekkan Banner ini sahaja..
dan link back kepada entry ini

3) Letakkan juga banner ini dekat side kiri atau kanan
dekat blog korang dan link kan juga kat entry ini..konon2 nak bagi orang taulah

4) Mestilah jadi follower mamahousewife dan mamahousewifeshop

5)sila tinggalkan jejak link anda beserta id nama follower dan emel anda di ruangan comment pada entry ini


Please be noted!!!

1)tukang cabut undi nanti mama suruh papa dan taqif cabut ye

2)setakat ini 3 pemenang yang akan dapat busha,yang kat atas tu.tu hanya contoh design sahaja,nanti mama tanya anak lelaki ke perempuan dan umur berapa kepada sesiapa yang menang.

3)mama akan tambah pemenang jika sambutan yang luar biasa..

4)tarikh bermula sekarang 23 feb 2011 jam 12:10 pm dan akan tamat pada

6 march 2011 jam 12:10 pm


TAMAT


Mama umumkan pemenang contest

DEAR...
mama dah buat keputusan dan memilih pemenang contest mama..tahniah kepada yang menang dan yang kalah cuba lagi..

tempat ke 5 jatuh pada

iSMI NUR-MUHAMMAD DANIAL HAKIM


Tempat ke 4 jatuh pada

ibuayahdamia-Damia Ayyunie bt Khairuddin


Tempat ke 3 jatuh pada

ibu Arifa-ARIFA DALILA


Tempat ke 2 jadu pada

Ummi Danish-Iqbal Danish Farri


Tempat pertama jatuh pada

Eb azrin-aedreandaian

entry mama xdelah surprise mane..tak sempat nak buat gempak2...ni pun budak tenet ni (Taqif ) tengah tidur..dapat lah buat kejap..huhu...kepada yang menang..hadiah akan menyusul ke rumah anda..

tempat pertama:sila bg mama nama,alamat dan n hf
emel mama:djindhouz@yahoo.com

Projek kami malam tadi

projek lagi malam tadi bermula untuk menghias rumah guna wall sticker...cantik....macam ak percaya..xpayah nak bazir duit guna duit banyak2 import orang datang rumah untuk mencantikkan rumah kita...tampal2 pakai wall sticker je dah cantik..macam hidup.....ini projek kami lagi malam tadi..






Watikah dari mama untuk semua yang join contest mama

Mama lak yang berdebar-debar nak pilih pemenang..sapa agaknya yang menang ye..saingan agak sengit..semua comel2 belaka..tapi buat kata vince AF1 semua adalah pemenang,takde pengalah..walaupun mama tak bagi hadiah kat semua..tapi mama seronok anjurkan contest ni..lepas ni kalau ada yang tak menang,jangan pulak serik nak join contest mama..pas ni mama nak wat GA lak..cuma cabut undi jekan..takde dah nak pilih2 macam nie..bila taqif dah besar sikit baru mama buat balik contest..

pas ni sapa yang menang,tahniah mama ucapankan,yang kalah sentiasa2lah melawat blog mama lagi..dan sentiasa jadi follower mama..blog mama taklah se best orang lain,tapi cukup sekadar kepuasan diri sendiri..biar kita jadi diri kita,dari kita meniru jadi orang lain..

betul tak?

lastly mama minta maaflah kalau mama tak dapat nak sediakan hadiah banyak2.cuma tempat pertama je..lengkali bila blog mama dah mantap sikit..InsyaAllah ada hadiah best2 dan banyak..

okey..ni adalah calon2 top 5

TOP 5 antaranya:-







HUJUNG MINGGU KAMI BUAT APA

Semalam mama bawak taqif pergi cucuk 3 bulan punya..Alhamdulillah,taqif tak menangis dan hari ni dia tak demam pun..cuma masa cucuk tu dia menjerit sikit sebab terkejut..hehehe...tu bagusnya dan bezanya cucuk di klinik kerajaan dan klinik swasta..klinik swasta akan menggunakan jarum sehalus-halusnya untuk cucuk budak kecil macam taqif ni.kalau klinik kerajaan,dia akan menggunakan jarum yang sama standard peringkat umur dari kecil sampai dewasa..maklumlah kerajaan dah bagi subsidi macam tu..so terima dan berserah sahaja..nama pun dah freekan.masa taqif cucuk 2 bulan dia demam.sebab sakit kot.jarum tu besar..mama bukan apa,bukan nak menunjuk nak kata mama tak suka cucuk taqif dekat klinik kerajaan..papa dia takde masa nak bawak or hantar mama pergi klinik kerajaan tuk cucuk taqif..busy dengan kerja.ada masa pon waktu malam,cuti am dan ujung minggu sahaja.manalah klinik kerajaan nak bukakan.so terpaksa bawak taqif pergi cucuk di klinik swasta..tapi yang tak bestnya..hulur duit jelahkan..dah nama pun swasta..hehehe..




psst...psttt....




nak tau tak berapa berat taqif masa 3 bulan...hehehe...before keluar rumah nak pergi cucuk mama dukung dia dan mama cakap,pa rasa berat taqif 7kg kot..then masa kat klinik tu,betul Dr timbang berat taqif..7 kg tepat...naluri seorang ibu....bukan nak bangga...tapi tak sangka tepat...cewah....opss.jangan marah ye...terover lak...
mama nak cerita before mama gan papa bawak taqif pergi cucuk apa kami buat di rumah..jeng jeng jeng...




ni dia


konon nak mencantikkan rumah..yelah..dah nak setahun duduk rumah ni,kosong je dinding...tada...rumah mama tak lawa tau...


kami tampal cermin yang dah setahun beli kat ikea dan gantung gambar kawen kami

lekat wall sticker..baru buat sikit..ni hasil dia..cantik sangat macam lukisan kaler air yang di conteng kat dinding



ni gambar dekat dia..

mama tak ambil keseluruhan ruang rumah..rumah xlawa pun..cukup sekadar selesa..

wall sticker tu mama ada jual..nanti boleh tengok kat sebelah post ni ye..kalau ada yang berkenan..

hari sabtu mama pergi tengok festival layang2 antarabangsa.nanti mama buat entry..tunggu...............

CALON2 TOP 10-PUSINGAN SEMI FINAL

PENGUMUMAN

CALON-CALON CONTEST SENYUMAN SI CILIK

TOP 10

CALON-CALONNYA IALAH

1.Eb azrin


2.mamalieyna

3.iSMI NUR


5.Balqis





10.ibuayahdamia


PENGUMUMAN:CONTEST TOP 20

PENGUMUMAN

CALON-CALON CONTEST SENYUMAN SI CILIK

TOP 20

CALON-CALONNYA IALAH

1.Eb azrin


3.wan nurul hezrina abd halim

4.mamalieyna

5.NURSALWA

6.iSMI



9.Balqis

10.dYaHaHa




14.fa10





19.ibuayahdamia

20.zuedamia

CONTEST-GROUP J YANG TERCALON

1.ibuayahdamia-Damia Ayyunie bt Khairuddin/1 thn 10 bln




2.zue damia-damia arissa/2 thn 4 bln


CONTEST-GROUP I YANG TERCALON


1.Roszaneza Danny-Danish


2.eiyra'z-Muhammad Hirzy Azeem bin Mohd Faizul Hafiz/2 thn


mama dah upload gambar hadiah contest


mama nak bgtau..nilah hadiah yang mama akan bagi kat yang menang contest mama..ni tuk pemilik blog.tak kisahlah,parents ke,family ke..tapi tuk tuannya blog..hadiah tuk baby mama tak pilih lagi..sebab mama nak tgk dulu baby mana yang jadi juara..boy ke..girl ke..then umur baper..baru mama boleh pilih hadiah...so harap bersabar..group I gan J je lagi tinggal tuk mama pilih..so nanti dah jadi top 20..sapa2 yang tak menang,jangan kecik hati or putus asa.kata tak join dah contest mama lepas ni..anak2 sume comel2..mama kena pilih yang terbaik..ada yang patut masuk top 20..tapi syarat tak cukup..ada je yang kurang..kadang2 kita pun tak sedar syarat tu cukup ke tak.lengkali hati2 ye bila masuk contest..yang berjaya mama ucapkan tahniah..group I dan J harap bersabar..mama tak buat lagi operasi terjah menenjah blog memasing..ni bila mama dapat buat entry bila taqif tengah tidur or duk gam papa dye..weekend or hari cuti tak dapat nak buat..hari bersama keluarga...hehehe...sory ye..sabar itu separuh daripada imam..

CONTEST-GROUP H YANG TERCALON

1.ummi sofiyyah-Nur Zahirah Sofiyyah/2 tahun


2.simplemama-Amal Reefqy b Noor Amrie/10 bulan


Kenapa ada orang nak dengki dan suka jaga tepi kain orang

DEAR,
salah ke mama nak jual baju secara online..kenapa ada orang dengki tak tutup pintu rezeki mama..kalau taknak beli baju secara online pun..duklah diam2..tak payah lah nak buat entry hasut orang supaya jangan beli..kadang2 orang yang jual online ni antara sebab bila dah jadi housewife..tak bekerja,tak dapat kerja sebab ekonomi tak baik dan sebagainya..dan salah satu cara yang bijak ialah..memulakan perniagaan..bukan nya berniaga tu cara haram.HALAL..

Yang dah berkerja pun nak cari pendapat tambahan dengan berniaga secara online pun tak pe..terpulanglah kat sapa2 nak beli ke taknak secara online..memamg ada tempat yang jual murah daripada online..tapi cuba fikir...tak ke tempat tu tak ke pakai kos gak...tenaga lagi..pergi sana mesti nak kena naik kereta..minyak kan..kalau dekat..guna tenaga kan...yang membeli secara online ni buat ibu bapa yang takde masa nak belikan pakaian tu anak2 mereka..cara terbaik..online..klik2 dah sampai kat rumah barang tu..cuma tunggu je..tak susah2 nak pergi beli...

Kesimpulannya jangan hasut orang lain supaya jangan beli secara online..jaga tepi kain sendiri..sibuk hal orang lain buat apa..rezeki masing2..PAHAM....

p/s:mama baru nak berniaga online,,please support me....kalau mama dapat untung pun.rezeki taqif....mama nak berniaga pun sebab taqif...taqif sumber inspirasi mama nak berniaga baju bayi dan kanak2 nie...thank to my hb sebab support me..I luv my family..

Kenapa mama lambat umumkan keputusan contest

dear,
sory sebab mama lambat umumkan pemenang,bukan mama sengaja..tapi anak mama kecil lagi..baru 3 bulan..paham2 jelah..mama baru nak pegang laptop..anak mama dah mcm ni..


tengok2..dye buka matakan..tadi tido..dah bangun..dye akan tido bila mama tido sama dengan dye..bila mama bangun jer..kepala dye dah mcm nie.dan mata dye dah terbuka..

bila mama biarkan jer dalam keadaan terlentang..dye akan macam ni pulak...

bila dye dah boring...dye macam ni pulak..


volume suara dye akan makin kuat kalau mama buat tak tau..tgk2...kan mama dah cakap...


kesiankan kalau kita biarkan anak kita menangis..so mama pun pujuklah dye..ni nak tido pun dye still rasa nak menangis dan merajuk..so mama terpaksa tido sama gak dengan dye...


..so...kesimpulannya..harap2 semua bersabar ye.

CONTEST-GROUP C YANG TERCALON


GROUP C

1.NURSALWA-MOHAMMAD ZIQRI


-2. iSMI-NUR-MUHAMMAD DANIAL HAKIM


CONTEST-GROUP B YANG TERCALON

GROUP B

1.wan nurul hezrina abd halim


2.mamalieyna-muhammad arif haidar umur/22 bulan




CONTEST-GROUP A YANG TERCALON

GROUP A

1.Eb azrin-aedreandaian/6m



2.Finaz-Nik Adam Rayyan



contest mama dah letak nama group2

Dear,mama dah letak nama2 group ye..boleh tgk...mama akan pilih anak2 yang semyuman dia paling menawan dan terpikat..senyum tau..bukan gelak..SENYUM


GROUP A


GROUP B


GROUP C


GROUP D


GROUP E


GROUP F


GROUP G


GROUP H


GROUP I


GROUP J


BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan