taqif 1 tahun 1 bulan




Salam uolls

dah lama sangat tak update kat blog ni pasal anak mama sorang ni...taqif pon dah 1thn 1 bulan..ni last entry mama thn 2011.entry pasal taqif...
mama nak cerita apa yang taqif dah pandai dan tau..apa yang taqif tak pandai dan tau lagi

progress taqif
1.taqif dah pandai berjalan masa dia berumur 11 bulan..Alhamdulillah...mama kagum..tak sangka boleh secepat ini dia pandai berjalan...
2.fevret dia still lagi minat tengok cerita bee movie..bila pasang je senang sikit nak buat kerja2 umah.
3.dah pandai cakap sikit2..nak,papa,ikut ckp apa yg kita ckp tp pelat(simple word)
4.gigi baru tumbuh 4 btg...adui lambatnya taqif tumbuh gigi
5.anak yang baik terutama bila dgr azan,org mengaji...diam je or ikut sm
6.pantang dengar muzik..akan joget..

PEMINAT CHEESE POWDER

SALAM UOLLS

KEPADA SEMUA PEMINAT CHEESE POWDER...MAMA NAK BAGITAHU YANG CHEESE POWDER STILL AVAILABLE LAGI..SAPA2 YANG BERMINAT BOLEH EMEL MAMA djindhouz@yahoo.com

1 pack rm14
2 pack rm26
3 pack rm36
4 pack rm44
5 pack rm50

belum termasuk harga penghantaran
mama guna pos laju..

Subhanallah : Janin yang berusia 15 minggu mampu hidup di dunia

KUASA ALLAH
Siapa yang dapat menyangkal kekuasaan Allah S.W.T.Bila Dia berkehendak, maka jadilah ia..Kun fa ya kun...

Janin yang berusia 15 minggu mampu hidup di luar rahim ibunya sehingga menjadi bayi yang sempurna..Subhanallah...

Hanover, Jerman - Gambar yang uolls lihat ni adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja berusia 15 minggu..kecilkan..Hanya sekecil dan semerah itu, dan berat cuma 10.5 ounce, janin ini diberi nama Kimberly Mueller..Kalau uolss mesti nak harap anak uolss hidup seperti bayi yang lainkan...so harapan ayah dan ibunya ketika itu macamana ye?tabahkan diorang..

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus lumus menyelamatkannya..Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah "Kimberly,you can do it baby"...

Harapan bayi itu cuma 1:1000..Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi itu terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah..





Selepas 6 bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi.. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya..Begitulah kekuasaan Allah bukan..

Indahnya...........




Doorgift mashmallow




Masih tercari-cari lagi nak buat apa untuk doorgift
sebarang event: besday party,kenduri kahwin,nak bagi hadiah kat seseorang dll

sy menerima tempahan

1- YANG PALING PENTING IA MENDAPAT SIJIL HALAL JAKIM

No Siri sijil Halal JAKIM: 019522

Tarikh sijil halal JAKIM yg diperbaharui : 16 Januari 2011 - 15 Januari 2013

Tarikh awal pengluaran sijil Halal : 16 Julai 2009 :)


2- Pelbagai Pilihan Perisa Yang Tersedia ( 10 perisa kesemuanya) termasuk yang berinti dan plain.

3- Harga yang AMAT BERPATUTAN berbanding marshmallow yang dijual dipasaraya (yang belum kita pasti status kehalalannya) .

Ingredients : sugar, corn Syrup, Purified water, Dextrose, Certified Halal Beef Gelatine, Corn Stach, Fruit Pectin, Citric Acid, Permitted Food flavour and colour ...

READY STOCK !!!!

1. FLOWER MALLOW
2. TWIST MALLOW
3.JAMFILLED CHOCOLATE MALLOW
4.WHITE AND PINK PLAIN MALLOW
6. MANGO FLAVOUR MALLOW
7.GUMMY COMBO(GRAPE AND ORANGE) MALLOW

UNTUK TEMPAHAN DOORGIFT HARGA DAN PACKAGING BOLEH DIRUNDING

emel: djindhouz@yahoo.com

untuk penghantaran sekitar pasir gudang boleh..min 500 pack ke atas

pos diluar pasir gudang menggunakan pos laju

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan