Kecik2 dah kena jemur


huhuhu..baru hari ke 7 dah kena jemur lama2..sian aqil...minum susu mama byk2 ye supaya cepat hilang...hr ke enam dah kn jaundis...aduhai...td pergi cek kt klinik kesihatan bacaan aqil 230..tggi gak lah..klau 300 lbh dah kn thn..minta2 dijauhkan..sian papa..papa nak blk jhr dah sbb keja byk.tp aqil lak xsihat...sabar ye pa..mama gah bg susu kt aqil ni byk2..walaupun mmg sejam sekali dye mnm susu cuma dye xmacam abgnya taqif lg kuat susu dulu..esok aqil sihat tauup..esok kn g cek lg...harap2 dah trn sgt2...cayok2 anak mama....

Gambar adik taqif



Alhamdulillah...dah 5 hari mama berpantang baby tak banyak ragam....mama boleh uruskan kedua2nya dengan baik dengan bantuan suami dan mak mama..
malam macam biasa mama akan susukan baby setiap sejam.dan taqif akan bangun minum susu setiap 2 jam..maknanya dah selama setahun 2 bulan seusia taqif mama akan berjaga malam tuk beri anak mama susu...mama tak cukup tidur tapi alhamdulillah Alkah beri mama kesihatan yang baik tuk anak2 mama membesar bagai juara.:)
taqif pulak xbanyak ragam cuma time tidur jelah sebab selalu mama yang tidurkan dia.so sekarang tak dapat nak buat macam tu,lebih tertumpu dekat baby..dia akan menangis dan cari perhatian tuk dirinya..kesian juga tapi nak buat macamana..terpaksa dan redha jelah...
nanti mama sambung lagi ye..time tuk diberi susu pada baby

DEAR CINTA HATI MAMA

DEAR CINTA HATI MAMA, muhammad taqif thariq

Firstly mama nak taqif tau yang mama sayang sangat kat taqif...mama dah bagi kasih sayang mama 100% kat taqif dari hr pertama taqif lahir 11 nov 2010- 20 jan 2012...mama tak pernah berpisah walau seminit pon dengan taqif.taqif sentiasa ada bersama mama.ke mana mama pergi,di situ ada taqif..taqif ingat tau...mama syg taqif..

kini mama xdapat lg bagi 100% kasih sayang mama kat taqif seorang,sebab taqif dah ada adik..mama xdpt nk dukung taqif,main gan taqif,bg taqif makan dan lain2 sebab adik sekarang perlukan perhatian dari mama..tunggu mama habis pantang ye sayang.t kita main sama2 gan adik.nnt taqif manja gan wan ye..papa jauh..

taqif ingatkan masa,21 jan 2012, 5.45 pagi mama rasa tak senang duduk baring..mama kejut papa tanya nak pergi hospital pukul berapa sebab Dr kat klinik kesihatan masa mama weekly checkup suruh mama pergi sana untuk cek baby sebab mama kata baby kurang aktif..taqif teman mamakan masa tu dengan wan..walaupon taqif xmengerti tapi mama tau taqif tau gak..:




SECOND BABY

ALHAMDULILLAH KEHADRAT ILAHI
SYUKUR MAMA DAN FAMILY BERTAMBAH SUDAH ANAK ADAM DIMUKA BUMI INI....
MAMA SELAMAT MELAHIRKAN SEORANG LAGI BABY BOY PADA 21 JAN 2012 TEPAT JAM 11.10 PAGI DI HOSPITAL SELAYANG...ALHAMDULILLAH ALLAH MEMPERMUDAHKAN KELAHIRAN INI DIMANA MAMA CUMA MENGALAMI KESAKITAN SEKEJAP SAHAJA..TERLALU PANTAS BABY INI KELUAR!SYUKUR SANGAT SB SAMPAI HOSPITAL TEPAT PADA WAKTUNYA...

BERITA BAIK UNTUK PEMINAT SPIRIT LEARNING PAD

salam to uolls..
SLP akan dilanjutkan close date 30 JAN
SO SESIAPA NK ORDER BOLEH YE...

SPIRIT PAD LEARNING SOLD OUT..ADA SD CARD SAHAJA

CEK PERTAMA DARI NUFFNANG

alhamdulillah...cek pertama dari nuffnang xlm lg dptlah merasa setelah setahun 6 bulan berblogging..walaupon xberapa aktif..org kt kejapntengelam,kejap timbul....tp hasil usaha nk berblogging tu akhirnya membuahkan hasil..thank you nuffnang...

DETAIL FUNCTION SPIRIT LEARNING PAD






SPIRIT PAD THE LEARNING app tablet PRE ORDER
*CLOSSING ORDER 20/JANUARY/2012

Same Function with Below link Product From Toyr’us (Price : RM 500) http://www.leapfrog.com/leappad/#learning_path

BUT

Spirit Pad Only RM 200 inc postage with ( only RM100 Deposit / Balance Must Be Pay After Product Arrive or Before Pos to You.
Jom Order, just EMEL my inbox with color you want.
white green or white pink

djindhouz@yahoo.com

-----------------------------------------------------

Rich interface, excellent extensibility Use high-grade TFT touch screen 4.3″ Ultra Slim Big multi-function button Dual side anti-slipping design Hidden stylus is easy to incorporate

Six Major Advantages of Spirit Pad Adobe Flash authorized edition, stable systems Smooth appearance, ergonomically designed for kids. Excellent extensibility, the highest expansion can reach 8 GB, mass storage. A fully interactive experience Independent R&D, follow-up resources guaranteed Systems and contents allow flexible customization

Function Description E-Books Motion Games Art Studio Basic Math Skills Photos Organizer Color Touch Screen Mp3 Player Video Player Read Play Create & Learn

LeapFrog LeapPad: A Durable Child-Friendly Learning Tablet for Kids from LeapFrog www.leapfrog.com Introducing LeapPad, a durable child-friendly learning tablet. Read LeapPad reviews, compare features to LeapFrog Leapster Explorer, play with a demo and more!

SPIRIT LEARNING PAD





spirit learning pad for pre order
eta mac
last booking 23 jan 2012
harga rm200
booking need 50%
made in china
function ada tulis dkt gmbr
emel:djindhouz@yahoo.com

DEMAM IPAD KANAK2 SEDANG MELANDA


hohoho...ipad for kids sedang melanda kini...ramai yg menanyakan kepada mama ada xjual benda ala ni..mama malas gak mula2 tu sbb tgh nk prepare tuk smbut ank 2nd ni..tp mama xnak menghampakan customer2 mama.so mama deal kt supplier mama tuk dptkan the best price...murah je mama dpt..uolls klau nk blh dpt rm40 inc pos je dr mama...booking rm10 tuk 1 item.eta feb...
upad ni touch screen like mcm ipad org besar.cuma xleh scroll2 je.just touch kuarlah bunyi abc,123,song and mcm2 lg.mcm laptop tu..xde game ye.sbb ni tuk budak 1-3 thn yg nk belajar...
klau berminat blh emel mama
djindhouz@yahoo.com

jom belajar mengira secara mengundur

ehem ehem

tinggal beberapa hari je lagi nak jumpa 2ND BABY...macam tak percaya..pejam celik pejam celik,lagi 23 hari je lagi.maknanya dah 36 minggu 5 hari...hope dipermudahkan bersalin ditempat yang baik bersama Dr yang baik dan dikalangan orang2 yang baik...hope baby keluar time raya cina..dapatlah husband teman lama sikit..company bagi cuti 1 hari je...macam kedekut je company hubby ni...
sure nanti pantang kat umah mak,jauh dari hubby.. rindu sangatkan..bukan boleh balik selalu hubby.jauh tu ..300 km.taqif pon mesti rindu sangat kat papa..macamanalah agaknyakan..tak terbayang lagi...baju2 pon xkemas lagi masuk beg...hope minggu ni dapat selesaikan dengan well done..huhuhu

1st time contraction ank 2nd

mlm td br rasa 1st time contraction tuk ank kedua..lama gah rasa..dalam 5 minit gak...tp sekali je...sakit yg amat...masa ank pertama dulu xprnh rasa...sakit pon lepas Dr dah pecahkn air ketuban..masuk hospital pon sbb masa pergi rutin harian cek mcm biasa kt kk nurse kt tekanan darah naik tggi.....so terpaksa naik ambulans hantar pergi hospital...cek2 dah buka 1cm...bl dah buka 4cm pon masih xrasa sakit.Dr terpaksa pecahkn air ketuban..brlah terasa sakit...hope yg kedua ni xde masalah dan dpt bersalin dgn jayanya....amin...25 days to go...chayok2...

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan