Pages

aneka kudapan,dessert,marshmalow untuk di buat doorgift







kudapan baru mama jual..mama buat sendiri dengan tulang 4 kerat ni..hehehe..sapa nak boleh order...klau sedap boleh order lagi..kalau berminat terus boleh order tuk majlis kahwin,hari jadi,bg kt tetamu makan dan apa je lah majliskan

KEREPEK KETAM (ramuan tersendiri juga)
125G RM10
250G RM20
500G RM35
1KG RM60

 POPIA CRACKERS (ramua tersendiri bukan dari nestum yg biasa org buat tu)
200G RM15
500G RM30
1KG RM50

 KEREPEK MUNCHIES (ramuan tersendiri juga)
200G RM15
500G RM30
1KG RM50

NAK BORONG PON BOLEH..HARGA LEBIH MURAH..
UNTUK MAJLIS JUGA HARGA BERBEZA 

BERMINAT BOLEH SMS 010-2266217 (LIYANA)
NNT BGTAU NAMA DAN TMPT TGGL ANDA YE
BOLEH JUGA EMEL
liyanadiabu@gmail.com 

SNOW CHEESE CAKE

salam semua
thank sudi trjah blog mama ni
ni mama teringin nak mkan snow cheese cake
so mama google2 ler resepi kt itnet ni dari my resepi...
lupa lak nak snap gambar full masa pas buat..so ni je ler gmbr yg dapat mama snap bila dah makan separuh dengan anak2 di petang hari
jemput tgk..nnt senang2 boleh ler buat sendirikan..
ni mama letak resepinya ye..

 
 
  • 6 biji telur ayam (buang 2 putihnya)
  • 100 gram gula halus
  • 100 gram tepung hong kong (blue key superfine boleh juga)-jika guna tepung naik sendiri tak perlu letak baking powder
  • 60 gram tepung jagung (maizena)
  • 50 gram air sejuk (dr peti ais)
  • 1 sudu teh baking powder
  • 2 sudu makan ovelet
  • 75 gram mentega (dicairkan)
  • sy tambah esen vanila bg hilangkan bau hanyir telur

  • UNTUK KRIM
  • 1 kotak cream cheese philadelphia
  • 1/2 tin susu pekat manis
  • (satukan kedua bahan & putar sehingga tidak berketul2.

  • UTK TOPPING
  • 1/2 kotak kraft cheddar cheese (parutkan) 
        Dicadangkan parut halus supaya kek tidak muak ketika dimakan.


Cara-cara:
1. Masukkan semua bahan2 kecuali mentega cair dan putar.sy putar telur dengan gula dahulu sampai kembang dan bertukar kaler putih.baru masukkan yang lain..
2. Putar dengan kelajuan sederhana sehingga pekat & putih.Akhir sekali masukkan mentega cair.Putar lagi sehingga sebati dan pekat.
3. Sediakan acuan yang telah dialas dgn kertas minyak atau yang telah disapu dgn sedikit butter.
4. Bakar dalam acuan dengan menggunakan api atas dan bawah selama 45 minit ke 1 jam, dengan kepanasan 150C.

5. Bila sudah masak biarkan sejuk. Bila dah sejuk, ambil pisau kek dan potong di tengah-tengah kek supaya menjadi dua bahagian.

6. Sapukan krim cheese di atas separuh kek tadi, kemudian letakkan sebahagian lagi kek di atasnya.
7. Sapukan lebihan krim cheese sehingga menutupi seluruh kek.
 
8. Akhir sekali taburkan cheese kraf yang telah diparut tadi keseluruh kek sebagai toppingnya.
 
9. Masukkan dlm peti ais dlm 1-2 jam. Lepas tu baru potong.
 
selamat mencuba..sangat sedap...serius tak tipu...

HARGA RUMPAI LAUT ASLI BARU


RUMPAI LAUT KUNING DAN PURPLE GRED AAA
RM35/KG
3KG RM70
BOLEH CAMPUR
TERMASUK POSTAGE
 sebarang order boleh di emel pada liyanadiabu@gmail.com
sms/WHATSAPPS/WECHAT 010-2266217 (liyana)

KEREPEK KETAM & POPIA CRACKERS HOMEMADE



KEREPEK KETAM DAN POPIA CRACKERS/MUNCHIES
NK ORDER JUST SMS 010-2266217
KEREPEK KETAM 500G  RM35,1KG RM60
POPIA CRACKERS 500G RM20,1KG RM35
POSTAGE BAWAH 5KG RM10 SAHAJA...DI JAMIN SEDAP