SESI MENUNTUT ILMU DENGAN SHAKLEE

Alhamdulillah...hari dapat lagi ilmu baru dari upline shaklee..terima kasih mamy lyna nor yang sudi beri ilmu kepada kami semua..banyak sangat yang dapat tadi.memang tak rugi hadir tadi ke kelas marketing shaklee..saya bersyukur sangat-sangat sebab saya tergolong dalam golongan ahli shaklee yang tepat dan kumpulan jutawan shaklee yang punyai ukhuwah yang amat baik sekali dan tidak kedekut ilmu..banyak aura-aura positif tadi yang kami sedut..hehehe...semakin bersemangat lgi saya dalam shaklee ni...

dalam shaklee ini bukan sahaja dapat menjana pendapatan,tetapi boleh membina ukhuwah persahabatan yang akrab dan berkongsi ilmu yang belum pasti kita tahu banyak benda.


akhir sekali bergambar kenangan dengan master lyna nor sebelum balik...harap-harap aura positif sentiasa ada dalam diri kami dan lekat sampai bila-bila...teringin nak menjana pendapatan 5 6 angka sebagai seorang WAHM...sangat-sangat berharap satu hari nanti boleh menjadi seperti beliau...kini dah dapat 4 angka pun dah syukur alhamdulillah sangat-sangat..kini cuma nak melangkah lebih lagi.supaya angka yang di depan tu bertambah setiap bulan sebelum masuk ke 5 angka..hehehe...

Resdung mampu dirawat dan pulih dari kronik

resdung sering kali di kaitkan dengan makanan laut,habuk,hama dan sebagainya.setiap orang mempunyai resdung.bezanya resdung sikit,banyak dan kronik.



ada yang buat rawatan asap, bekam,facial dan macam2 lagi..tapi dengan shaklee,anda cuma amalkan makan vitamin ini sahaja secara konsisten.InsyaAllah ianya boleh membantu..



my hubby  dah cuba.Alhamdulillah..dulu setiap pagi selalu bersin2,selsema yang teruk..kini tiada lagi..muka pon dah kurang keluar jerawat..kini hubby still teruskan lagi makan vitamin shaklee ni...




ni antara vitamin shaklee untuk resdung..

1. Vitamin C
  • Berfungsi meningkatkan sistem daya tahan melawan penyakit. Selalunya bila selesema kita digalakkan makan vitamin c. 
  •  adalah anti oksida yang bagus. Tugasnya musnahkan radikal bebas yang boleh menyebabkan kanser dalam badan.
  • Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi dan imuniti seseorang.
  • memulihkan dan memastikan 300 proses metabolik yang berlaku dalam badan berfungsi dengan baik.

2. Vitamin B Complex

  • Membantu mengawal stress. Stress beri kesan negatif pada kekuatan imun badan kita
  •  Secara tak langsung tingkatkan kekuatan melawan penyakit.

3. Alfalfa Complex



  • Mempunyai manfaat mengurangkan keradangan disebabkan resdung dan lain lain.
  •  Penghidap radang seperti eczema (radang kulit), resdung (radang hidung) dan alergi (alahan) boleh mendapat manfaat darinya.
  • Namun penghidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa kerana tidak sesuai dengan mereka. Dapatkan pandangan dari Doktor anda ya.

 NAK CUBA?
MACAM MANA NAK ORDER?
sms/whatsapps/wechat liyana 010-2266217
emel mamahousewifevitamin@gmail.com
dapatkan konsultasi percuma dari saya selepas pembelian

Sijil Halal Shaklee oleh JAKIM

Assalamualaikum WBT

Produk Shaklee bahaya ke tak bahaya ye nak makan ni?

Ada dapat kelulusan dari KKM tak?

Jika tiada kelulusan dah tentu sekali jika makan akan dapat impak yang tidak baik pada pelanggan. TAPI. Ramai pengguna Shaklee mengakui yang kesihatan mereka dan keluarga jauh lebih baik selepas mengambil produk Shaklee

Jika anda ingin tahu, pihak KKM begitu ketat prosedurnya untuk memberi lesen kelulusan terhadap sesuatu produk sehingga Vitamin C Sustain Release Shaklee yang ditingkatkan formulanya menunggu sehingga hampir setahun pemeriksaan dari KKM untuk dipasarkan. Ini bermakna, semua vitamin Shaklee yang berada dipasaran InsyaAllah selamat dan telah diluluskan oleh pihak KKM. Produk Shaklee yang tidak melepasi kelulusAssalamualaikum…

Ini adalah kewajiban umat Islam sebelum menggunakan sesuatu produk wajiblah dikenalpasti halal haramnya.

Begitu juga dengan produk Shaklee.

Ada ke Sijil Halal Shakleeyang diluluskan oleh JAKIM?

Semua sedia maklum JAKIM adalah badan bertauliah yang diberi tanggungjawab mengawal selia dan meluluskan kehalalan tidak kira apa produk sekali pun yang akan diguna pakai oleh umat Islam terutamanya di MALAYSIA.

Alhamdulillah versi terkini Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM yang telah dikeluarkan oleh ISA (Islamic Services America).

Bertarikh 21 Januari 2013, Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM kini boleh didapati di laman web rasmi Shaklee Malaysia.

Ramai yang tidak tahu bahawa ISA itu sendiri sebenarnya telah diiktiraf oleh JAKIM.

Untuk kepastian anda seterusnya boleh layari Portal Rasmi Halal Malaysia untuk melihat status Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM.

Selain mendapat sijil HALAL Shaklee, produk Shaklee juga terbukti SELAMAT DAN SEMULAJADI.


Maka tidak perlu ragu-ragu untuk menggunakan produk Shaklee.


Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM

Sumber : Shaklee Malaysia


Sekiranya masih ada yang ragu-ragu dengan kesahihan Sijil Halal Shaklee oleh JAKIM, hubungi mana-mana pengedar Shaklee anda atau hubungi Shaklee sendiri untuk pengesahan lanjut.

Tetapi anda semua wajib tahu, Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM ini berkuatkuasa HANYA di Malaysia sahaja.

Sekiranya anda ingin membeli produk Shaklee di luar Malaysia, dapatkan kepastian tentang keHALALan ya.

SHAKLEE..HALAL, SEMULAJADI, SELAMAT dan BERKESAN


DAPATKAN SEKARANG DENGAN HARGA ISTIMEWA UNTUK ANDA tanpa ragu-ragu lagi kerana saya juga tidak akan memasarkan apa-apa produk sekiranya ia HARAM.an KKM tidak akan dipasarkan di Malaysia.

Ada beberapa supplement dari Shaklee yang tidak terdapat kelulusan KKM. Produk yang terlibat adalah :-

  • Energizing Soy Protein (ESP)
  •  Perfomence Drink (PD)
  •  Cinch, Vivix (minuman Botanical)
  •  AJHT (ekstrak jagung)
  •  Collagen Powder (sisik ikan merah laut dalam)

Produk yang tidak disenaraikan diatas untuk mendapat kelulusan dari KKM kerana dikategorikan sebagai makanan. Makanan tidak perlu kelulusan dari KKM sepertimana beras, susu & gula tidak perlu diluluskan oleh KKM. Jadi Bukan dibawah kawalan BPFK (Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan)

DAIM CHOC CAKE




daim choc cake...sapa pernah makan or dengar angkat tangan...hehe...ala yg dulu ada jual kat IKEA tu..sekarang dah xde lagi...kini mama dah jual kek ni..agak laris juga masa jual kat pasir gudang ni...kalau ada yang nak rasa meh lah order.boleh di pos..semua kek mama boleh di pos...TAPI tak semua negeri,tempat dan kawasan.

rm12/bekas
1 talam rm60

NUTELLA BROWNIES MAMAHOUSEWIFE CAKES

Assalammualaikum...
mama nak perkenalkan produk baru mama dari mamahousewife cakes..nutella brownies




nutella brownies ni boleh juga dipos..mama dah duduk dekat bukit kuda klang,kalau orang2 klang nak datang cod boleh je..area shah alam pon dekatkan...mama dah tak duduk kat area pasir gudang,johor...

macam biasa
1 bekas rm12/bekas
1 talam 10x10 rm60

boleh di buat hantaran,doorgift,jamuan dan dll lg..

jom order

ALFALFA SHAKLEE-PROMOSI JANUARI 2014

ALFALFA COMPLEX


PROMOSI PEMBUKAAN TAHUN BARU 2014..ALFALFA SHAKLEE BESAR(700 BIJI) DAN KECIL(330 BIJI)

MACAM BIASA LAH 1 SET 6 BOTOL FREE 1 BOTOL


set yg ada alfalfa
  • SET RESDUNG
  • SET KURUS
  • SET IBU PANTANG
  • SET IBU MENYUSUKAN
  • SET GOUT
  • SET UNTUK KESIHATAN LELAKI DAN WANITA


JOM BACA SEKILAS PASAL ALFALFA NI..NI MAMA DAH RINGKASKANNYA

antara 5 sebab org kena amik alfalfa ni

♡MEMBANTU MASALAH PENGHADAMAN & PENCERNAAN
♡MERAWAT MASALAH KEPUTIHAN WANITA
♡BERTINDAK SEPERTI KACIP FATIMAH UTK PARA ISTERI
♡MEMBANTU PENURUNAN BERAT BADAN
♡MENINGKATKAN STAMINA SEORANG SUAMI



TAK CUKUP LAGI,BOLEH JE TAMBAH LG


KELEBIHAN ALFALFA

KEBAIKAN ALFALFA

KEBAIKAN & KELEBIHAN ALFALFA COMPLEX :

■ Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
■ Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
■ Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
■ Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
■ Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
■ Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
■ Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan


ATAU BOLEH TGK SINI .KLIK

NAK CUBA?
MACAM MANA NAK ORDER?
sms/whatsapps/wechat liyana 010-2266217
emel mamahousewifevitamin@gmail.com
dapatkan konsultasi percuma dari saya selepas pembelian

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan