Susu badan beralih ke susu formula

Alhamdulilah...akhirnya...aqil 2tahun 10 bulan kini minum susu formula..tidak lagi susu ibu...mama suka sangat bila dapat susukan aqil sampai 2 tahun.target mama kiranya berjayalahkan..

Agak susah juga nak bagi dye susu formula.banyak halangan.rupanya anak mama xnak minum susu guna botol.nak minum dalam cawan.hehehe


Tapi sesekali dye nak lepas gian gak susu badan.hehe...

Ni tertiba nak susu dalam botol..katanya nak ikut macam abang taqif...nak letak milo lagi..layankan je..


Kenapa mama nak susukan aqil sampai 2 tahun?

1.bila kita susukan anak kita sampai 2 tahun..korang akan rasa 1 perasaan,rapatnya hubungan ibu dan anak..dye akan sentiasa egat kita.everywhere,everytime,everysecond...mama..mama..mama...number one...hopefully sampai ke besar

Jadikan mama yang pertama baru awek ya nanti....hehehe

Apa beza bila anak susu badan secukupnya dengan anak susu formula yang di ajar dari kecik?

1. Tulang mereka lebih padat..jgn nampak kecik2 cili padi..tapi sekali angkat..amik ko...

2. Muscle dorang lebih pejal..sekali tumbuk.padu gak..

3. Jarang dapat sakit..antibodi dorg kuat..kalau sakit,pulih cepat..

4.jarang dapat selsema dan batuk

5.tahap iq dorg more more dan more....

Macamana saya bagi susu saya cukup untuk anak?

1. Jangan skip makan nasi..sumber tenaga dan topup susu ibu balik

2. Setiap pagi saya amalkan minum air oat..sy tambah esp shaklee supaya lebih kenyang..kelebihan minum esp shaklee mampu buat kulit saya jadi lebih putih dan lembut.

3.saya amik ostematrik shaklee supaya bila dah tua nanti xdelah penyakit tulang reput..xdelah pinggang sakit.xdelah gigi luruh dengan cepat.kalau nak tau anda kekurangan kalsium ialah selalu kena krem..gigi kadang rasa ngilu..

4.saya juga amik alfalfa..membantu susu badan jadi lebih pekat..anak pon kenyang..

Anda nak cuba?

Jom WA saya 010-2266217..

Your favourite shaklee independent distributor


BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan