APA NAK BUAT KALAU KULIT MUKA BERMINYAK INI?

Kulit berminyak??

 Owh my..kulit yang berminyak boleh mendatangkan pelbagai masalah kepada kita. Kelenjar sebum yang terlebih aktif akan mengeluarkan sebum berlebihan. Ini menyebabkan kulit muka kelihatan berkilat dan berminyak. 

Stress tak??

 Lagi stress bila masalah lain pulak yang timbul seperti jerawat, blackheads, whiteheads, pori-pori yang membesar atau tersumbat..😑😑


Sebab tu orang yang ada masalah kulit berminyak tak boleh cuai dalam penjagaan seharian. A big NO NO untuk perkataan MALAS!!🙅🏻🙅🏻
.
Dengan mengawal pengeluaran minyak melalui beberapa kaedah yang tepat dan mudah, anda mampu untuk dapatkan kulit yang sihat, mulus dan gebussss..

Macam mana?? 

Cuci muka 2-3 kali sehari untuk mencegah liang pori dari tersumbat, jerawat dan sebagainya. 
✔ Skrub adalah penting untuk membuang sel2 kulit mati pada permukaan kulit untuk mengelakkan penumbuhan jerawat, bintik hitam dan kulit menjadi kusam. 
✔Masker semulajadi daripada buah2an seperti pisang, lemon, epal dan betik. 
✔Toner bebas Alkohol untuk kesan yang terbaik mengawal sebum dan tidak merosakkan kulit. 
✔Pelembab yang berasaskan air dan bebas minyak. 
✔Krim Pelindung Matahari untuk elakkan dari timbulnya masalah jeragat.

Tapi rasa2 nya, dari 6 langkah ni..sah korang semua  akan krik2 nak buat..rajin plak nk buat masker sendri kan?? lepastu nak pkai pelembab, tenyeh plak krim pelindung matahari..silap haribulan jari kejung sebab nak tenyeh muka dengan macam2..😂😂
.
Zass!! kita pendekkan citer..lepas cuci muka, pakai toner.
Macam saya guna pencuci muka dan toner tati skincare..memang super best..ses
Uai untuk semua jenis kulit.dont worry sebab ada KKM tau

.then barulah korang apply cc cream reel beaute..😎😎 

cer citer, apa yg takde dalam cc cream?? vit C?? SPF50? ejen untuk pelembap muka?? SEMUA ADA dalam satu botol CC Cream chuolls.

Mudah ke mudah?? 

Jangan baca jek tapi tak bertindak..Nak tunggu sampai minyak bertakung dulu keww baru nak cari penawar?? 

Whatsapp now! 010-2266217
Whatsapp now! 010-2266217

Testimonial sikit pasal pengguna cc cream



Kan dah kata kan..

Nak ke nak?

Apa tunggu lagi

Cleanser tati skincare rm35
Toner rm30
Cc cream rm135

Lagi?

FREE POSTAGE
FREE GIFT
FREE VOUCHER

WHATSAPPS NOW
010-2266217

INSTAGRAM liyanadiabu

Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan