Contest:-saya nak teka berat baby mama liyana

salam...saya nak buat contest...1st time buat ni..Harap2 ada kemajuan...takut juga,mana tau takde sambutan dari blogger2 yang lain..tapi saya cuba ye..Senang je...cuma teka berapa berat baby yang akan saya lahirkan tak lama je lagi..tengah tunggu hari..

Hint:- Berat sebelum mengandung-60kg
Sekarang mengandung-76kg(Nurse kata dah tak naik dah berat badan sebab dah cukup bulan)

Syarat2 nak menyertai contest ni adalah seperti berikut:-

1. Buat satu post entry mengenai contest ini dengan bertajuk "saya nak teka berat baby mama liyana" dan letakkan gambar seperti di atas pada entry korang.


3.Wajib juga menjadi follower mama liyana dan pada blog korang mestilah letak http://liyanadiabu.blogspot.com sebagai blog list korang.(bagitau follower yang ke berapa untuk rujukan)

4.Tinggalkan komen korang pada ruangan komen pada entry di blog saya selepas korang buat post entry.Untuk rujukan

contoh: 1.follower yg ke berapa?
2.addrest blog korang apa?untuk memudahkan penganjur
3.Berat baby berapa kg?

*Sekali je teka untuk 1 blogger dan komen korang tidak di tayangkan sehingga tarikh tamat supaya tidak meniru antara 1 sama lain.

5. Tarikh akhir penyertaan adalah sehingga baby lahir (hari baby lahir lah).akan diberitau kelak.

6. Hadiah kepada pemenang adalah misteri barulah best..nama contest pon dah TEKA kan...So tunggu je lah...

7.Jika tiada pemenang yang tepat,hadiah akan di berikan pada yang meneka agak dekat2 ye.

Senarai yang masuk contest mama liyana dan cukup syarat2nya:-




































54 comments:

murn!e said...

wah wah..maju maju..wat contest lak.

aku ngah busy.nanti bila aku dah ak busy.aku nak join contest ko ni. hihih

cik puan akish said...

akan cobe menjoinkan diri...sokong kawan2...:)

Lily@MamaZaraZareef said...

congrats yek dh buat contest sndiri..nnti ade mase sy join ye..=)..

Jieda said...

Salam liyana.Join di sini ye
Dah jadi follower tapi tak tau no berapa.Diterima ye he3

id follower:jieda

url: http://jieda79.blogspot.com/2010/10/contest-saya-nak-teka-berat-baby-mama.html

Berat baby: Saya nak teka 2.8kg

*Nanti check,kalau tak menepati syarat sila bagitau*

Ummi AmnaAmzar said...

tingin gak nk join..bile due?

Iiyana diabu said...

sila2..jangka 12/11..tapi my hb kata baby kuar 17/11...nak kuar masa raya aji

tiefazatie said...

salam perkenalan mama liyana..ifa nak join ye..

id follower: 59.tiefazatie
link n3:http://tiefazatie.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html
berat baby: 2.90kg

moga sis selamat melahirkan baby yg sihat ye..=)

Tuan Cimot said...

salam kak..mau join..
1) follower ke 61..
2) http://tikalehpunya.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html
3)berat baby yang diteka= 3.15kg..

selamat melahirkan anak ye kak..

Nazifa M.Zali said...

salam mama liyana..
bulan nk join contest nie..

1.follower yg ke berapa: 62
2.address blog: http://yeppeogirl87.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html
3.Berat baby: 3.9kg

bulan dah listkan mama kt bloglist bulan

nadyana said...

salam..

dah jadi follower no 64..

url:http://ciknadyana.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

nak cuba teka erk.. 3.2 kg kot..hehehe

semoga dipermudahkan bersalin ye dan dapat baby comey2 macam mama dia..hehehe

Lin said...

lin dah join!
berat baby 3.8 kg..

Dah wat post kat blog..

imanmom said...

nak teka jugak la..

imanmom said...

salam,saya join ya

http://tungkukayu.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

follower ke 68
tekaan saya 3.36kg

Azlina said...

follower yg ke berapa? 69

http://strawberry-lynn.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

Berat baby berapa kg? 3.48kg

Ms and Mr Red Ribbon said...

1.follower yg ke berapa?
67

2.addrest blog korang apa?untuk memudahkan penganjur.
http://redribbonboutique.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

3.Berat baby berapa kg?
3.5kg

nabillasyima said...

salam mama...
bella pun dah join contest mama ni...
bella followers mama yg ke 70..
ni blog bella http://pelangihidupkami.blogspot.com
hurm...bella teka 2.7kilo...moga slmt melahirkan baby okeh....

Puan Besar Shag Yahaya said...

Mama Liyana :
Shag dah joined!
1. Follower ke 71.
2. URL : Kontest : Saya nak teka berat baby Mama Liyana
3. Berat baby : 3.75 kg

Thanks! :D

Unknown said...

salam mama liyana, miza join yaa

id follower: miza yusof
follower ke: 73
link:http://hayworlds.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html
berat baby: 3.25

semoga tekaan miza betul. amin :)
jemput ke blog miza :)

Encik MamaT said...

Encik mamat join jugak....
lama dok mengira... bukan tak mau join... :D

http://encikmamat.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

encik dah folo.. tapi tak igt yang ke berapa..

Nadhirah said...

1. saya follower ke 75 :)
2. nayo288.blogspot.com
3. 3.1 kg bakal berat baby :)

~~**ieta azri**~~ said...

salam mama liyana...
ieta nk join gak

1.follow yg ke76
2.putera2puteri[bunga ros merah]
3.berat....3.20kg

http://putera2puteri.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

miya said...

kalu baby kuar 12/11 befday kami sama la. nant nak tanya mak saya la brp berat sy dulu... hehe

nasarudin said...

salam..saya dah jd follower yg ke 77
address blog(http://nasarudin-com.blogspot.com)
mengikut ramalan hamba,berat baby dlm area 2.75 kg
ini link utk posting tu
http://nasarudin-com.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

Unknown said...

sis, miza dah masukkan link sis dalm bloglist. thanks bagitau ya. jemput ke blog and tengok lagi sekali :)

ekinashikin said...

kita pon nk join teka..hehe

http://ekinashikin.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

ID follower:ekinashikin(follower ke 81)

http://ekinashikin.blogspot.com/

Cute MuM said...

salam..

Cute Mum join yer..

ID Folloewr : Cute Mum (82)

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

Berat Baby : 2.8kg
(sama macam my Baby Dania..hehe)

TQ..

Norani Shuhada Blogspot said...

kak, da join..
thanx jmput!
nanti checkitout ye!
hehe

http://peachippo.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

bloglist 1~

♥♫♥ZaiKuLiM♥♫♥ said...

zai join
follower ke-72
Berat baby:2.7kg
http://zaiikulim.blogspot.com/2010/10/teka-berat-baby-mama-liyana.html

tq

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Liyana...Doa k.atie semoga Liyana akan selamat melahirkan!k.atie pon dh join GA yg Liyana anjurkn...nanti cek yer..TQ
http://azatiesayang.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html
FOllowwer yg ke 84!!

azlinzain said...

Salam sis.
Hi. Tengah pregnant ye. I doakan semua lancar n baik2 aje ye. Oh ye, pasal homeopathy tu, cuba surf http://www.edaransalindah.com/myorder/
Pasal contest u tu, sorrylah,teringin nak join tapi xdan. Cuma I dulu preganant berat I sampai 79.6kg! tapi anak 2.9kg aje.berat air kot. Dah bersalin, roger2 lah ek.

Lelord said...

Salam,
MamaNajlaa join gak

http://canteek-selalu.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

sarah said...

ok sarah join

follower ke-86

http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

jawapan sarah:3.0kg

sarah said...

ok sarah join dah

rosilah said...

follower ke-87 singgah join

http://rosilahi.blogspot.com/2010/10/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

berat baby 2.9kg

anin said...

salam

anin join ye
maaf anin tak pasti anin yg ke r sbb dah follow lama dah

id: anin
url: http://seindahbayu.blogspot.com/2010/11/contest-saya-nak-teka-berat-baby-mama.html

tekaan: 3.15 kg

cikpuanhady said...

salam..

saya join..

id follower : has ishak (60)

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

saya teka 2.68kg..

thanks..

Anonymous said...

1.follower yg ke berapa? 90
2.addrest blog http://ibudamia.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

3.Berat baby berapa kg? 3.10kg

Lily@MamaZaraZareef said...

ok..join dah..

1. Follower keberapa- tak ingat..cmner nk cek ek sbb lame dh folo..heheh

2. Link entry:

http://zaranfamily.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

3. Teka berat baby:

3.03 kg

Ape2 tk cukup syarat sila inform yek..hihi

inahasan said...

iNA DAH JOIN

inahasan said...

iNI LINK INA

http://inahasan.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

INA TEKA 2.9KG

Qard91 said...

QARD FOLLOWER KE92

JAWAPAN QARD:3.1kg



http://qard91.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

♥CuteMummy ♥ said...

id;cutemummy
follower ke-93
cute mummy teka:2.8kg
http://rinna57.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

izan cute said...

Follower ke-94 join

http://izancute.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana_02.html

izan teka:2.88kg

segalanyer kuterima... said...

Join..ok

http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

follower yg berno:95

berat baby nanti :2.84kg

Ms and Mr Red Ribbon said...

mama ada received comment sayer? xada dalam senarai peserta la :(

Iiyana diabu said...

ms and mr red ribbon,sampai ke hari nie,saya masih xdapat nak buka atau link trs ke blog anda...profile not available dye kata..pelik gak...

murn!e said...

1. aku dah jadi follower ko tapi aku taktau follower ke berapa and aku taktau mcmne nak tengok. maafkan kawan mu yang buta IT ini.

2.http://iyeke.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

3. -2.96kg-

murn!e said...

weh, aku dah join.kalo ade info aku tak cukup..bgau naa..

mama wanie said...

okey...mama dah join..

dah follo..
id mamawanie

ni linknyer..

http://mamawanie79.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

mama wanie said...

mama dah post komen tp naper tak der?

http://mamawanie79.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

Syira Qahira said...

salam, syira joint

1.follower yg ke berapa?

syira qahira =102


2.addrest blog korang apa?untuk memudahkan penganjur

syira qahira


3.Berat baby berapa kg?

2.9kg

[berdasarkan pengalaman adik syira, beratnya sebelum pregnent hanya 36kg, bila dah pregnent beratnya hanya 45kg hingga bersalin dan babynya lahir dengan berat 2.1kg, maka syira buat kesimpulan baby kakak 2.9 kg..macam ahli nujum lak]



url: http://sinarpelangipagi.blogspot.com/2010/11/saya-nak-teka-berat-baby-mama-liyana.html

Syed n Yuss said...

follower ke 104
http://syedyuss.blogspot.com
berat baby 2.76kg
selamat bersalin k,,,

Najwa.H said...

semoga semuanya selamat masa melahirkan..aminn...
yg penting anak dan mama sihat dan selamat =)

Encik MamaT said...

dah ada pemenang ke?

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan