Contest:-saya nak teka berat baby mama liyana

salam...saya nak buat contest...1st time buat ni..Harap2 ada kemajuan...takut juga,mana tau takde sambutan dari blogger2 yang lain..tapi saya cuba ye..Senang je...cuma teka berapa berat baby yang akan saya lahirkan tak lama je lagi..tengah tunggu hari..

Hint:- Berat sebelum mengandung-60kg
Sekarang mengandung-76kg(Nurse kata dah tak naik dah berat badan sebab dah cukup bulan)

Syarat2 nak menyertai contest ni adalah seperti berikut:-

1. Buat satu post entry mengenai contest ini dengan bertajuk "saya nak teka berat baby mama liyana" dan letakkan gambar seperti di atas pada entry korang.


3.Wajib juga menjadi follower mama liyana dan pada blog korang mestilah letak http://liyanadiabu.blogspot.com sebagai blog list korang.(bagitau follower yang ke berapa untuk rujukan)

4.Tinggalkan komen korang pada ruangan komen pada entry di blog saya selepas korang buat post entry.Untuk rujukan

contoh: 1.follower yg ke berapa?
2.addrest blog korang apa?untuk memudahkan penganjur
3.Berat baby berapa kg?

*Sekali je teka untuk 1 blogger dan komen korang tidak di tayangkan sehingga tarikh tamat supaya tidak meniru antara 1 sama lain.

5. Tarikh akhir penyertaan adalah sehingga baby lahir (hari baby lahir lah).akan diberitau kelak.

6. Hadiah kepada pemenang adalah misteri barulah best..nama contest pon dah TEKA kan...So tunggu je lah...

7.Jika tiada pemenang yang tepat,hadiah akan di berikan pada yang meneka agak dekat2 ye.

Senarai yang masuk contest mama liyana dan cukup syarat2nya:-




































Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan