katalog biskut dan kek raya 2014


Puasa dah tak lama lagi..dah cari ke biskut raya dan kek mengikut kepuasan anda...memang banyak yang jual diluar sana..adakah memenuhi kehendak  citarasa anda..orang kata biar beli asalkan berbaloi..jangan beli2 tapi rasanya tak setanding dengan harganya...

Kini produk mamahousewife cakes kembali lagi..kalau dulu famous dengan durian crepe dan cheese cake leleh.sampai tak menang tangan nak buat..sehari kalau tak lebih 20 pack memang tak sah...sampai satu tahap terpaksa beli peti aos besar lagi dan freezer untuk tampung tempahan yang diterima...kalau buat tu dari pagi sampai ke malam tak sudah.sampai suami pon dah mula bising sebab buah hati dia sibuk...

Tapi sempena nak raya ni..saya keluarkan 4 jenis biskut, 1 jenis kek,1 kerepek dan 2 brownies...tak banyak pengeluaran diakan..bagi mengekalkan rasa dan kualitinya..

Memang setiap tahun famous dengan choc chip,golden almond

Tahun lepas hanya choc chip,golden almond,congo bars dan kerepek ketam sahaja.

Tapi atas permintaan ramai...tahun ni saya tambah choc moist kek.dan produk baru keluaran mamahousewife cakes ialah nutella pod dan nutella brownies..

InsyaAllah yang dah biasa tempah dengan saya tau dah rasanya..yang baru masih ragu2...meh saya terangkan kenapa produk saya agak mahal...saya guna semua dari bahan berjenama...guna butter..so kualiti rasa lebih enak kan...

Untuk tempahan boleh sms/whatsapps/wechat 010-2266217

Jom follow ig mamahousewifecakes

Tarikh akhir tempahan 21/6 utk borong
Untuk retail 10/7




KENAPA SHAKLEE JADI PILIHAN SAYA

Kenapa saya pilih shaklee?
Kenapa shaklee jadi pilihan saya?

Jom baca kisah dan pengalaman saya
Bukan rekaan.tp realiti.semua pengalaman yang saya lalui.


Dulu masa mula2 kenal shaklee dari kawan hubby.masa tu mengandungkan aqil..dye bg pamplet suh cuba kalau nak..masa tu memang tak kenal apa itu shaklee...memang loss betul..tak kenal langsung vitamin shaklee ni..saya serahkan 100% kan hubby..kalau dye nak,belilah..saya makan je..so dye pon beli.kawan hubby cadangkan vit c,b comp,vita lea dan esp...4 item ni.sebab masa tu mkn pil kalsium doktor bagi.memang dari susu dye buat pil.bkn kalsium klinik yg dari bahan galian tu..tu memang x baguskan..

then bermulalah mkn vit tu sampai dalam pantang..memang takde masalah..masa saya makan vitamin shaklee tu pon dah ujung2 tempoh mengandung pon.yela baru kenal kan..memang berubahan tu sangat berbeza dengan masa mengandung anak 1st dan pantang anak 1st.anak1st memang banyak drama dan lakonan..sangat2 mencabar dan banyak ujian..dari mula moning sickness yang sangat teruk,kemudian tekanan darah yang tinggi,kencing kotor,kemudian masa nk bersalin tu tekanan darah naik sampai 150 walaupon saya xrasa nak pitam ke,pening ke..

Lepas bersalin,dah elok jahit semua.tertiba trkanan darah rendah..memang makin lama makin rendah.oksigen pon dah xde masa tu.memang nak pitam dah..xnampak dunia..semua doktor dan misi kelam kabut..sampai semua kerumun ni.nak tengok kenapa.memang sangat2 tragis lah..rupa2 blendong.ada luka dekat dalam.tempat saluran baby keluar tu..2.5liter darah keluar.banyak..

Memang masa tu antara hidup dan mati..taqif pon sempat juga lak bagi susu badan yang pertama masa tu..hubby pon terpaksa menunggu dekat luar .malam tu baru stabil.doktor terpaksa bagi ubat kecutkan rahim.untuk elak perkara sama berlaku.2 beg darah digantikan..

Syukur YaAllah.ku masih lagi bernafas di bumimu ini...xckup dengan itu pulak..lagi sekali saya di masukkan wad sebab tekanan darah tinggi..nurse risau sebab dye kt boleh kena sawan.ujian2..dapatlah duduk hotel 2 mlm.

Tak cukup itu.taqif pulak kena masuk wad sebab kencing berdarah dan kena demam kuning..adoi.banyak pulak dugaannya.memang dalam 2 minggu tu pantang kat wad jelahku..

Banyakkan dugaan..bila anak 2nd.ku bersedia untuk protect awal..ku pilih shaklee..Alhamdulillah...segalanya mudah..dari mula mengandung hingga berakhirnya pantang..tiada tekanan darah tinggi,tiada demam kuning,tiada masalah.bersalin pon cukup mudah.pukul 530 pg terasa contraction.kol 930 pergi hospital.kol 1030 masuk wad.kol 11.10 dah bersalin..sangat mudah dengan 2x puss je..

Dan masa pantang pon aqil xmenangis malam..dye cukup selesa..susu banyak dan pekat,tiads demam kuning,saya xletih walaupon xcukup tidur,bertenaga,luka baik dalam tempoh 10 hari,rahim kecut sangat cepat,darah nifas stop 2mggu sahaja..semua kena vitamin shaklee..set pantang shaklee memang terbaik..

Sampai sekarang masih lagi makan vitamin shaklee terutama esp dan alfalfa kerana saya susukan aqil.kini dah 2thn lbh masih lagi susu badan..menolak susu formula.bkn saya yg tolak.tp aqil yg xnak walaupon dah cuba byk kali..semua kerana shaklee..agaknya susu badan jadi sedap dan lazat..

Berminat dengan vitamin hamil dan pantang shaklee?

NAK ORDER VITAMIN IBU HAMIL KLIK SINI

NAK ORDER VITAMIN IBU BERSALIN KLIK SINI

Free consultation after sale

Ostematrik-Tulang reput sebelum waktunya kalau tak minum susu

penganti susu
KALSIUM SHAKLEE


Kalsium memang penting bg diri saya.sebab setiap hari setiap masa di mana sahaja aqil akan susu badan.

sekarang aqil dah 2tahun 4 bulan,masih lagi menyusu badan tanpa campur dengan susu formula..aqil setia minum susu mama dengan menolak susu formula.

Saya xnak tulang sy reput sebelum waktunya.saya xnak nanti saya tua,mulalah rasa sengal2 tulang,krem,pgg sakit,gigi luruh dan gusi sakit.

Saya pilih ostematrik sebab sy memang xminum susu dan perlu mnm susu 4 gelas sehari utk sy topup balik kalsium dalam badan sy.

1 biji ostematrik bersamaan dgn 1 gelas susu + 80 biji badam..


 UNTUK ORDER OSTEMATRIK


BAHAYANYA makan VIVIX SHAKLEE untuk pengguna RABUN

Ya Allah..rupanya vivix shaklee ni bahaya kepada pengguna yang rabun macam saya..saya dah makan nak masuk botol ke 3. baru nampak kesannya..sedih saya..saya terpaksa tukar spek mata baru.duit keluar lagi..spek mata yang lama dah tidak boleh digunakan lagi.


Nasib ada hubby yg baik hati yg sanggup belanja saya beli spek baru..hehehe...untungnyalah hai jd suriumah ni..

Kesan yang saya dapat dari makan vivix.kepala saya pening setiap kali saya guna spek yang lama tu..kalau guna lens apatah lagi..lagi rasa melayang2..

Then hari ahad lepas jalan2 kt paradigm singgahlah focus point nak cek mata..wow...mengejutkan...power tahap kerabunan mata saya turun...Alhamdulilah..alhamdulillah..syukur...suka sangat..patutlah pening je pakai spek kan..rupanya power turun kedua2 mata pulak tu...

Suka sgt usaha saya nak cegah dari rabun dengan vivix berjaya.sebelum ni baca testimonial orang je..bila lagi kita nak berasakan.bila lagi org lain nak baca testimonial kita pulak...hehehe

Jom kita tengok sekilas..bukan sekilas.baca betul2 tau pasal kebaikkan vivix..

10 KEBAIKAN VIVIX!
1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
7) Membantu dlm proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan

Saya punya yang no 8 tu..menyokong kesihatan mata...kan...dah terbukti...dan ni lagi pasal vivix yang banyak selesaikan masalah orang ramai ni..

Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh


Korang nak cuba vivix..

KLIK SINI UNTUK ORDER

Set penjagaan muka organik-berjerawat-berminyak- kering- sensitif

Assalammualaikum

hai...selamat pagi...pagi ni saya nak cerita pasal pencuci muka shaklee..memang best...muka saya ni jenis agak berminyak area zone T.terutama kat dagu ni.mudah naik cik J..bangun pagi je gosok gigi.then mesti nak cuci muka ni...memang lepas cuci muka dengan pencuci muka ni,muka segar je rasa..macam bernafas gitu dekat liang2 romakan...then lepas solat tu letaklak toner dan pelembab muka..memang maveloslah..sebab bila dah letak ni.muka rasa fresh sangat..yang penting takde berminyak..dye control gitu...sejak guna set ni..memang cik J segan2 je nak keluar..kalau keluar pon segan2 je...2 hr dah hilang balik..malukan keluar...dye cepat kecut..yang mana jenis muka macam saya..boleh lah cuba..set ni tahan lama tau..beli bulan 2.tapi ni dah bulan 5 tak habis lagi..ni guna 2 hari sehari ni..

kulit muka berjerawat shaklee
SET KULIT BERMINYAK DAN BERJERAWAT

kulit muka sensitif shaklee
SET KULIT KERING DAN SENSITIF

kalau muka jenis kering dan senang mengelupas tu.org panggil sensitif..ada juga setnya..boleh cuba kalau nak.....

lagi satu nak cerita ni...set shaklee ni orang kata sama macam marykay,skII...tak percaya ke...tak percaya kena cuba..hehe..tapi selama saya guna..memang puas hati...takde lah mahal sangat.sebab boleh taham berbulan2 ok..

kalau berminat boleh order
untuk kulit berminyak dan berjerawat KLIK SINI

untuk kulit kering dan sensitif KLIK SINI

MEALSHAKE-MULTIVITAMIN ANAK YANG SANGAT HEBAT DAN BERKESAN

Assalammualaikum

Hari ni saya nak cerita pasal vitamin hebat a.k.a kawan baik anak2 saya setiap hari..orang kata tak kenal,xcinta.dah kenal emang jatuh cinta..

Yang saya maksudkan ialah MEALSHAKE.memang setiap pagi anak2 akan ambil ni sebelum breakfast..letaklah dalam susu botol.yg kecil sayalah minum..hehe..then dye akan dapat khasiatnya melalui susu badan..bestkan..POWER MEALSHAKE ni...MULTIVITAMIN anak kita panggil..sebab banyak vitamin dalam ni.PROTEIN,KALSIUM LAGI..BANYAKKAN...

multivitamin anak
PROMO MEALSHAKE 2014

Taqif kalau letak MEALSHAKE ni dalam susu.memang agak lajulah dia minum susu..SEDAP sangat.rasa vanila.kalau korang bau sebiji mcm bau aiskrim vanila...SEDAP...SEDAP...SEDAP.kalau buatkan susu taqif tu.letak MEALSHAKE..amik BAU dulu...pergh....mengancam...

TUJUAN bagi dekat anak2 ni..1st..selera makan dorang memang 1st Class..lagi2 aqil..memang kalau makan tu.tak cukup semangkuk nasi..2 3 mangluk..mana mak yang tak suka anak makan selera macam tukan..taqi pulak..dulu memang dulu susah nak makan.sekarang..buat nasi goreng,licin.nasi lauk ikan,sup blh.ikan kicap boleh.dulu nak makam ayam...pergh..memang tak pernah makan langsung.SAYUR?.lagilah...sekarang bolehlah makan sayur bayam masak air,karot,bunga kobis,brokoli.anak korang makan x?xmakan kan..hehehe...gurau je..makan baguslah..

SEMBELIT?.TIADA LAGI KINI DAN SELAMANYA..setiap hari membuang dua beradik ni..takde dah istilah simpan2..

FOKUS?YUP..memang fokus....

SAKIT?amat2 jarang sakit..selsema,batuk dan demam kurang..tiada berulang2..Alhamdulillah...Amin...

KORANG APA LAGI...JOMLAH GRAB MEALSHALE NI UNTUK ANAK2 ANDA...PROMO BULAN MAY TU...JOM2...MAY 2014 SAHAJA.LAST PROMO JUN 2013..SETAHUN BARU ADA BALIK.

NAK BELI 1 PON BOLEH.2 PON BOLEH.TAPI...
KALAU BELI 6 PERCUMA 1 WEI...PAKAT2LAH KONGSI DENGAN ADIK BERADIL SEDARA MARA KAWAN KAWAN..

TAK KONGSI PON XPE...MEALSHAKE NI BUKAN UNTUK ANAK2 AJE..SEISI KELUARGA BOLEH MINUM..SEMUA PERINGKAT UMUR..YG XLALU NAK MAKAN TU...INSYALLAH Kenyang.....

Memang bulan puasa saya suka minum ni...3 sekawan WAJIB ada..ESP,PERFORMANCE DRINK DAN MEALSHAKE.untuk saya bertahan seharian
sebab 1 saya ada gastrik.2 saya susukan anak saya lagi..ibu2 hamil,ibu2 susukan anak,yg ada gastrik.mehlah try..tgh PROMO MAY NI.

MACAMANA NAK ORDER?
SMS/WHATSAPPS/WECHAT
010-2266217
FREE CONSULTATION LAGI AFTER SALE..MEMANG BESTLAH


VITAMIN SHAKLEE TAHAN BERAPA LAMA?

Ramai yang tanya berapa lama vitamin shaklee tahan untuk 1 botol..ni saya nak bagitau,setiap vitamin.berbeza bilangan dia.ada 30 biji,90 biji,120 biji..pengambilan hariannyanya juga berbeza2.ada 1 biji,2biji dan lebih.bergantung pada kegunaan pengguna..tetapi kalau untuk umum ni adalah penggunaan dye untuk perbotol

Untuk umum penggunaan vitamin berapa lama tahan

Kalau anda berminat boleh hubungi saya
010-2266217 (sms/whatsapps/wechat)
Free consultation after sale

CHOC NUTELLA POD HOMEMADE KLANG,MEMBEKAL FAMOUS DI KLANG

Assalammualaikum...

Jom dapatkan produk baru saya.choc nutella pod.100% dari choc nutella.��������..

Sedang cari agen yang benar2 serius untuk jual produk baru ni.sapa berminat.

sms/whatsapps 010-2266217




nutella pod klang
choc nutella pod sebelum di letak nutella

Fresh from oven..baru siap bakar ni..ni di panggil pod.mmg guna nutella dan choc chip beryl's.����

choc nutella pod
choc nutella pod yang dah siap2 di paipkan nutella
nutella pod klang
siap dah packing
nutella pod shah alam
choc nutella pod yang dah siap dari dekat


Ni choc nutella pod yang dah dipaip kan dengan choc nutella..so nyummy...taste my mum and my son..dua2 suka..kalau orang tua dan kanak2 suka.apatah lagi org peringkat tengah2kan����

20an,30an dan 40an kan..jom..jom..dapatkannya..macamana nak dapat..
Tak di galakkan pos.kalau pos pon area jb,penang,kl dan selangor
Kalau pos
Min 5 bekas rm60 termasuk postage

Kalau nak cod pon blh..
Sy duduk klang sahaja.taman bukit kuda.
Self pick up
1 bekas rm10/8pcs

Cod weekend
Petron bukit raja
 petron bandar baru selayang (kalau balik rumah FIL)
Jakel shah alam (rm5)

Atau hari biasa
Menara DBKL,MAJU JUNCTION,MASJID JAMIK,SAUJANA UTAMA
MBPJ,SUBANG JAYA,USJ,KERINCHI



Agenwanted..sapa nk jd agen BORONG blh
AREA KL,MELAKA,SELANGOR,PENANG,JB DIALU2KAN
Sms/whatsapps/wechat
010-2266217

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

Jana Pendapatan dengan lebih mudah,klik disini untuk mendaftar

Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan