Susu badan beralih ke susu formula

Alhamdulilah...akhirnya...aqil 2tahun 10 bulan kini minum susu formula..tidak lagi susu ibu...mama suka sangat bila dapat susukan aqil sampai 2 tahun.target mama kiranya berjayalahkan..

Agak susah juga nak bagi dye susu formula.banyak halangan.rupanya anak mama xnak minum susu guna botol.nak minum dalam cawan.hehehe


Tapi sesekali dye nak lepas gian gak susu badan.hehe...

Ni tertiba nak susu dalam botol..katanya nak ikut macam abang taqif...nak letak milo lagi..layankan je..


Kenapa mama nak susukan aqil sampai 2 tahun?

1.bila kita susukan anak kita sampai 2 tahun..korang akan rasa 1 perasaan,rapatnya hubungan ibu dan anak..dye akan sentiasa egat kita.everywhere,everytime,everysecond...mama..mama..mama...number one...hopefully sampai ke besar

Jadikan mama yang pertama baru awek ya nanti....hehehe

Apa beza bila anak susu badan secukupnya dengan anak susu formula yang di ajar dari kecik?

1. Tulang mereka lebih padat..jgn nampak kecik2 cili padi..tapi sekali angkat..amik ko...

2. Muscle dorang lebih pejal..sekali tumbuk.padu gak..

3. Jarang dapat sakit..antibodi dorg kuat..kalau sakit,pulih cepat..

4.jarang dapat selsema dan batuk

5.tahap iq dorg more more dan more....

Macamana saya bagi susu saya cukup untuk anak?

1. Jangan skip makan nasi..sumber tenaga dan topup susu ibu balik

2. Setiap pagi saya amalkan minum air oat..sy tambah esp shaklee supaya lebih kenyang..kelebihan minum esp shaklee mampu buat kulit saya jadi lebih putih dan lembut.

3.saya amik ostematrik shaklee supaya bila dah tua nanti xdelah penyakit tulang reput..xdelah pinggang sakit.xdelah gigi luruh dengan cepat.kalau nak tau anda kekurangan kalsium ialah selalu kena krem..gigi kadang rasa ngilu..

4.saya juga amik alfalfa..membantu susu badan jadi lebih pekat..anak pon kenyang..

Anda nak cuba?

Jom WA saya 010-2266217..

Your favourite shaklee independent distributor


CLEARANCE SALE-BAJU PYJAMAS UNTUK KANAK2


CLEARANCE STOCK/CLEARANCE SALE
UNTIL SIZE SOLD OUT
LIMITED
NO BOOKING
1ST COME 1ST SERVE




























Baju pyjamas size 2y-7y
Rm27/pasang
Exc postage

CLEARANCE STOCK
RM20/PASANG
EXC POSTAGE





Baju pyjamas size besar
8y-12y
Rm30/pasang
Exc postage

CLEARANCE STOCK
RM24/PASANG
EXC POSTAGE


Follow ig toyandkidswear

Utk order
Sms/whatsapp/telegram 010-2266217/016-2204980



Argan oil serum-merawat rambut,kulit dan kuku

Minyak Argan adalah campuran bahan seperti asid lemak (80%), polyphenols, antioksidan, karotenoid dan asid lain. Setiap komponen ini bergabung untuk membentuk inventori penggunaan Minyak Argan. Beberapa manfaat Minyak Argan untuk kesihatan dan rawatan kulit boleh diiktiraf sebagai :-

  Minyak Argan melindungi kulit daripada kedutan kelihatan disebabkan penuaan pra-matang. Ia juga membantu mengurangkan penampilan kedutan dibawah mata.

   
  Ia merupakan agen yang sangat baik untuk kulit kering. Ia menyegar dan melembutkan kulit lebih mudah daripada penggunaan krim atau minyak yang lain.  
   
  Minyak Argan kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit. Ia menguatkan struktur ikatan protein pada kulit yang berfungsi untuk menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar.  
   
  Minyak Argan adalah sangat baik untuk mengurangkan kegatalan kulit. Ia cepat menyembuhkan tanda-tanda yang disebabkan oleh menggaru pada kulit.  
   
  Salah satu fakta yang paling menakjubkan tentang Minyak Argan ialah ia baik untuk kulit yang berminyak serta kulit kering. Sebum adalah bahan berminyak yang dirembeskan oleh kelenjar sebum yang mengekalkan kulit basah dan melindungi daripada kekeringan, tetapi rembesan yang berlebihan adalah tidak baik untuk kulit. Minyak Argan mampu mengawal rembesan sebum dan mengekalkan ke tahap yang stabil.  
   
  Minyak Argan membantu mencegah kesan regangan pada kulit akibat dari proses kehamilan.  
   
  Ia memberikan kekuatan kepada kuku yang lemah dan mudah pecah. Ia juga menguatkan kulit halus di akar kuku dan menjadikannya licin.
   
  Minyak Argan amat berguna dalam rawatan penyakit radang kulit seperti jerawat, cacar air dan psoriasis. Titik atau tompok-tompok merah muncul pada kulit dalam penyakit-penyakit ini.  
   
  Dalam keadaan arthritis dan reumatik di mana sendi dan tisu badan yang rosak, Minyak Argan sangat melegakan dan mengurangkan kesakitan.  







Testimonial pengguna argan oil




Berminat nak cuba?
Sms/whatsapps/telegram 010-2266217

1 botol rm90
50ml
Tahan sehingga 3 bulan

L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM




Produk yang anda cari selama ini telah ditemui!!
Produk Berkualiti Slimming Serum akan segera menggemparkan dunia !!

Produk Lebih mantap dan lebih cepat menurunkan berat badan anda dari semua produk yang pernah ada.



Diperbuat daripada Stemcell Apple dan tanpa bahan kimia.

Ibu-ibu lepas bersalin pasti ada selulit dan stretch mark di bahagian perut. Tak perlu ke pusat slimming yang harga ribu-ribu untuk treatment. Kini anda boleh lakukan sendiri di rumah. Hanya dengan sapuan sahaja. Mudah dan sangat berbaloi.

Cara Guna : Sapukan 2 kali sehari (selepas mandi ) pada bahagian yang kita mahu kecilkan.
Letakkan dalam 1-2 titik bergantung pada tempat sapuan.

** Jangan letak terlalu banyak sebab takut panas **
(selang berapa minit selepas sapu kita akan mula akan rase panas pada bahagian yg telah disapu) Mudah dan senang…
Tiada kesan minyak pada tangan dan bahagian-bahagian yangg telah disapu..Senang dibawa ke mana – mana…

UNTUK MENAMPAKKAN KESAN
** SILA UKUR DULU BAHAGIAN-BAHAGIAN YANG BERMASALAH SEBELUM GUNA PRODUK INI..**
ANDA AKAN TERUJA DENGAN RESULTNYA !!

L’AROME – Apple Stem Cell Slimming Serum
LEMAK: pembakaran lemak berlaku sangat pantas
SELULIT: perubahan ketara hanya dalam tempoh 1 minggu
LANGSING: perubahan yang amat ketara dlm 3-7 hari
STRETCH MARKS: hampir 100% hilang dlm masa 1 bulan
APPLE STEM CELL: Menggunakan teknologi Apple Stem Cell terkini dari Switzerland

Membantu membakar lemak berlebihan di sekitar perut, pinggul, peha dan lengan.
Menghilangkan selulit, orange peels, strecth marks & parut. 

* Boleh disapukan pada double chin. 
* Menghaluskan tekstur kulit. 
* Mengeluarkan angin2 dalam badan.

All-in-1 bottle – harga treatment jika di SPA RM1.5K-RM3K, tetapi anda hanya perlu bayar lebih kurang 10% sahaja.

7 KHASIAT TERHEBAT L’AROME:

MENGHILANGKAN PERUT MEREKAH (STRETCH MARK)
MENYELESAIKAN MASALAH & PENYAKIT KULIT
MENGHILANGKAN PARUT
MEMBUANG SELULIT
MEMECAH LEMAK
MERATAKAN PERUT
MECANTIKKAN KULIT

JOM CANTIK, KURUS, LANGSING TANPA DIET DENGAN HANYA SAPUAN L'AROME!!!

Sepantas 24jam, Secepat 7 hari, selama sebulan pasti kesan dapat dilihat!!!

'SERUM AJAIB' PENCETUS FENOMENA PELANGSINGAN MASA KINI

"TERLAJAK SLIM"

KINI LAHIRLAH "L'AROME APPLE STEMCELL SLIMMING SERUM" yang penting ada KKM ia mampu hilangkan stretch mark, selulit, lemak-lemak degil dan tampil menawan serta langsing dengan hanya sapuan L'AROME

8in1 kebaikan Larome untuk anda semua 
1. Kurus
2. Hilangkan Selulit
3. Hilangkan Strecthmark
4. Hilangkan Parut
5. Cantikan Kulit 
6. Buang angin dlm badan
7. Sembelit 
8. Lenguh2 badan

FUNGSI L’AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM:
✔Membantu membakar lemak berlebihan di sekitar perut, pinggul, peha dan lengan.
✔Menghilangkan selulit, orange peels, strecth marks & parut.
✔Boleh disapukan pada double chin.
✔Menghaluskan tekstur kulit.
✔Mengeluarkan angin2 dalam badan.
✔Membentuk bentuk badan yang ideal

SIAPA YANG BOLEH MENGGUNAKAN L'AROME?

✔Lelaki&wanita yang ingin mengecilkan bahagian yang berlemak pada bahagian tertentu dibadan
✔Ibu selepas bersalin 6 bulan ke atas
✔Lelaki & wanita yang tiada masa bersenam
✔Lelaki&wanita yang tidak boleh tahan lapar
✔Lelaki&wanita yang ingin menghilangkan selulit & strech mark
✔Wanita yang mengalami masalah putaran haid tidak sekata dan sengugut
✔Atlit bina badan dan mereka yang suka ke gym.

L'AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM JAWAPAN KEPADA LEMAK DEGIL!


APA ITU APPLE STEM CELL?

Di Switzerland rata-rata penduduknya mengamalkan memakan sejenis buah epal diberi nama Uttwiler Spatlauber yang membekalkan banyak khasiat kepada kesihatan. Buah epal Uttwiler Spatlauber ini sangat istimewa kerana ia berupaya kekal segar dalam tempoh 6 hingga 8 bulan walaupun tidak diletakkan di dalam peti sejuk. Lebih menarik buah ini kaya dengan phytonutrien, protein dan mempunyai sel hidup yang tahan lama.


Apple Stem Cell berkesan menjadikan seseorang individu itu kembali merasai nikmat keremajaan dan menggalakkan pertumbuhan sel kulit dan membaiki epidermis iaitu lapisan luar kulit selain membentuk pigmen kulit.

Apple stem cell ini juga berupaya memulihkan sistem kardiovaskular, risiko penyakit jantung, strok dan kolestrol tinggi serta mengawal diabetis, meningkatkan sistem imunisasi badan serta melegakan penyakit sendi.

Apple stem cell mampu memberi kesan positif kepada manusia kerana ia berupaya memperbaiki tisu dan sel dalam badan disamping menggalakkan penghasilan sel baru. Ia juga boleh membantu melindungi sel induk kulit manusia daripada unsur yang boleh merosakkan kulit seperti sinaran ultra ungu (UV).

Ini kerana, menurut hasil kajian epal bukan sahaja dianggap sebagai bahan antioksida malah ia juga mampu mencegah penyakit barah. Secara tidak langsung ia boleh menghalang sel dalam badan daripada mengalami kerosakan dan mematikan bahan radikal bebas yang berbahaya.

Buah epal juga mengandungi elemen kesihatan ohytonutrient yang boleh melambatkan proses pengoksidaan kolestrol yang tidak baik iaitu satu proses yang berperanan dalam pertumbuhan penyakit jantung.

Selain itu, buah epal turut memiliki khasiat tersendiri yang bertindak mencantikkan kulit, sekaligus mengatasi masalah penuaan. Ia juga mengandungi kandungan vitamin C yang tinggi dan berupaya menggalakkan pembentukan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat. Apple stem cell sememangnya berkesan mengembalikan keremajaan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel premium kulit yang menjadi sumber utama untuk membaiki epidermis iaitu lapisan luar disamping menggalakkan pembentukan pigmen kulit.

 Testimonial pengguna larome






Dan terbukti pengguna bijak memilih larome



Berminat?
Nak kurus?
Teringin?
Nak kurus dengan poket gemuk?

Pilih mana yg anda inginkan

1. Botol rm150 free postage
2 botol rm300 free postage

Tambah rm50 dapat lagi 2 botol larome.menjadikannya 4 botol..

Dan yg berminat menjadi agen boleh sms/whatsapps/telegram 010-2266217 cepat2


BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

Jana Pendapatan dengan lebih mudah,klik disini untuk mendaftar

Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan