TOY ARMOR BAYMAX






ARMOR BAYMAX

RM50 INC POSTAGE (WM)
RM55 INC POSTAGE (EM)

DETAILS
☆ 6-inch figure with armor pieces which transform Baymax to an 8-inch figure with a 14-inch wingspan
☆ Transform your favorite character from Disney's Big Hero 6, Baymax, from his white, Nursebot form to his crime fighting, super hero form
☆ Fun to transform back and forth as you re-enact all your favorite moments
☆ 20+ pieces of armor to construct
☆ Easy to assemble .
.
�� +60102266217

DRESS KANAK KANAK

DRESS

PEPLUM SET WITH PANT/LEGGING


PEPLUM RED
Size : 
3y 
6y 
7y 
8y


PEPLUM TURQOISE
Size : 
3y 
4y
5y 
6y 
7y 
8y



PEPLUM BLUE
Size : 
3y
8y



 PEPLUM PINK
Size : 
2y 
3y 
4y 
5y 
6y 
8y 

Rm40 exc postage

 **all without belt



Dress butterfly (not inc pants)


GREY
Size: 
100(3-4y) 
110(4-5y) 
120(5-6y) 
130(7-8y) 
140(8-9y)



PINK
Size: 
100(3-4y) 
110(4-5y) 
130(7-8y)
140(8-9y)

Rm39 exc postage



DRESS FROZEN






FD01-Dress pink snow
XS-1y
S-2y
L-4y
XL-5y

FD02-Dress pink flower
S-2y
L-4y
XL-5y

FD03-Dress purple snow
XS-1y
S-2y
L-4y
XL-5y

RM30 EXC POSTAGE

Order?
Sms/Whatsapp/Telegram : 016-2204980 atau +6010-2266217

WARDROBE-MICKEY MINNIE,FROZEN,SKIPHOP










 9c SUPERHOT CUBE DIY WARDROBE

Colour: PINK,GREEN,BLUE 
DETAILS
Accessories Included:

Panel - 31pcs -Kartun
Connector - 33pcs
Magnetic Door - 9pcs
Door - 9pcs
Hammer - 1pc
Clothes Hanging Rail
Size : 109cm x 35cm x 109cm

RM140 EXC POSTAGE

12c SUPERHOT CUBE DIY WARDROBE
Colour: PINK,GREEN,BLUE 
DETAILS
Accessories Included:

Panel - 39pcs/41pcs -Kartun
Connector - 41pcs
Magnetic Door - 25pcs
Door - 12pcs
Hammer - 1pcs
Clothes Hanging Rail - 2pcs
Size : 109cm x 35cm x 144cm

RM170 EXC POSTAGE


16c SUPERHOT CUBE DIY WARDROBE  COLOUR:PINK,GREEN,BLUE

DETAILS
Accessories Included:

Panel - 52pcs/54pcs -Kartun
Connector - 51pcs
Magnetic Door - 33pcs
Door - 16pcs
Hammer - 1pcs
Clothes Hanging Rail - 2pcs
Size :144cm x 35cm x 144cm

RM190 EXC POSTAGE

HOW TO ORDER:-
wassap/telegram +6010-2266217
(Liyana)
Ig:toyandkidswear
pages fb:toy and kids wear

NEW ARRIVAL-PYJAMAS BIG HERO,SPIDERMAN,PUTERI,MINNIE MOUSE & ULTRAMAN



                       

F185-big hero
8y
9y
10y
11y
12y

Rm30 exc postage


X867-spiderman (Glow in the dark)
2y
3y
4y
5y
6y
7y

Rm27 exc postage


X770-puteri (3D)
2y
3y
4y
5y
6y
7y

Rm27 exc postage






pyjamas
size : 2y-7y
rm25 exc postage

untuk order:- Sms/whatsapps/telegram 
+6010-2266217 (liyana)
instagram: toyandkidswear
pages fb: toy and kids wear

Baby bullet

DETAILS
  • Make an entire week's worth of healthy, nutritional baby food in less than 5 minutes
  • Includes power base, batch bowl, baby blend blade, milling blade, easy pop silicone batch tray
  • 6-date dial storage cups, spatula, 1 short cup, 1 stay fresh resealable lid and tip proof tray, user manual and recipe book, pocket nutritionist
  • Make and store baby food in batches with batch tools and the handy, dated storage system
  • Product Dimensions    12 x 10.7 x 9 inches
Price:-
How to order:-RM110 EXC POSTAGE

Wasapps/telegram:-+6010-2266217


TAQIF KENA VIRUS HAND, FOOT MOUTH DISEASE (HFMD)-COXSACKIE

Di kala anak kena virus HFMD..

sapa mak ayah x panik bila anak kena virus yg agk bahaya kerana boleh membunuh...

Jumaat tghri (9 jan)
-taqif balik2 dr sekolah..muka sangat letih..then ckp mama taqif nak tido lah..rasa dahi gn leher panas yg amat...sah demam...ok fine..mukin dye penat sgt smpai demam..

Malam tu g klinik nk cek demam sebab nk tau demam sebab apa..ptg tu dah bg nutriferon..selalu ank kalau xsihat mmg bg nutriferon shaklee je..

Dr kt kt mulut taqif ada ulser..so kn bersedia utk langkah berjaga2.sbb kemukinan blh kena virus HFMD ni.sebab tengah musim budak2 kena..klau naik kt tapak tgn dan kaki bwk g klinik blk...klau dmm biasa tekak je bengkak..patutlah dye nk mnm susu pon susah nk abis bg siang td..Ya Allah takutnya kalau betul.

Sabtu (10 jan)
-demam dah kurg.tp still lg susah nk susu..bg mnm air kelapa..

Malam tu demam balik..belek2 kt tapak tgn gn kaki dah ada mcm bintik2 merah..almk...kn cmpk ke or kelopak garam..bc2 tny en google mcm HFMD..tapi mama still xpercaya..papa nak bawak g klinik dah masa tu..

So mama bg je mkn chew vit c shaklee dulu supaya sistem imun badan dia kuat nk lawan virus ni...tambah dose.bg mkn lbh dr biasa.tengok macamana

Ahad (11 jan)
-pg bawak g klinik..komfem..Dr sahkan kn HFMD..tp cepat kesan..mukin semalam bg taqif mnm air kelapa kot.tu dye keluar nmpk cepat.baca2 en google..kalau minum air kelapa memang dia bagi keluar semua cepat..ohhh..patutlah..sebab virus ni selalu nak tau lambat dia keluar..then mak ayah memang kena lebih alert bila anak2 demam ni..xboleh sambil lewa..papa memang jenis yang teliti..so nampak je walaupon bintik2 tu baru keluar 2 3 bintik.

HFMD-PENYAKIT BERJANGKIT.SO NO WONDERLAH TAQIF BOLEH KENA KAT SEKOLAH.SEBAB BERGAUL DENGAN RAKAN2KAN..UMUR 2MINGGU-5 TAHUN VIRUS INI MENYERANG.

Demam dah xde..tp bintik2 merah makin byk keluar dari semasa ke semasa..mulut pon dah penuh..nk mkn mnm tu mmg kesian sgt..tp taqif macam kuat..dye mkn mi goreng,nasi goreng,susu,bg air oren..xkisahlah janji dye mkn dan mnm..nurse dah pesan..jgn biarkan xmkn..nnt masuk wad..Dr ada bg ubat titik.supaya mulut dia kebas bila nak mkn.xdelah sakit sangat.

Bermulalah episod setiap kali mandi.mandi dgn air dettol gn basic H..xperlu bilas gn air paip biasa lg..then tggu kering..br sapu gn cream Klinik bg dan calamine lotion..

Baju2 dye semua basuh asing..rendam gn dettol br basuh..mainan semua rendam basuh gan dettol..bagus juga..kalau x,xpernah basuh mainan...

Isnin-selasa (12-13 jan)
-demam mmg dah xde..tp bintik2 still keluar lg..alhamdulillah..taqif mkn dan mnm xskip..

Mandi still lg dengan dettol dan basic H..dan setiap kali mesti sapu cream Klinik bg.then calamine lotion..

Rabu (14 jan)
-tangan dah tggl parut je..mulut mcm dah xde..kaki tggl kering je..alhamdulillah...taqif anak yg kuat...cepat baiknya..mama syg taqif sgt2...thank papa jg anak 2 hr xg kerja..papa bab2 hygiene mmg hebat...tahniah...

-still lg bg mkn nutriferon,chew vit c,mandi dgn dettol dan basic H.dan sapu dgn calamine lotion..cream klinik dah abis..

Syukur sangat2 sebab taqif xperlu kena warded...

Khamis (15 jan)
-Alhamdulillah..taqif sihat sepenuhnya..minggu depan dah boleh datang sekolah balik

Alhamdulillah.aqil tak kena virus ni sebab sebumbung dengan abang dia.kalau ikutkan kena asingkan.taqif kena kurantin..tapi bila dah adik beradik mana boleh asingkan...dah biasa hidup bersama..main bersama..sorang takde mencari...cuma usahakan protect aqil dari kena dengan bagi vitamin chew vit c dan nutriferon..supaya sistem imun badannya kuat.





Susu badan beralih ke susu formula

Alhamdulilah...akhirnya...aqil 2tahun 10 bulan kini minum susu formula..tidak lagi susu ibu...mama suka sangat bila dapat susukan aqil sampai 2 tahun.target mama kiranya berjayalahkan..

Agak susah juga nak bagi dye susu formula.banyak halangan.rupanya anak mama xnak minum susu guna botol.nak minum dalam cawan.hehehe


Tapi sesekali dye nak lepas gian gak susu badan.hehe...

Ni tertiba nak susu dalam botol..katanya nak ikut macam abang taqif...nak letak milo lagi..layankan je..


Kenapa mama nak susukan aqil sampai 2 tahun?

1.bila kita susukan anak kita sampai 2 tahun..korang akan rasa 1 perasaan,rapatnya hubungan ibu dan anak..dye akan sentiasa egat kita.everywhere,everytime,everysecond...mama..mama..mama...number one...hopefully sampai ke besar

Jadikan mama yang pertama baru awek ya nanti....hehehe

Apa beza bila anak susu badan secukupnya dengan anak susu formula yang di ajar dari kecik?

1. Tulang mereka lebih padat..jgn nampak kecik2 cili padi..tapi sekali angkat..amik ko...

2. Muscle dorang lebih pejal..sekali tumbuk.padu gak..

3. Jarang dapat sakit..antibodi dorg kuat..kalau sakit,pulih cepat..

4.jarang dapat selsema dan batuk

5.tahap iq dorg more more dan more....

Macamana saya bagi susu saya cukup untuk anak?

1. Jangan skip makan nasi..sumber tenaga dan topup susu ibu balik

2. Setiap pagi saya amalkan minum air oat..sy tambah esp shaklee supaya lebih kenyang..kelebihan minum esp shaklee mampu buat kulit saya jadi lebih putih dan lembut.

3.saya amik ostematrik shaklee supaya bila dah tua nanti xdelah penyakit tulang reput..xdelah pinggang sakit.xdelah gigi luruh dengan cepat.kalau nak tau anda kekurangan kalsium ialah selalu kena krem..gigi kadang rasa ngilu..

4.saya juga amik alfalfa..membantu susu badan jadi lebih pekat..anak pon kenyang..

Anda nak cuba?

Jom WA saya 010-2266217..

Your favourite shaklee independent distributor


BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

Jana Pendapatan dengan lebih mudah,klik disini untuk mendaftar

Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan