MEDIL SKINCARE MAMADIL



.
9 INFO MENARIK MEDIL SKINCARE

πŸ‘‰ PRODUK DIHASILKAN OLEH TEAM R&D MAMADIL terdiri daripada PHARMACIST BERTAULIAH & BERPENGALAMAN.
.
πŸ‘‰ DIUJI PADA DIRI SENDIRI HAMPIR SETENGAH TAHUN oleh founder Mamadil, Puan Dila Mubarak untuk hasilkan kesan yg diinginkan & 100% selamat.
.
πŸ‘‰1 SET MEDIL SKINCARE MEMPUNYAI 3 ITEM, WAJIB BERDAFTAR & LULUS KKM.

1. HYDRO-BASED SOFT CLEANSER:
NOT1702011337K

2. PERFECT SLEEPING SERUM:
NOT161100858K

3. LIQUID WHIPPED FOUNDATION:
NOT14074166K
.
πŸ‘‰PENCUCI MUKA YANG MEMPUNYAI MAKE UP REMOVAL EFFECT! So anda tidak perlu lagi beli produk untuk tanggalkan mekap.
.
πŸ‘‰KOTAK PACKAGING YANG MAHAL & EXCLUSIVE setanding KUALITI produk yang dihasilkan.
.
πŸ‘‰JIMAT SEHINGGA 2BULAN penggunaan.
.
πŸ‘‰ ISIAN DALAM TIUB yang sangat mudah untuk dibawa ke mana saja.
.
πŸ‘‰ Penghasilan produk seiring dengan TEKNOLOGI TERKINI.
.
πŸ‘‰ 100% BUATAN MALAYSIA DIJAMIN SELAMAT, BEBAS KANDUNGAN TERLARANG & MERBAHAYA.


Medil Perfect Sleeping Serum

Mengandungi:
Ekstrak Aloe Vera & Minyak Zaitun
 Skin Brightening
 Maintain Skin Moisturizing
 Help skin cell renewal
 Anti-aging with uniform skin tone


 bertindak mengurangkan penghasilan melanin
 memberikan kesan pencerahan semulajadi serta mempunyai kesan antioksida yang baik.
 membantu mencerahkan dark spot dan antara yang berkesan dalam membantu masalah pigmentasi.
 bertindak mengekalkan kelembapan kulit berpanjangan dengan membentuk satu lapisan yang berperanan meningkatkan perlindungan serta keanjalan kulit.
 sangat membantu dalam mengelakkan masalah kulit kering.
 mengelakkan pengecutan dan pengurangan kolagen dan elastin pada kulit. Ini penting untuk mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit.
 membantu memerangkap air dipermukaan kulit, seterusnya mengekalkan kelembapan kulit.
 memberikan kesan dalam mengekalkan keremajaan kulit.
Ia sesuai digunakan sewaktu tidur dan merawat kulit semasa anda tidur.



Medil Liquid Foundation

Diperkaya dengan STAY-C dan Vitamin B3, E bagi membantu baikpulih kulit rosak.
Medil Liquid Foundation digunakan sebagai asas mekap.
 Foundation yang sangat ringan, tidak berminyak, senang oles, serta tidak bercapuk apabila berpeluh.
 membantu menutupi cela2 buruk di wajah seperti parut.
 Sesuai untuk anda yang tidak gemar oles bedak muka selepas pakai foundation.
 Mengandungi perlindungan UV bersamaan SPF30.
*Semakin lama pakai, ia makin menaikkan seri wajah. Tidak nampak kusam kepanasan.


Medil Soft Cleanser

Cleanser yang ringan tetapi mempunyai kesan deep cleansing serta make up removal effect.
Ia menekankan moisturizing.Soothing & Brigtening effect selepas penggunaan.
Pembersih berasaskan air dengan kandungan buih yang lembut dan tidak merengsakan kulit.
(sesetengah cleanser menjadikan kulit kering selepas penggunaan akibat drpd surfactant yg harsh)
Selain drpd kesan pembersihan ia juga menggabungkan :
AcquaBio a highly active substance with long lasting moisturizing effect
-Kesan kelembapan berpanjangan dan kulit tidak kering selepas pencucian.
Grape Seed Oil yang dirumus dlm sebatian larut air membantu mengekalkan kelembapan dan keanjalan kulit.
Mild anti acne effect
-Membantu mengawal pengeluaran sebum berlebihan yang boleh mengakibatkan jerawat.
CARA GUNA:
Bila2 masa saja yg diperlukan. Letakkan sedikit pd tangan & muka yg basah. Gosok dengan lembut di muka & cuci dgn air bersih.

1 set medil skincare ini berharga RM170
UNTUK ORDER BOLEH WHATSAPPS 010-2266217 (liyana)

www.wasap.my/60102266217/medilskincare
www.wasap.my/60102266217/medilskincare

WOMEN LOVE MAMADIL

Mamadil WL dirumus khas untuk menjaga dalaman wanita

Mamadil WL mengandungi bahan alami yang membantu kesihatan wanita.
Kandungan utama Mamadil WL adalah;
  • Gabungan hebat Kolagen,
  • Labisia Pumila (Kacip Fatimah),
  • Quercus Infectoria (Manjakani),
  • sumber Vitamin C, dan
  • Pueraria Mirifica (Buah Bidadari),
yang diketahui umum sangat baik untuk dalaman wanita. Ianya membantu mengembalikan seri wanita dan badan lebih segar.


Mamadil WL dihasilkan dalam bentuk serbuk yang mudah dikemam.

Dengan;
  • Perisa Lemon Oren yang lazat, dan
  • Bebas dari bahan kimia dan pewarna tiruan.

Pastinya memudahkan anda untuk amalkan dengan hanya KoyakTuang, dan Kemam sehingga cair dalam mulut.

Mamadil WL sebagai Makanan Tambahan (suplemen)

Justeru itu, sangat disarankan anda mengambil produk Mamadil WL tanpa mengabaikan makanan harian. Pastikan mengikut tatacara pemakanan harian yang betul, dengan merujuk pakar pemakanan, bagi mendapatkan hasil yang optimum, baik secara fizikal mahupun rohani.
Kami menyarankan anda mengamalkan untuk minum 3 liter air putih sehari bagi membantu proses pembersihan dalaman badan.

Ibu Mengandung tidak digalakkan mengambil Mamadil WL

Kerana mengandungi kolagen, herba, yang dikhuatiri tidak sesuai dalam proses kandungan. Mamadil WL lebih sesuai digunakan selepas kelahiran, iaitu dalam tempoh berpantang bagi menggantikan jamu.
Ibu menyusu pula dinasihatkan mengambil Mamadil WL selepas si manja bebas dari demam kuning (Jaundis).
Untuk hasil yang lebih meyakinkan, rujuk pakar perubatan anda.
TESTIMONI





MAMADIL WL Enhanced Formula
  • Formulasi khas untuk menjaga dalaman wanita.
  • Mengandungi Labisia Pumila (Kacip Fatimah) yang diketahui baik untuk sistem peranakan wanita.
  • Perisa Lemon Orange yang lazat
  • Pengambilan 2 sachet sehari, satu waktu pagi sebelum sarapan dan satu sebelum masuk tidur.
1 kotak women love berharga rm140 ( 30 sachet / 5g )

untuk harga jimat combo ada free postage ,free cod kawasan selayang, bt caves dan gombak serta free gift menarik dari mamadil

untuk order whatsapps 0102266217 (liyana)

SUSU KAMBING SUSU RIZQI MAMADIL


susu kambing untuk kulit bermasalah

Susu Kambing asli dengan formulasi makanan sunnah

  • SUSU KAMBING – impot khas dari Holland yang memenuhi ukuran piawai kebersihan antarabangsa bagi mengekalkan kualiti premium.
  • MADU – memberi tenaga segera dan kecerdasan minda, selain menghaluskan kulit.
  • MINYAK ZAITUN – diperakui kaya dengan khasiat sehingga disebut dalam Al-Quran. Berkesan dalam melembapkan kulit dan baik untuk ibu hamil.
  • KISMIS – meningkatkan daya tumpuan dan memori.
  • EKSTRAK KURMA – membekalkan tenaga, membantu pertumbuhan fizikal.
  • HABBATU SAUDA – merawat penyakit, memberi tenaga dan menambah susu badan dengan cepat.

susu rizqi selayang



Kelebihan Susu Rizqi

  • Membantu kesihatan kulit, lebih bersih dan lebih berseri.
  • Tenaga ekstra untuk kerja seharian, buat anak-anak mahupun ibu bapa.
  • Membantu dalam penghadaman.
  • Meningkatkan kecerdasan minda kanak-kanak.
  • Membantu dalam penambahan susu ibu.
TESTIMONI







Susu Rizqi Susu Untuk Kulit Sihat Rasa Aiskrim
  • Dipaket dalam bentuk serbuk yang mudah dibancuh
  • 1 sachet (20g) = 150ml air (panas/sejuk)
  • Sesuai untuk Si Manja 6 bulan ke atas dan dewasa
susu Rizqi ada 2 perasa
  • Coklat
  • Vanila
Harga untuk 1 kotak susu Rizqi Rm79

dapakan set jimat dengan belian susu Rizqi termasuk free postage dan Cod kawasan Selayang,bt caves dan gombak serta free gift istimewa dari Mamadil.

whatsapps 010-2266217 (liyana)

www.wasap.my/60102266217/mamadil


Cerita saya dengan produk mamadil

bab 1

Assalammualaikum
hai..lamanya mama oli tak update dekat blog ni..dah bersawang dah..
dah nak seahun rasanya..
sejak beranak kecik,mama oli tak sempat nak pegang laptop
naw mama oli rasa macam eh dah boleh lah,
yang kecik tu dah setahun
alhamdulillah

ni mama oli nak cerita pasal susu rizqi mamadil
dulu masa mama oli mengandungkan si kecik no 4 ni
Kulit muka  mama oli area bawah mata kiri dan kanan sampai pipi kering ya amat. πŸ˜•
Kulit perut, kaki dan tangan
Sampai 1 tahap gatal yang nak mengaru.
Sampai darah2lah.

Masa tu baru pindah kedah
Egt xserasi cuaca kat cni
Orang panggil kedah panas lit lit
Sebab panas dia lain macam

Bila dah teruk sangat sampai mengelupas
Then area muka ni dah mcm terbakau
Muka ni dah mcm orang tua berkedut2
Malu lah sebab org pandangkan
Sampai sedara mara tanya
Kakak sendiri tegur.. πŸ™„πŸ™„

Jumpa doktor pakar kulit
Doktor kata ni ekzema ni
Terkedu mama oli masa tu sampai perkataan pertama mama oli tanya balik kat doktor
Betul ke doktor, sebab sy xpernah kena seumur hidup saya

Doktor kata, nak buat mcmn,
dia nak trigger ketika sy di usia ini,
Dan ketika saya sedang mengandung,
Dalam keadaan hormon tidak stabil.

Terduduk termenung terkesima saya mendengarnya.. 😩😩😩

Akhirnya saya akur
Lepas di ceramahkan oleh en suami
Dan di paksa olehnya

Sy terima nasihat doktor
Sy kena makan ubat ekzema
Sy kena sapu krim every day dekat tempat2 spot yang kena.
Ekzema ialah satu penyakit yang xakan hilang terus,
dia cuma boleh dikawal sepanjang hidup saya

Sy kena pakai pelembab muka
Sy kena pakai natural lotion
Natural Sabun mandi
Kena jaga makan
All natural produk
Sbb masa ni sy tgh mengandung
Sy kena bg kulit lembab, jgn kering.
Kalau x gatal 1 badan

Then 1 hari sy google2
Sy jumpa susu kambing rizqi mamadil
Testimoni byk mengatakannya sedap seperti aiskrim
Bayangkan orang mengandung mengidam
Terus terasa nak susu rizqi ni
Lagipun ianya tidak hamis, tiada kandungan gula hanya guna nano sugar

Sy ni sebenarnya alergik susu
Sy memang xboleh minum
Komfem muntah
Banyak dah sy cuba susu lembu, susu kambing jenama lain
Semua xboleh nak telan.

Maka mama oli pon bentang kertas kerja dekat en suami,
Untuk dapatkan kelulusan budget
Supaya dapat beli susu rizqi ni
Starting k.oli beli terus 2 kotak
Sebab ada 2 perasa
1 kotak vanila
1 kotak coklat
FREE POSTAGE SEMENANJUNG KALAU BELI PRODUK MAMADIL NI

sekali yang sampai...
Jeng jeng jeng
Membuat  mama oli terus teruja dan jatuh cinta. ❤❤
Sebab

mamadil ni pemurah
Memang kena lah dengan mamadil sekarang
Terus maju dan terus terkenal
Sebab 1st time mama oli beli susu rizqi
Dahlah free postage

Lepas tu dalam bungkusan tu
mama oli dapat banyak sample susu rizqi
Lebih dari 20 paket
Macamana mama oli tak jatuh cinta
Jarang2 sekali kita beli barang
Seller bagi sampai banyak free
Kalau dapat 1 2 lagik lah
Dah lah beli 2 kotak susu rizqi
Dapat lagi macam kita beli lagi sekotak susu

Kali kedua mama oli beli susu rizqi dengan women love pulak
Pon sama jugak. mama oli terima banyak sample susu rizqi. Bersamaan dengan sekotak susu yg kita beli

Kali 3rd pon sama jugak
Dapat free mcm2, dengan pin tudung dan segala mcm bila kita beli set combo

Teruja x uoolss
So bila dah selalu sgt dpt free gift

Sampai bila mama oli dah jadi ejen mamadil pon
Dapat jugak banywk free gift dari mamadil
Susu rizqi, bedak compact..

Macamana mama oli xteruja
Korang nak beli mamadil
Meh mama oli berkongsi rezeki dengan korang
Dapatkan FREE GIFT DAN FREE POSTAGE HANYA DENGAN MAMA OLI.
Bkn itu sahaja
Jeng jeng jeng

Beli dulu baru tau ok.

UNTUK BELIAN DENGAN MAMA. OLI KORANG WASAP 010-2266217
BANYAK SET COMBO JIMAT YANG KORANG AKAN DAPAT.



MINYAK RAMBUT HOMEMADE

EO CEDARWOOD

rambut taqif dari kecik lagi memang jenis lurus dan jatuh ke bawah
kalau selak tepi pon dia akan jatuh ke bawah
kalau bawak potong dekat kedai rambut
memang majoritinya xreti nk potong rambut taqif..
komfem2 akan jadi macam abu bakar ela
atau macam suku kaum penan
atau orang panggil rambut macam helmet

dekat sekolah memang tak dibenarkan rambut depan tutup dahi
dah byk kali sebenarnya kena tegur dengan cikgu
so tahun ni k.oli cadang nak pakaikan taqif minyak rambut
tapi bukan beli dekat kedai
yang ada bahan kimia
yang tak tau mana puncanya dan dari bahan apa

so k.oli buatkanlah taqif minyak rambut dari EO
bahannya dari carrier oil yang k.oli pilih mestilah yang terbaik untuk rambut
dan EO utama ialah cedarwood
adalah 2 3 EO lagi yang k.oli campur dalam minyak ni

fungsi eo cedarwood ialah antaranya
🎗menguatkan akar rambut
🎗membuatkan taqif lebih fokus di dalam kelas
🎗lebih relax dan bertenang

masa letak minyak rambut ni
urut2lah kepala dia
ramas2 sikit
bagi meresap ke akar rambut
selain tu rambut jadi lembut je
xdelah kering jekan
wangi pon iye
xdelah bau mcm minyak rambut di pasaran tu

nak eo cedarwood?
meh whatsapps k.oli 010-2266217

cara menguatkan immune badan menggunakan bahan semulajadi

Sapa2... anak yg suka sangat kena selsema.. dok meleleh jer selsema tu.. haaa rajin2 sapu EO Thieves.
.
Bagus utk boost immune system...
.
Sapu kat mana?
Tapak kaki ajer...
.
Apasal nama dia "Thieves" aka "Pencuri"???
.
Ceritanya...pd kurun ke 17 lalu, ada satu wabak "Black Plague" yg melanda Eropah. Ada satu kumpulan pencuri ni mencuri masuk rumah2 mangsa wabak dan mencuri barang kemas dan duit mangsa dari mayat tanpa rasa takut dijangkiti wabak ini.
.
Rahsianya pencuri2 ini menggunakan oils yg disapu ke badan mereka utk mengelakkan mereka dijangkiti wabak tersebut.
.
Itulah sebabnya EO ini dipanggil "Thieves" atau "Pencuri"
.
Kesimpulannya ; kalau diamalkan setiap hari boleh meningkatkan immune system dan mengelakkan senang dijangkiti penyakit berjangkit.
.
Tak percaya juga?? Haaaa takperlah... cuti anda banyak; insuran hospital pun tak luak ooppsss...😷
.
whatsapps liyana untuk sebarang pertanyaan dan pembelian
010-2266217

Hati hati dengan essensial oil young living fake

hati2..lagi2 yg suka beli di shopee dan lazada..memang murah..kalau dah murah dr harga ahli..maknanya apa..😙😙😚..

jom berfikir...

minyak pati tumbuhan semulajadi dari ladang young living memang terbaik.....

slogan young living

SEED TO SEAL

UPDATE NOV 2017:
Hello! Please know that there are NO definitive ways to compare bottle size, caps, labels etc. YL sometimes have to change their labels or bottles too and that doesn't make them fake guys. LOL. And imitate makers will always "strive" to change or improve their imitation. The point of this message is NOT to show you what a real bottle and fake bottle looks like in details. The point is to alert you that buying from 3rd party sellers is a risk and I certainly ask that you don't fall for "cheap" to put yourself or family at risk!

==================================
I know there are friends who are non-members of yl in this group. You might have been added here because your are curious. Some of you plus members alike may have quietly bought online from some 3rd party sources that offered unbelievably rock bottom prices. Especially if you compare them to the actual yl prices.

This post is for you.

Below are pictures I personally took of imitation bottles sold online that were shown to me in Indonesia. I have to admit it blows my mind that anyone can go to that length to professionally print quality labels that even has that special transparent window (where the name of the oil sits). Yep. That rogue. Not to mention printing the yl singapore and malaysia office addresses too. Pretty much only a seasoned oiler can tell the bottles apart. The matt finish vs yl's mildly gloss finish. The shape of the bottle and caps were small little details. And we have not even gotten to discuss what on earth is INSIDE the bottle. Do you know it is also extremely easy to unscrew the entire white cap with the ring without breaking them apart. So if you are buying them off someone offering a bargain, think again.

There is a legit and damn right reason you are encouraged to buy straight from a company. The guarantee of content, the protection to exchange within  a period of time etc. If you are looking for ways to change your family's health, it just doesnt make sense to jeopadise your intent with cheap.

I am perfectly fine with choices not to use eo. I am just perfectly furious if someone cheats another.

****************************************************
P.S the label with the window is the newer packaging in YL so it is a REAL legit format especially for oil from USA. The format itself is not what determines fake vs real. YL does have both designs. That is what makes it harder. The point of this post is to highlight the danger of buying from an unfamiliar online 3rd party re-seller.

credit : Fb tan kai hiang

Bila baby terkena selsema dan batuk berkahak

assalammualaikum

nak cerita pasal selsema dan kahak..kalau baby kena selsema.alahai kesiannya..dah lah tak reti nak hembus selsema tu.dah jadi kahak.sebab selsema keluar dekat belakang hidung.terus ke tekak..kalau dia menyusu tu.alahai kesiannya..sebab tidak selesakan.

so usaha saya untuk baby muaz.lepas mandi je saya akan sapukan eo RC blend dengan carrier oil.kemudian sapu keseluruhan badan dia.alhamdulillah 2 hari saya buat..dia kurang dah selsema dia dan kahak pon keluar dekat poo poo dia.

kalau dia poo poo tu memang berlendih2 lah nampak..sebelum buat ni memang xde..sebenarnya hampir seminggu jugaklah dia kena selsema.tapi tak baik2 juga..

akhirnya saya cuba sapu essensial oil young living dengan carrier oil dekat muaz..masa dia kena tu tsk terfikir pulak..ingat kejap je kena.sebab pada waktu siang takde pulak.malam je hidung dia macam tersumbat.nak menyusu tu agak payah bagi dia.

alhamdulillah selepas guna memang ada perubahan besar selain membuat kulit baby makin lembut dan lembab..

EO RC ni memang untuk selsema dan batuk.dari baby sehingga dewasa boleh guna..biasanya saya akan diffuse atwu blend dengan anak2 yang kena selsema dan batuk..😄

saya pilih EO YOUNG LIVING?

NAK MINTS NASIHAT DAN PEMBELIAN BOLEH WHATSAPPS 010-2266217 LIYANA

PERFUME PATI DARI BAHAN SEMULAJADI

Inilah perfume saya sekarang.
dan juga face mist saya setiap hari😃😃😄
sekali pakai dah jatuh cinta..
masyaAllah..harumnya baunya

Perfume bernilai RM0.86 setitis !!!
guna sehari setitis sahaja pon dah cukup
sebab pati minyak..memang pekat
young living antara eo terbaik di pasaran antarabangsa

Bau bunga geranium ini,
Harum,
Terlalu harum !
Seperti air bandung laici.

Haruman asli dari 'mother nature',
Haruman semulajadi buatan Pencipta Nan Agung,
Sesungguhnya tiada yang hebat yang dapat mengatasi ciptaan Dia.

Memadai setitis,
Sapu di nadi, tengkuk.

Peluh kita pun akan mengeluarkan bau geranium !

Manfaat geranium pada pemakai sangat besar.

Ia dapat membantu melepaskan memori negatif dalam diri,
Melegakan ketegangan emosi,
Menyeimbangkan emosi,
Menaikkan semangat,
Memberikan rasa kelapangan hati,
Memberikan seri dan aura diri.

Disamping itu,
Ia membantu mengendalikan masalah menstrual dengan baik,
Merendahkan risiko PMS,
Menggalakkan peredarah darah yang baik,
Antioksidan,
Anti radang,
anti bakteria.

Berabad tahun Geranium diguna untuk menggalakkan pertumbuhan kulit yang baik dan cantik.

Jomlah bertukar kepada 'perfume' original dari mother of nature😊

1 botol ada lebih kurang 300 titis

Kalau sehari guna 1-2 titis,
Ia dapat diguna untuk 150 hari,
Lebih kurang 5 bulan,
Setitis lebih kurang bernilai  RM0.86.

Harga RM259

Dapatkan harga teristimewa harini,
Hubungi saya,
010-2266217 liyana sekarang 😍😍

bila anak kecil meragam dalam kereta

semalam balik kedah dah...
jem sepanjang jalan.
7 jam dalam kereta..

anak meragam bila malam hari sapa xcuakkan
lagi2 baby br sebulan lbh
xnak fikir benda pelik2
kita fikir mukin dia dah xselesa dah kot
menangis xnk benti2 lepas pujuk2

cuak sebab xpernah dia menangis mcm tu sepanjang tempoh berpantang
ni mcm kena cubit je

mabuk naik kereta pon ye
sebab di mual2 byk kali

tertiba terfikir
napa xsapu je eo lavendar or stress away dekat anak kan
so kita calitlah lavendar sikit bg dia bau
selebihnya sapu dekat kaki dengan selawat
sebelah kaki lg kita sapu stress away
dua2 ada dalam set PSK

5 minit tumbang dah
mula bertenang dan tido dgn aman
sampai umh dah xbangun2 sampai pg subuh
bgn nak susu je
alhamdulillah

semua dgn izin Allah πŸ˜„πŸ˜„
semakinku jatuh cinta dengan EO YOUNG LIVING

berminat dengan eo yl boleh whatsapps liyana 010-2266217


BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan