macamana nak bagi traffic blog naik dan adanya nuffnang sebagai pendapatan sampingan

salam semua...

hari ni mama update blog mama,alhamdulillah,semakin ramai pembaca dan kaki blog buka blog mama..traffic pon makin booom...walawei......hehehe..hari2 mesti lebih dari 100 blogger unik...
pertama...blog mama ni asik jual barang je kan akhir2 ni..dah kurang dah cerita pasal isu semasa,anak2,family,hal mama dan macam2 lagi..so...mama bualah entry tajuk pemborong,pembekal...nanti org search barang..sure jumpa blog mamakan...lagi pon memang mama jual barang secara runcit dan borong...terutama cheese powder dan kolagen...harga cheese makin naik sebab pembekal dah naikkan harga...yg kolagen..pemintaan semakin tggi,so bila mama dah beli banyak..makin murahlah dapat barangkan..kini kolagen boleh dapat rm25/kg je tu borong...

kedua,nak bg traffic naik.korang kena lah rajin selalu entrykan pasal isu semasa...kalau berita hari ada yang hot...cepat2 lah buat entry...yg bab ni mama mmg xde masa...masa mama semakin sibuk...dengan anak2 lg,dengan bisness lg,dengan crepe pavlova seakin mendapat sambutan lagi...kini ada hershey's melty creamy lglah mama busykan...dengan kerepek ketamlah..dan marshmallow..sebab kerepek ketam gan marshmallow ni boleh di pos..semakin ramailah order doorgift tu semarang majls..terutama tuk besday party dan kenduri kahwin...trend terkini..dulu bg kerepek ubi,kuih bahulu..telur..kini marshmallow..kerepek pon kerepek ketam..amboi...ada yg nak buat doorgift pavlova,crepe..tp mama tolaklah,takut rosakkan,sebab melibatkan bnd kena sejuk2 ni...cuaca kat malaysia ni dahlah panaskan...

ketiga,nak naikkan traffic korang,taip tajuk tu benda yang orang senang nak search...contoh macam mama jual crepe durian kan...mama taip crepe durian pasir gudang...senang orang pasir gudang nak jumpa blog mamakan...taip khasiat rumpai laut ke..macam tulah kiranya...

keempat..apa lagi ye..nanti mama fikir...hehehe.....k....mama nak rehat sat..ni anak2 mama baru tidur...tata..jumpa lagi...korang kena rajin jenjalan kat blog orang lain..tgglkan jejak..anti sure tuan tanah bka blog korang..ni mama dulu rajin,sekarang tidak punya waktu...pastu jadi follower orang tu..mesti dorang jejak korang balik..

bila traffic dah tggi,nuffnang sure bg korang dit blanja....bilalah mama nak cas out duit nuffnang yg bagi tu ye....xsabar nk guna..tp g byk sikitlah..jadi 4 5 angka mungkin....baru 3 angka..so tggu......

hershey's melty creamy in d houz pasir gudang


untuk tempahan
sms 010-2266217
RM8/BOX
MIN 3 BOX
SELF PICKUP
TAMAN SCIENTEX,PASR GUDANG

PAVLOVA:TERIMA KASIH SEMUA










sebahagian pavlova yang di tempah oleh customer..terima kasih semua..
ada pebagai size
bermula dari rm10/pack (box kotak)
min 2 pack
rm18/4 biji size besar
rm25/mini 9biji
rm50 /mini 18 biji
rm30/pavlova 5"
rm40/pavlova 8"
rm50/pavlova 9"
harga berpatutan dengan buah buahan yang penuh..

baju dan barangan bayi dan kanak2 untuk dilelong harga borong























SALAM
SY NAK CLEAR SEMUA STOCK BAJU DAN BARANGAN BAYI DAN KANAK2
SY  TOLAK SEMUA HARGA BORONG YG SY DAPAT.XDE KEUNTUGAN YG SY AMIK.SBAB SY NAK CLEAR SEMUA.ADA YG BERMINAT BOLEH SMS 010-2266217 ATAU EMEL liyanadiabu@gmail.com

All item ada 35 helai baju/pasang
40 helai topi double side
1 helai blanket
15 barang permainan
ada lg beberapa item lain seperti baju,busha,beg dan mainan

TOTAL rm 1700
postage rm20
naik KTM
sampai 1-3 hari waktu bekerja

KEK BESDAY TASNIM

salam semua warga blogger,semalam last minute abg order kek besday untuk anak dara dye yg sulung yg ke 4 thn...so terus buat kek ni..kek choc moist je..simple..ni gambar masa kek tengah simen guna fresh cream...ada lah rasa sikit2 mcm kek indulgence..nak buat kek gitu xsempatkan..ni pon kuar masuk peti air brapa kali da nak bg kek tu stable dan betul2 creamnya xcair dan lembik..dalam 2 layer je...


tada....kek y siap di deco...happy birthday dah jadi dah..skali bila tang tulis tasnim tu..datang lak anak dua org ni menacau kata nak nak nak..abis hilang tumpuan...hehehe....simple kan....bolehlah tuk anak abang je pon...

kek choc moist 2 layer with fresh cream dandi saluti freshcream keseluruhan kek..then atas toppingkan coklat ganache,keliling letak coklat rice...pastu buh strawberry...
smua boleh buatkan...





BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan