cara menguatkan immune badan menggunakan bahan semulajadi

Sapa2... anak yg suka sangat kena selsema.. dok meleleh jer selsema tu.. haaa rajin2 sapu EO Thieves.
.
Bagus utk boost immune system...
.
Sapu kat mana?
Tapak kaki ajer...
.
Apasal nama dia "Thieves" aka "Pencuri"???
.
Ceritanya...pd kurun ke 17 lalu, ada satu wabak "Black Plague" yg melanda Eropah. Ada satu kumpulan pencuri ni mencuri masuk rumah2 mangsa wabak dan mencuri barang kemas dan duit mangsa dari mayat tanpa rasa takut dijangkiti wabak ini.
.
Rahsianya pencuri2 ini menggunakan oils yg disapu ke badan mereka utk mengelakkan mereka dijangkiti wabak tersebut.
.
Itulah sebabnya EO ini dipanggil "Thieves" atau "Pencuri"
.
Kesimpulannya ; kalau diamalkan setiap hari boleh meningkatkan immune system dan mengelakkan senang dijangkiti penyakit berjangkit.
.
Tak percaya juga?? Haaaa takperlah... cuti anda banyak; insuran hospital pun tak luak ooppsss...😷
.
whatsapps liyana untuk sebarang pertanyaan dan pembelian
010-2266217

Hati hati dengan essensial oil young living fake

hati2..lagi2 yg suka beli di shopee dan lazada..memang murah..kalau dah murah dr harga ahli..maknanya apa..😙😙😚..

jom berfikir...

minyak pati tumbuhan semulajadi dari ladang young living memang terbaik.....

slogan young living

SEED TO SEAL

UPDATE NOV 2017:
Hello! Please know that there are NO definitive ways to compare bottle size, caps, labels etc. YL sometimes have to change their labels or bottles too and that doesn't make them fake guys. LOL. And imitate makers will always "strive" to change or improve their imitation. The point of this message is NOT to show you what a real bottle and fake bottle looks like in details. The point is to alert you that buying from 3rd party sellers is a risk and I certainly ask that you don't fall for "cheap" to put yourself or family at risk!

==================================
I know there are friends who are non-members of yl in this group. You might have been added here because your are curious. Some of you plus members alike may have quietly bought online from some 3rd party sources that offered unbelievably rock bottom prices. Especially if you compare them to the actual yl prices.

This post is for you.

Below are pictures I personally took of imitation bottles sold online that were shown to me in Indonesia. I have to admit it blows my mind that anyone can go to that length to professionally print quality labels that even has that special transparent window (where the name of the oil sits). Yep. That rogue. Not to mention printing the yl singapore and malaysia office addresses too. Pretty much only a seasoned oiler can tell the bottles apart. The matt finish vs yl's mildly gloss finish. The shape of the bottle and caps were small little details. And we have not even gotten to discuss what on earth is INSIDE the bottle. Do you know it is also extremely easy to unscrew the entire white cap with the ring without breaking them apart. So if you are buying them off someone offering a bargain, think again.

There is a legit and damn right reason you are encouraged to buy straight from a company. The guarantee of content, the protection to exchange within  a period of time etc. If you are looking for ways to change your family's health, it just doesnt make sense to jeopadise your intent with cheap.

I am perfectly fine with choices not to use eo. I am just perfectly furious if someone cheats another.

****************************************************
P.S the label with the window is the newer packaging in YL so it is a REAL legit format especially for oil from USA. The format itself is not what determines fake vs real. YL does have both designs. That is what makes it harder. The point of this post is to highlight the danger of buying from an unfamiliar online 3rd party re-seller.

credit : Fb tan kai hiang

Bila baby terkena selsema dan batuk berkahak

assalammualaikum

nak cerita pasal selsema dan kahak..kalau baby kena selsema.alahai kesiannya..dah lah tak reti nak hembus selsema tu.dah jadi kahak.sebab selsema keluar dekat belakang hidung.terus ke tekak..kalau dia menyusu tu.alahai kesiannya..sebab tidak selesakan.

so usaha saya untuk baby muaz.lepas mandi je saya akan sapukan eo RC blend dengan carrier oil.kemudian sapu keseluruhan badan dia.alhamdulillah 2 hari saya buat..dia kurang dah selsema dia dan kahak pon keluar dekat poo poo dia.

kalau dia poo poo tu memang berlendih2 lah nampak..sebelum buat ni memang xde..sebenarnya hampir seminggu jugaklah dia kena selsema.tapi tak baik2 juga..

akhirnya saya cuba sapu essensial oil young living dengan carrier oil dekat muaz..masa dia kena tu tsk terfikir pulak..ingat kejap je kena.sebab pada waktu siang takde pulak.malam je hidung dia macam tersumbat.nak menyusu tu agak payah bagi dia.

alhamdulillah selepas guna memang ada perubahan besar selain membuat kulit baby makin lembut dan lembab..

EO RC ni memang untuk selsema dan batuk.dari baby sehingga dewasa boleh guna..biasanya saya akan diffuse atwu blend dengan anak2 yang kena selsema dan batuk..😄

saya pilih EO YOUNG LIVING?

NAK MINTS NASIHAT DAN PEMBELIAN BOLEH WHATSAPPS 010-2266217 LIYANA

PERFUME PATI DARI BAHAN SEMULAJADI

Inilah perfume saya sekarang.
dan juga face mist saya setiap hari😃😃😄
sekali pakai dah jatuh cinta..
masyaAllah..harumnya baunya

Perfume bernilai RM0.86 setitis !!!
guna sehari setitis sahaja pon dah cukup
sebab pati minyak..memang pekat
young living antara eo terbaik di pasaran antarabangsa

Bau bunga geranium ini,
Harum,
Terlalu harum !
Seperti air bandung laici.

Haruman asli dari 'mother nature',
Haruman semulajadi buatan Pencipta Nan Agung,
Sesungguhnya tiada yang hebat yang dapat mengatasi ciptaan Dia.

Memadai setitis,
Sapu di nadi, tengkuk.

Peluh kita pun akan mengeluarkan bau geranium !

Manfaat geranium pada pemakai sangat besar.

Ia dapat membantu melepaskan memori negatif dalam diri,
Melegakan ketegangan emosi,
Menyeimbangkan emosi,
Menaikkan semangat,
Memberikan rasa kelapangan hati,
Memberikan seri dan aura diri.

Disamping itu,
Ia membantu mengendalikan masalah menstrual dengan baik,
Merendahkan risiko PMS,
Menggalakkan peredarah darah yang baik,
Antioksidan,
Anti radang,
anti bakteria.

Berabad tahun Geranium diguna untuk menggalakkan pertumbuhan kulit yang baik dan cantik.

Jomlah bertukar kepada 'perfume' original dari mother of nature😊

1 botol ada lebih kurang 300 titis

Kalau sehari guna 1-2 titis,
Ia dapat diguna untuk 150 hari,
Lebih kurang 5 bulan,
Setitis lebih kurang bernilai  RM0.86.

Harga RM259

Dapatkan harga teristimewa harini,
Hubungi saya,
010-2266217 liyana sekarang 😍😍

bila anak kecil meragam dalam kereta

semalam balik kedah dah...
jem sepanjang jalan.
7 jam dalam kereta..

anak meragam bila malam hari sapa xcuakkan
lagi2 baby br sebulan lbh
xnak fikir benda pelik2
kita fikir mukin dia dah xselesa dah kot
menangis xnk benti2 lepas pujuk2

cuak sebab xpernah dia menangis mcm tu sepanjang tempoh berpantang
ni mcm kena cubit je

mabuk naik kereta pon ye
sebab di mual2 byk kali

tertiba terfikir
napa xsapu je eo lavendar or stress away dekat anak kan
so kita calitlah lavendar sikit bg dia bau
selebihnya sapu dekat kaki dengan selawat
sebelah kaki lg kita sapu stress away
dua2 ada dalam set PSK

5 minit tumbang dah
mula bertenang dan tido dgn aman
sampai umh dah xbangun2 sampai pg subuh
bgn nak susu je
alhamdulillah

semua dgn izin Allah 😄😄
semakinku jatuh cinta dengan EO YOUNG LIVING

berminat dengan eo yl boleh whatsapps liyana 010-2266217


KESAN DAKI HILANG LEPAS GUNA DARINA

Setiap kali mengandungkan anak lelaki mesti ada kawasan2 spot yang akan hitam.terutama di kawasan tengkuk,ketiak dan celah kelangkang..

anak dah 4.semua macam tu..bila dah lepas bersalin komfem2 nak bg cepat hilangkan..

dengan adanya DARINA SHOWER SCRUB..memang banyak membantu..minggu ke 4 lepas bersalin baru dapat DARINA ni..cuba pakai, dah seminggu..kesan hitam di bawah ketiak hilang..

cerita dengan en suami..en suami pon cerita..pakai dekat muka 2 kali hari tu..dah kurang dah black head..kalau rasa tu lembut je kulit muka..dah xde dah rasa kesat2..

ni testimoni dari pengguna DARINA

Daki bawah ketiak pun boleh hilang malah kulit terasa lebih licin.
.
"Bau Darina wangi sangat. Bawah ketiak dulu hitam kini makin cerah. Lagi best kulit pun makin licin je".
.
Darina bukan saja menghilangkan daki. Malah mampu mencerahkan kulit juga. Terutama di bahagian celah-celah pelipat lengan, kaki, leher dan ketiak.
.
Dah lama tak sental daki?
Jangan biarkan lama-lama.
Jom bersihkan diri dengan Darina Shower Scrub.
Cecepat whatsapp sementara harga pengenalan masih berjalan.

Harga darina rm39.90
tapi sementara promo ni kami beri harga rm29 sahaja
120ml

kami mencari ejen darina
modal rm250 untuk 10 botol sahaja

⏬⏬⏬
0102266217

WHITE ANGELICA & RELEASE ESSENSIAL OIL YOUNG LIVING

Kalau sesiapa ada anak yg mudah kecik hati dgn mak ayah,adik beradik,cikgu atau kawan2,
Trauma kena marah dgn cikgu ke,

Saya syorkan,
Protect their space dgn white angelica setiap hr sblm ke sekolah.
Biar hati dia jd teguh dan kuat,
Tak mudah sentap,
Tak dendam.

Kalau ada anak yg dendam atau marah dgn seseorg,
Ikhtikan dgn eo release utk dia lepaskan perasaannya

macamana nak guna dia..
meh wa saya.
saya ajar dari A to Z
ada group support yg best

whatsapps 010-2266217

STRESS AWAY ESSENSIAL OIL YOUNG LIVING

Anak no 4, saya pantang sendirian dirantauan
jauh dari keluarga
Saya sebagai mak yang berdepan dengan karenah anak2 24jam,
Memang apabila kepenatan melanda,
Emosi mak akan diuji

Hanya yang melaluinya akan tahu betapa berantakannya emosi bila badan dah penat,
Tak cukup rehat,
Lepastu anak pula sedang melasak,
Buat ragam itu ini.
dengan kesemuannya adalah hero

Semua impikan nak jadi mak yang baik,
Yang sabar,
Tapi selalu kesabaran kita diuji.

Tak semua berjaya lepasi ujian kesabaran dengan baik,
Sebab persekitaran kita semua berbeza-beza.

Ada orang tu,
Mungkin ada suami yang baik, penyayang,
Selalu menjaga kebajikan isteri,

Ada orang suaminya lepas tangan,
Isteri cukup makan ke,
Cukup tidur ke,
Semua tak dipeduli,
Hanya menyumbang air m*ni.

Ada orang tu,
Kena buat kerja rumah dari celik mata sampai tutup mata,
Takde siapa pun tolong,
Anak-anak yang dah besar pun sibuk main game,
Suami balik kerja,
Pergi futsal,
Lepak dengan kawan,
Balik rumah terus tidur.

Ada orang,
Suaminya ringan tulang,
Tolong itu ini,
Ada yang carikan maid untuk isteri,
Tolong memasak dan sebagainya.

Selagi kita tak masuk dalam kasut orang,
Janganlah lancang sangat mulut berkata,
Esok lusa kita pula akan diuji.

Nampak orang dalam kesukaran,
Bantu mereka.

Wahai sang suami,
Bantulah support emosi isteri.
saya bersyukur punya suami yang support isteri.
membantu meringankan beban yang sedia berat

Isteri nampak penat,
Nampak emosi tak terurus,
Bagi ruang masa untuk mereka berehat sebentar,
Urut mana yang perlu,
Tanya khabar dirinya selalu,
belanja Essential Oil Stress Away satu 😊

whatsapps 0102266217 liyana

ABUNDANCE ESSENSIAL OIL YOUNG LIVING

Ni EO Abundance

Ni EO terbaik insyallah untuk orang bisnes,
Orang Cina banyak pulun beli EO ni,
Katanya EO Wealth.

Depa bubuh dalam cat,
Dan guna untuk cat kedai

Calit di dompet,
Telefon ke,
setiap kali nak jumpa prospek dan keluar rumah.

Dia ada medan tarikan untuk klien datang pada kita,
Biznillah😊

LEMON ESSENSIAL OIL YOUNG LIVING

Kuning itu menawan,
Kuning itu warna diraja.

Kuning itu juga Lemon.

Kecik je botol ni,
15ml.

Orang dengar harga pun takut.

Mahal nya kak !

Botol kecik je,
Sekali pakai dah habis rasanya,
Kata mereka.

Terkejut saya mendengarnya,
Buat apa yang pakai sekali habis tu ???

15ml ni bersamaan 300 titis.
Satu botol ini dihasilkan dari 75 biji lemon.

Nak buat mandi lemon pun,
Kita bubuh 3 titis je dalam satu baldi,
Sebab ia sangat pekat.

Tak sama Essential Oil asli dengan sintetik.
Jauh sekali !

1 drop EO asli dah membawa manfaat yang besar.

Sebab tu jangan terkejut,
15ml ni,
Orang guna berbulan-bulan baru habis !

Dalam Premium Starter Kit kita akan dapat 2 botol EO Lemon saiz 5ml.

Manfaat buah Lemon 1001,
Begitu lah juga dengan minyak patinya.

Semuanya kami bimbing dalam grup bimbingan.

whatsapps 0102266217 liyana

Batuk dan Selsema berhenti dengan Essensial Oil Young Living

semalam aqil batuk dan selsema tidak henti2..
berapa kali bgn malam untuk buang hingus dan kahak batuk.

saya usaha dengan sapu EO + pevoo yang dah di blend

alhamdulillah dah berhenti dengan izin Allah dan usaha sy nak anak pulih dari itu

Musim batuk dan selsema sedang melanda dengan cuaca tidak menentu.

Ikhtiar dengan diffuse EO Thieves, lavender dan RC di udara bagi membunuh patogen

Lagi-lagi dalam rumah yang ada orang batuk dan selsema dan demam

Sangat mudah nak berjangkit dengan orang lain.

Lagi-lagi,
Penyakit bawaan udara sangat cepat merebak.

1 botol ni 15ml utk belian loose
15ml bersamaan dgn 300 titik
sekali titik 1-3 titik
kalau ikut penggunaan hari2 sekali boleh thn sehingga 3 bln lbh
tapi xkan kita guna hari2 EO yg samakan..

jom dapatkan segera

whatsapps 010-2266217

DARINA SHOWER BODY SCRUB WHITENING

produk ni adalah skrub + body shower

antara kebaikkannya:

💜boleh menghilangkan daki
💜Buang sel kulit mati
💜cantikkan kulit
ada vitamin c
💜cerahkan kulit
💜lembapkan kulit
💜bau wangi
halal utk solat
💜boleh ilang parut nipis
💜hilangkan selulit
💜buang lemak

Bahan2

extrak aloe vera
ekstrak walnut shell powder
extract sejenis rumpai
extrack passion fruit
ekstak olive oil
ekstrak kelapa

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan