Dumex Dupro

bila cerita bab susu formula ni...mesti ibi2 yg kat luar sana pening kepala kan nak bg anak susu mana yg terbaik tuk dorang selepas bf....macam tu gak mama..pening...mana yg sesuai tuk anak mama sorang ni..mama nak start ajar anak mama ni minum susu formula pulak...sebab mamakan tengah pregnant lagi...so nanti tak diajar..berebut lak nak bf gan adik dye nanti...so pertama2 kali mama ajar dye minum menggunakan botol susu dulu..letak air kosong je....amatlah payah.....siap bergusti lagi nak bagi dye biasa minum guna botol........tukar puting semua sebagainya.....lamalah juga......bila dah mula terima guna botol...mulalah pergi cari susu formula tuk anak mama ni........mula2 mama beli susu nan pro 1.......susu soya.....kononnyer susu soya bagus dari susu lembu....tapi memang betul pon kan....
tau apa reaksi taqif.....dye langsung xnak minum.....mama buat 1oz je.......tapi nk bagi dye minum sampai habis...sejam lebih....meraung lagi......so....cancel........bila mama rasa...memang tak sedap pon......sorg ye sapa yang cipta susu ni......then mama try susu ni pulak..dumex dupro....setelah mama tanya kat adik ipar mama...anak dye minum susu apa..yang sebaya taqif gak....mama try bagi sikit kat taqif.Alhamdulillah..dye minum sampai habis..suka lagi dye....so..mama gan hb pergilah beli susu ni time tu gak.......ni lah susu yang taqif minum sekarang...tapi ada kemusykilan lagi dari hati mama gan hb ni....nanti mama cerita ok....


ada tak cadangan x susu apa yang paling bagus...sebab mama macam nak tukar susu je tu anak mama ni.......
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan