SET PENYUSUAN

Assalamualaikum wbt..


syukur kepada Allah taala kerana memberi saya peluang menjadi WAHM (Work Ar Home Mom)..bukan mudah dan senang bila menjadi seorang ibu yang berstatus bisnesswomen kepada 2 orang hero yang agak lasak.  bekerja dari rumah sahaja..tidak perlu ke opis macam ibu2 yg di luar sana untuk mencari rezeki membantu suami lagi2 zaman sekarang yang semuanya pakai duit.nak masuk toilet pon kena bayarkan..memang cabaran sangat tinggi.bila dalam masa yang sama menguruskan anak2 sambil berbisness dari rumah.mana nk uruskan pakai makan anak2,suami..kemudian nk kena buat kek untuk dijual..nk uruskan anak2 shaklee dibawah empayar saya lg..nk ambil order cust,bungkus dan pos..memang mencabar..every day B comp shaklee mesti wajib makan setiap pagi.ainya membantu tangani tekanan..memang membantu sangat2..selain kita berdoa pada Allah..vitamin b comp ialah vitamin kesayangan saya...

 sebelum mulakan aktiviti rumah.memang saya akan minum esp shaklee dan cinch shake shaklee untuk tenaga supaya tidak merasa letih..pada asalnya consume esp hanya untuk penyusuan anak...Alhamdulillah 21 januari 2014 aqil genap 2 tahun.dan yg penting sampai saat ini masih lagi menyusu badan sepenuhnya tanpa campur lg dengan susu formula..susu badan masih lagi banyak dan mampu menyusukannya tanpa masalah..
vitamin c memang saya consume untuk kuatkan sistem imun badan saya daripada lemah kerana saya perlu susukan aqil.dan nakkan anak saya sihat selalu.memang berbeza dengan anak yang sulung.memang aqil jarang sakit..
vitamin lain yang saya consume lg vitalea untuk multivitamin,alfalfa untuk kesihatan wanita luar dan dalam.ada extra kacip fatimah.blh juga menjadi milk booster saya dan dan berfungsi sebagai detox lemak serta anti oksida.ostematrik untuk topup kalsium badan yang dah anak amik..rugi sapa xamik tau..nnt dah 3 series mulalah rasa tulang reput,pinggang sakit,kaki krem dan sebagainya..gigi gusi pon sakit dan tanggal cepat..lecithin untuk kembalikan ke bentu badan asal
kini saya dah 3 series.so colagen powder saya ambil untuk awet muda...kenalah sentiasa cantik.semua kena jaga bila dah 3 series ni..suami pon sayang..
so set penyusuan dan colagen powder ni memang sy gemar dan sayang..
ada yang ibu2 nak lahirkan anak2 shaklee..yang sedang pregnant rasa letih dan tak bermaya.teringin nak susukan anak dengan susu badan sepenuhnya..nk susu badan banyak..dan tau power pumping dan tips..

jom cuba shaklee..anda pasti teruja dan puashati...



UNTUK ORDER
 
FREE CONSULTATION AFTER SALE
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan