AISKRIM MALAYSIA NUTELLA

Assalammualaikum semua blogger...

Tengah buat apa tu?
Cuaca sekarang yang agak panas..mesti korang nak makan dan minum benda yang sejuk2 kan..lagi2 fenomena sekarang yang sedang viral aiskrim malaysia sumi dan choki2...
Tapi memandangkan mama semalam sakit kepala dan xdapat nak pergi kedai cari bahan..so hari ni mama guna bahan apa je yang ada dekat rumah..
Tada...aiskrim malaysia nutella..
Nyum nyum..

Rasa dia macam minum ice blended coklat hazelnut.
Sedap sangat...selamat menjamu selera..

RESEPI AISKRIM NUTELLA

BAHAN
1 tin susu pekat manis *
1 tin susu cair *
4 tin air *
2 sudu tepung jagung *
Coklat Nutella
Plastik aiskrim
Piping bag

CARA - CARA
1.panaskan bahan yang bertanda * sehingga mendidih
2.biarkan sehingga sejuk
3.masukkan coklat nutella dalam piping bag. Kalau takde boleh pakai plastik biasa.kemudian guting hujung bawah dia sebelah sahaja.
4.paipkan ke dalam plastik aiskrim.
5.tuang bancuhan yang di masak tadi.
6.sejukkan dalam peti ais beku
7.dah keras bolehlah makan..

Aiskrim malaysia nutella

Next time bolehlah buat aiskrim sumi dan choki-choki pulak ya..
Oh ya..td buat dapatlah dalam 30 batang macam tu...



FAMILY DAY 2016

Assalammualaikum semua blogger...

Kali ni mama nak cerita pasal family day anak cucu cicit abu darin 2016...kali ni kami buat family day di limastiga,melaka..

Kat mana tu?

Limastiga ni kat area umbai,jalan paya dalam
..

Memang best kali ni sebab tempat yang kami duduk tu private villa.maknanya memang tak campur dengan orang awam yang lain..

Aktiviti kami dekat sana memang full..mandi pool,masak beramai2,sukaneka..

Welcome





Aktiviti sukaneka..dah dekat dengan pool.apa lagi..mestilah sukaneka dalam airkan..family yang semua spoting









Tu dia aqil dah beraksi..kemain berani lg dalam air..




Sukaneka kanak2..seronok lah dorg.dapat sorang satu pistol air.


Yeaaahhh....taqif menang games tembak2



Banyak hadiah untuk dimenangi..sukaneka,cabutan bertuah dan pakaian tema 



Alamak.
Xde pulak gambar makanan yang kita orang masak.
Ada bbq ayam,kambing,hotdog,jagung
Mashed potato
Garlic bread
Chic/mushrom sop
Nasi goreng




Aktiviti pagi lepas makan


Nilah makan pagi kami.
Ada x macam makan ala-ala hotel?

Nasi lemak
Chic sop
Roti
Scramble egg
Karipap
Teh tarik
Kopi
Teh o

Semua ada..hehe



Sebelum balik ambil gambar dulu beramai ramai...

Taaaa...memang terbaiklah....

Ok ni ada sedikit tips dan info:
1.Kalau korang nak tempah duduk dekat limastiga ni.tempah awal2..at least setahun.macam kami tempah awal tahun lepas lg..
2.tahun 2016 untuk kemasukkan 2016 mukin dah penuh.sebab tempat ni laris macam goreng pisang penuh..lagi2 weekend.
3.kalau nak tempah sini memang kena tempah ramai2.sebab dia sewa 1 kawasan ni sekali
Xde separuh2..kesemuanya 3 villa dengan 6 bilik.total boleh muat 24 orang dewasa.tapi nak lebih pon boleh sebab hall dia besar.mana yang bujang2 bolehlah tido luar..lagi2 lelaki.
4.lagi best tempat ni,memang penyewa dia semua orang muslim.so xde keraguan nak guna segala peralatan memasak..xperlu dah nak bawak periuk belanga..semua dah ada..just bawak bahan nak masak je.


Singgah kejap coconut shake dekat klebang sebelum balik kl




Tu dia ..4 bungkus sekali..minum 2 orang je...
Memang terbaiklah..sangat sedap..

Babai melaka..jumpa lagi..


"Huh...xbestnya nak balik dah.."ammar kata
2 orang lagi lepas naik kereta je dari limastiga terus tidur.



GLOW WHITE FOUNDATION TATI




KEISTIMEWAAN TATI SKINCARE GLOW WHITE FOUNDATION :

- Boleh dijadikan alas bedak sebelum mekap / berbedak
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Ringan, tidak berminyak atau melekit
- Berbentuk cecair unik yang berkrim
- Melindungi kulit dari sinaran UV (spf 50)
- Bertindak sebagai anti penuaan dan mengurangi garis2 halus
- Melembab serta menghaluskan kulit
- Tidak bercapuk ketika berpeluh
- Kulit menjdi flawless dan glowing selepas sapuan
- Menutup cela/parut jerawat serta merta
- Mencerah, menganjal dan mensekatakan tona kulit
- Mudah di cuci dan mesra solat
- Menjadikan mekap tahan lebih lama
- Didatangkan dalam bekas yang elegan, bercermin dan berspan

Kandungan Tati Foundation
✔Spf 50
✔Vitamin C
✔Rumpai laut - Collagen
✔Waterbased
✔Arbutin


Tati Foundation Ada 2 Pilihan Warna

No1- Beige : Sesuai Untuk Kulit Cerah
No.2-Natural : Sesuai Untuk Kulit Sederhana Cerah


Sekarang Dalam Packaging Lebih Elegant!!
Ada Cermin + Span Lagi~ 

TESTIMONIAL GLOW WHITE FOUNDATION TATI









RM65 (WM).RM69 (EM)
WHATSAPPS 010-2266217

CC CREAM EXPERT CORRECTOR REEL BEAUTE

DAH LAMA CARI CC CREAM MACAM NI


Papp! Hah ini lah kalau dah bertemu jodoh yang benarrrr.
Siapa dah rasa, dah pakai, boleh feel dalam-dalam, bagaimana menusuk kalbunya sensasi ais meresap masuk ke dalam setiap liang roma kekakak..



Masa tu, rasa 'WOW'.. sapuan pun slow je sebah nak merasainya.
Masa tu kekakak pun perasan jap feel ala-ala model sambil sapu-sapu ratakan cc cream di muka. Giteww.

Dan....

TAK SANGKA BIJI KOLESTEROL PON BOLEH HILANG UOOLLSS




Rasanya ada yang mempunyai masalah macamni kan?
Di sekitar lingkaran mata, ada biji-biji halus. Itu kita panggil 'biji kolesterol'.
Susah kan kalau sesiapa yang dah ada. 
Level confident tu of coz low low low.

Susah kan kalau kekakak yang ada masalah ini. Tapi tak sangka pula dengan EXPERT CORRECTOR ni, mampu me-nyah biji-biji kolesterol pergi syuhh jejauh.

TAPI...TAPI..TAPI...YANG PALING BEST SEKALI...JERAWAT KECUT MUKA FLAWLESS


So??

Bertindak segera sebelum JERAWAT meninggalkan KAWAH di permukaan muka.

Nak ke nak?

Pernah kah anda belikan sesuatu untuk cermin luaran anda?

Ye wajah kita merupakan topeng dan cermin kita. Macamana anda lihat cermin, macam tu juga lah orang tengok wajah kita.

Kalau ada jerawat, orang siap kira berapa ketul jerawat kat muka kita. Sambil sembang tengok muka kita, sambil kira jerawat, kira jeragat, kira lobang-lobang yang ada. Haa sebab tu kalau perasan mata dia melilau merayap kat wajah anda, maknanya percayalah mereka sedang main kira-kira.

Hentikan semua itu. Hadiahkanlah EXPERT CORRECTOR supaya wajah anda bersih dan biarkan orang yang jadikan wajah anda 'mesin kira-kira' kepada padang mutiara bersinar2 di wajah anda.

Oder now.
Whatapp 010-2266217

SO APA TUNGGU LAGI, JOM REWARD UNTUK DIRI SENDIRI/ YANG TERSAYANG

Bila dah bekerja keras, korang mesti beli sesuatu yang cantik dan mahal sebagai TANDA REWARD untuk diri kan? Kan? Kan?

Apa guna, pakai barang MAHAL tetapi penjagaan muka??

apa kata,Kali ini REWARD diri dengan menggunakan PRODUCT PENJAGAAN KULIT.



Harga sebotol EXPERT CORRECTOR CC CREAM hanya RM 135/ 30 ML berbanding cc cream brand international harga rata-rata RM 380 - RM 490 untuk 10 ml. 

Dan keistimewaan CC CREAM kami, ada tambahan ICE ESSENCE. bila akak pakai, boleh rasa macamna sejuknya sensasi menyelinap menusuk ke setiap liang roma.
..
WHATSAPPS SEKARANG
010-2266217
010-2266217
TAIP "CC CREAM " UNTUK DAPATKAN DISKAUN YANG BOLEH BUAT ANDA TERSENYUM GEMBIRA..

Instagram: liyanadiabu
Pages facebook:  D'ttazaa signature

BAJU PYJAMAS KANAK-KANAK









Pyjamas pony dan didi & friend
Size 2y-7y
Rm27 exc postage

Whatsapps 
010-2266217

Ig : toyandkidswear
Pages: Toy and kids wear

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan