GLA COMPLEX SHAKLEE


GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.


Khasiat dan kebaikan GLA COMPLEX SHAKLEE
Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf


TESTIMONIAL PENGGUNA GLA COMPLEX YANG DAH BERJAYA








NAK CUBA?

MACAM MANA NAK ORDER?

sms/whatsapps liyana 010-2266217

emel mamahousewifevitamin@gmail.com

dapatkan konsultasi percuma dari saya selepas pembelian




MEALSHAKE SHAKLEE UNTUK KANAK2



Meal Shake Shaklee sememangnya menjadi pilihan ramai ibu bapa hari ini untuk kesihatan menyeluruh anak-anak mereka yang sedang membesar. Diberi nama timangan "easy-on-the go-meal" merupakan supplement multivitamin shaklee yang mudah dan pantas disediakan yang melengkapkan keperluan nutrisi untuk anak yang sedang membesar.

Kebaikan Meal Shake Shaklee yang 1001 terutama memperbaiki selera makan anak yang picky eater, memperbaiki tahap kesihatan anak yang kerap demam, batuk, asthma dan kurang berat badan sememangnya diakui oleh ramai ibu bapa yang telah mencuba meal shaklee yang terbukti terbaik, berkesan dan semestinya selamat untuk kesihatan dalaman anak-anak.


Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee
  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  •  Menambah selera makan anak
  •  Anak tak mudah kerap jatuh sakit
  •  Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  •  Mengatasi masalah sembelit
  •  Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
  •  Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
  •  Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung
  •  Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  •  Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
  •  Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein
  •  Meal Shake Shaklee merupakan supplement multivitamin yang menjimatkan kerana harga meal shake shaklee yang amat berpatutan.

Kanak sedari usia setahun sudah boleh mengambil meal shake shaklee (yang tidak menyusu badan) sebanyak satu sudu teh atau satu sudu kfc yang kecil. Anak-anak yang minum susu ibu tak digalakkan bancuh dengan susu ibu, kerana ada kemungkinan anak akan tolak terus minum susu ibu selepas itu sebab rasanya yang berlainan.

Bagi kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas sukatannya sedikit sahaja setiap hari untuk membantu mengekalkan perlindungan system imun pada tahap terbaik.


NAK CUBA?
MACAM MANA NAK ORDER?
sms/whatsapps liyana 010-2266217
emel mamahousewifevitamin@gmail.com
dapatkan konsultasi percuma dari saya selepas pembelian

ESP SHAKLEE

Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.
Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.


Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.


 Sesuai untuk semua lapisan:

1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama.

3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.

4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri.

DAN untuk semua yg pentingkan kesihatan dan nak sihat..baik lelaki mahupun wanita.

KENAPA RAMAI NAK CARI ESP INI?

1. Ibu Hamil : ESP membantu menguatkan rahim & membantu perkembangan otot bayi dalam kandungan.

2. Ingin Hamil : ESP membantu memelihara & memulihara rahim.

3. Ibu Menyusu : ESP membantu mempercepatkan pengeluaran susu.

4. Sesiapa yang ingin kurus : ESP memberikan rasa kekenyangan yang berpanjangan. Ianya memberi tenaga supaya kita lebih aktif bergerak, In Sha Allah lebih banyak lemak terbakar

5. Sesiapa yang ingin sihat : ESP memelihara kesihatan secara menyeluruh.

6. Sesiapa yang ingin cantik : ESP membuat kulit jadi licin, gebu & cerah.


Apa yang membuatkan Soy Protein Shaklee berbeza dengan produk soya lain? 

Kebanyakan produk soya diproses dengan alkohol. Cara ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan keseluruhan kebaikan soya.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO. Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, Soy Protein Shaklee menggunakan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.


NAK CUBA?
MACAM MANA NAK ORDER?
sms/whatsapps liyana 010-2266217
emel mamahousewifevitamin@gmail.com
dapatkan konsultasi percuma dari saya selepas pembelian

DTX COMPLEX SHAKLEE UNTUK HATI

HATI merupakan antara organ terpenting di dalam tubuh. Di antara fungsi HATI ialah:

Tukar makanan kepada tenaga.
Kawal pembekuan darah, pengeluaran & perkumuhan kolesterol, dan kawal penyimpanan lemak.
Hasilkan hempedu – bahan yang membantu anda menghadam makanan & menyerap nutrien-nutrien penting.
Bantu dalam menolak jangkitan-jangkitan dengan menghasilkan faktor-faktor imun, serta menyingkirkan bakteria dari dalam darah.
Menyimpan viamin penting, tenaga & mineral, serta merembeskannya ke dalam darah apabila diperlukan.
HATI turut memainkan peranan utama di dalam penyahtoksikan (detoxification) dengan memetabolismekan dan memisahkan dadah, alkohol dan toksin-toksin alam sekitar.

Apabila sistem penyahtoksikan semakin tepu, toksin yang terkumpul akan menyebabkan keletihan, sakit kepala, rasa loya dan pening, dan adakalanya mewujudkan masalah kulit seperti jerawat.


Shaklee DTX Complex menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi hati yang sihat dengan satu formula unik herba-herba dengan antioksidan dan aliran hempedu yang diperkaya*.



Gabungan unik bahan botani dalam Shaklee DTX Complex menyokong kesihatan dan fungsi hati dengan dua cara:

(1) Ekstrak biji benih Milk Thistle, biji benih Schizandra Chinensis dan cendawan Reishi mempunyai ciri-ciri antioksida, menawarkan perlindungan untuk sel-sel hati dan dipercayai dapat meransang sintesis protein bagi pemulihan dan pembentukan semula sel-sel hati*.

(2) Pati Dandelion, Kunyit dan Artichoke membantu mengekalkan aliran hempedu normal, menyokong satu daripada organ (hempedu) yang diperlukan untuk mengeluarkan sebatian-sebatian toksik daripada tubuh*.

Produk Shaklee yang DTX Compex memberi perlindungan untuk Hati anda.


DTX complex menyediakan makanan sokongan bagi fungsi hati yang sihat dengan satu formula herba yang unik dengan antioksidan. Kebaikannya:-


Mempertingkatkan cici-ciri aliran hempedu.
Membekalkan Antioksidan yang menyahtoksikkan hati
Melindungi dan meransang keupayaan normal badan dalam mengekalkan sel-sel hati yang sihat


Terdapat beberapa kawan yang membeli DTX Complex dari saya. Mereka kata mereka sering makan luar  dan makanan 'fast food'.

Ada pula yang memakan DTX kerana beliau pernah dijangkiti penyakit Hepatitis. Biar beliau telah sembuh, beliau tidak mahu perkara itu berulang semula kerana rasa merana, lemah bila ada hepatitis ni.. Tak sanggup katanya. Jadi beliau amalkan DTX complex setiap hari.

Ada pula seorang pengamal Shaklee yang mempunyai masalah alergi dan masalah kulit, telah memakan vitamin c dan lain-lain vitamin. Beliau give up mengambil semua vitamin ni, cuba makan DTX complex  sahaja dalam beberapa minggu. Nampak kesan alergi tu kurang, lepas tu baru beliau mula makan vitamin lain.






NAK CUBA?

MACAM MANA NAK ORDER?

sms/whatsapps liyana 010-2266217

emel mamahousewifevitamin@gmail.com

dapatkan konsultasi percuma dari saya selepas pembelian

HERBAL BLEND CREAM MULTIPURPOSE SHAKLEE


Dipekkan sebanyak 4oz dalam 1 botol . Semua ahli keluarga boleh menggunakan cream ini tambahan cream ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia, selamat dan berkesan.

Herbal Blend Multipurpose Cream ini diformulakan daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Cream ini bersifat dingin, bermentol dan tidak berminyak dan melekit. Herbal blend juga telah diuji secara klinikal di mana cream ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.sesuai utk kulit sensitif.

Dan banyak lagi kebaikan Herbal Blend Multipurpose Cream ini antaranya:

1. Ruam
2. Luka kecil
3. Calar
4. Demam (sapu keseluruh badan suhu akan turun)
5. Eczema
6. Masalh kulit Gatal
7. Menghilangkan Parut
8. Melembutkan Kulit Yang Kasar
9. Elokkan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
10. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
11. Memecahkan Lemak / Pembuangan Angin Dengan Cara Urutan Terutama Pada bahagian Perut
12. Losyen Kegunaan Harian
13. Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox

NAK CUBA?
MACAM MANA NAK ORDER?
sms/whatsapps liyana 010-2266217
emel mamahousewifevitamin@gmail.com
dapatkan konsultasi percuma dari saya selepas pembelian

BULAN KECANTIKKAN-PROMO OKT COLLAGEN POWDER



Kalau org tny sy.apa kolagen powder yg best skrg ni selain kolagen rumpai laut
Sy jawab kolagen shaklee dr ikan merah..sbb sy dah cuba.mmg super.dah sekotak sy try..liang pori muka xbesar mcm dulu lg..kita nk mkn ikan merah pon taukan harga dye mcmn..dahlah mahal.sedap pulak tu..so xheranlah super sebab kolagen ni dr sumber yg terbaik.


tips penting
minum malam sebelum tidur untuk membaiki sel kulit
minum pagi sebelum makan untuk menyerapan nutrien yan lebih baik


 

 Kolagen ini sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut:
♥Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.
♥Gusi yang tidak sihat
Rambut kering dan bercabang di hujung
Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering
Garis halus pada leher
Kulit hilang keanjalan, lebih kering.
♥Kelihatan tua daripada umur sebenar.
♥Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
♥Payudara dan punggung kelenturan
♥Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.
♥Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan

 
Saya sangat teruja cerita pasal kolagen bulan ini sebab kita semakin berkurangan kolagen dlm  badan (Info:Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun).  Jadi kalau usia kita 25-30an mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dlm badan.. Jadi ni saya cerita tentang diri saya sendiri..saya taknak menyesal di kemudian hari..


Akhir kata saya pilih kolagen dari jenama Shaklee bukanlah sebab saya ni distributor Shaklee tapi sbb mmg dah terbukti best dari segi kualiti, kesan yg segera seawal 1-2hari (ni ikut badan masing2 ye sbb kalau ikut klinikal study, kesan yg mengujakan adalah seawal 8 minggu) .. kalau tak best takkan lah customer2 semua repeat order berkotak2..dan ada sahaja hari2 feedback dan testimoni yg mengujakan dari mereka..
 Jom try sekotak..pm nk dptkan best price dr sy sempena PROMO OCT INI.HARGA MEMANG RUNTUH.beli 6 percuma 1
 
Mmg berbaloi dgn harga dye..

NAK CUBA?

MACAM MANA NAK ORDER?

sms/whatsapps liyana 010-2266217

emel mamahousewifevitamin@gmail.com

dapatkan konsultasi percuma dari saya selepas pembelian


BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan