TERINGIN DAH SANGAT NAK MAKAN

Firstly...mama nak senyum dulu..:D...

hehe...akhirnyer.....setelah hampir seminggu terbayang2kan mi kari chicken rice shop....dapat juga semalam makan........teringin sangat nak makan sampai terbawak2 dalam mimpi......lagi2 kalau tidur waktu siang dalam bulan puasa...bangun2 je perut berbunyi..........waduh2....macamana ni........dah terdesak sangat dah nak makan ni..........so terus bagi tau hb nak sangat makan mi kari kat situ......;


tapi nak tau tak pe jawapan hb...





tunggu lah dulu...nanti kita makan pas rayalah.......kat sana..........oh............tidak.............mama tak boleh nak tunggu...........tekak ni nak sangat makan...........


so petang tu dalam kol 530 kitaorang pergi jusco tebrau.kat situ je yang mama gan hb tau ada chicken rice shop ni...........sampai2 kol 6ptg........so kami cadang nak pergi terus kat situ tuk buat tempahan...........sampai2 kat depan restoren tu tau apa mama rasa........ish2...sedih.......tempahan tuk berbuka kat situ dah penuh......pekerja kat situ kata kol 1 lagi orang dah buat tempahan.....sedihnya........ingat mama tak dapat makan semalam........


so hb kata kita bungkuslah bawak balik....awal lagi .......so sempat kalau nak patah balik rumah buka......so kami pon take away......yeye........kesimpulannya...akhirnya...mama dapat gak makan............. puas hati tapi ada sikit kekecewaan........sampai umah masa nak berbuka......kuah dah kering...mi dah kembang.......makan kat situ lagi sedap.........huhu.....mama lupa nak snap gambar...sebab excited sangat nak makan.....xdelah gmbr tuk entry ni ye.....next timelah kalau mama dapat makan lagi kat situ......
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan