Taqif tukar susu lagi

hari tu ada cerita pasal susu dumexkan.......1st time beli kat mydin..tengok2 harga dye yg tin kecik tu mcm rm24....tapi bila second beli kat kedai runcit harga dye baru rm9.50.....biar betul susu ni murah mcm ni..susu lain punyalah mahal......mama gan hb xpuas hati......kedai ni biar betul......tapi bila pergi kat UO tengok harga memang harga dye rm9.50...maknanyer kat mydin tu betul ke harga dye......?cuba fikir2kan.....yang mama hairan nyer kenapa susu dumex dupro ni murah sangat ye......susu lain semua rm20 ke atas?bukannyer susu dumex ni xsedap...sedap je anak mama minum......mama xpasti nak bagi lagi kat anak mama susu apa yang terbaik untuk dye..susu murah ke susu mahal yang berkualiti.......mama cuba lak beli susu enfakid A+..ha.....amik ko 1 tin kecik rm40....Alhamdulillah..tak membazir mama beli..taqif suka juga minum...bila mama buat perbandingan keduanya..bila mama bancuh yg enfakid tu pekat lagi dari dumex...

hari tu mama ada tanya Dr pasal susu formula ni yang mana paling bagus untuk baby...Dr tu kata xkisah susu tu mahal ke murah...kesimpulannya susu tu mesti serasi dengan anak kita..yang paling penting anak kita memang perlukan susu....dan mesti minum susu.......

p/s:letih juga ye bila anak kita dah kena minum susu formula.sebab tengah2 malam kena bangun buat susu tuk dye..lambat buat...1 rumah dengar suara dye melalak...kalau dulu dye bangun nak susu.mama terus suakan je mamanyer tttttttttt....senang...
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan