DEAR CINTA HATI MAMA

DEAR CINTA HATI MAMA, muhammad taqif thariq

Firstly mama nak taqif tau yang mama sayang sangat kat taqif...mama dah bagi kasih sayang mama 100% kat taqif dari hr pertama taqif lahir 11 nov 2010- 20 jan 2012...mama tak pernah berpisah walau seminit pon dengan taqif.taqif sentiasa ada bersama mama.ke mana mama pergi,di situ ada taqif..taqif ingat tau...mama syg taqif..

kini mama xdapat lg bagi 100% kasih sayang mama kat taqif seorang,sebab taqif dah ada adik..mama xdpt nk dukung taqif,main gan taqif,bg taqif makan dan lain2 sebab adik sekarang perlukan perhatian dari mama..tunggu mama habis pantang ye sayang.t kita main sama2 gan adik.nnt taqif manja gan wan ye..papa jauh..

taqif ingatkan masa,21 jan 2012, 5.45 pagi mama rasa tak senang duduk baring..mama kejut papa tanya nak pergi hospital pukul berapa sebab Dr kat klinik kesihatan masa mama weekly checkup suruh mama pergi sana untuk cek baby sebab mama kata baby kurang aktif..taqif teman mamakan masa tu dengan wan..walaupon taqif xmengerti tapi mama tau taqif tau gak..:




Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan