rm $$$ from nuffnang?wow...suka2


salam semua
hari ni baru ler mama buka blog mama yg dah lama xbuka ni..lama xupdate blog...fuhh....bukan senang nak buka laptop ni kalau anak2 tengah membesar bagai juara..seorang dah setahun 10 bulan,sorang lagi dah 8 bulan...dua2 boy...di ulang BOY....fuhh.tuhan je tau macamana gayanya nak mendidik dan menjaga dua orang BOY...seorang dah paham2 jelah budak nak masuk 2 tahun ni...melompat sana,melompat sini...cakap dah pandai sikit2...mama,papa,jatuh,bocor,basar,air,susu,hello,askum,n banyak lagi lah..panggil diri sendiri pon aqif...yang sorg lagi pulak dah pandai merangkak,meniti sofa..tak lama lagi dah pandai nak berjalan dah...kalau main menyepah dua2 memang pandai.....mak ai dah melalut dah ni cite pasal anak...

nak cite pasal nuffnang ni aaaa....dah lama xjeguk nuffnang ni
alhamdulillah sekali buka...ni lah hasilnya...fuhh...selama setahun setengah berblog...orang lain dah beribu riban...mama baru rm123.36...jadilah....biar jelah dye beranak pinak..nak CASH OUT..blom lagi...tggu klau dah xde duit sangat kot...sekarang mama dah rancak ber biz..dulu xde biz..saja2 berblog..masa tu tgh mengandungkan taqif...sorang2 kat umah xde nak buat apakan...bila anak2 dah besar..nak buka laptop bukan senang..sebab taqif ni dah pandai nak berebut dengan mama dye..so payah ler....ni curi sikit masa..
fuhh cite lg pasal anak2...memang kalau cerita pasal dua orang ni tak pernah habis...daaaaa..nanti mama sambung lagi...sapa nak dengar dan setuju nak dengar mama berceloteh...

korang yang baca cerita ni..sudi2 lah membeli belah dengan mama..nnt masa nak membeli belah cakap sy ni follower mama...suka tgk blog mama..nnt dapat lah diskaun sikit...kalau nak borong pon boleh..mama lagi suka..hehe....
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan