CARA NAK BANYAKKAN SUSU IBU

"Vitamin Shaklee mampu dan bagus untuk memperbanyakkan susu ibu"

Sejujurnya ayat di atas ini KURANG TEPAT kerana anda perlu tahu bagaimana memperbanyakkan susu ibu dan fungsi vitamin,bukan vitamin yang menyebabkan susu ibu jadi banyak.

Namun bagi yang baru menjadi ibu, ibu yang sedang dalam masalah penyusuan dan ibu yang tercari-cari milk booster akan terus membuat andaian...kalau makan ni mesti susu jadi banyak..no..no..no...



Pada dasarnya saya mengambil vitamin Shaklee semasa dalam pantang untuk mengantikan jamu yang sedia ada di pasaran.tak nak anak saya kena joundis seperti anak pertama saya.yang terpaksa kena tahan wad selama 3 hari.tak nak tekanan darah saya tinggi kerana tak cukup tidur dan cukup rehat kerana menjaga anak dalam pantang dan terpaksa masuk wad selama 2  hari akibat tekanan darah tinggi..nak amalkan set pantang secara semulajadi dan YANG PENTING sihat dan cergas ketika pantang.

PIRAMID MAKANAN



Dan pengambilan set menyusu bagi kesihatan terus meningkat dengan baik kerana saya nak beri susu ibu terbaik untuk anak saya..saya nak susukan anak saya selama 2 tahun tanpa campur susu formula walaupun secawan...saya TIDAK MAMPU mengambil makanan diet yang seimbang setiap hari di mana pengambilan sayur setiap kali makan semangkuk,minum susu 4 gelas sehari, makan buah setiap kali lepas makan dan nilai protein dan kaborhidrat yang seimbang..mesti makan pagi,tengahari dan malam..no diet..nanti anak tak cukup susu..


JADUAL DIET

kerana saya sendiri tahu saya tak mampu nak makan makanan seimbang setiap hari dan minum air bergelas2 setiap hari.Maka,ini akan membuatkan kandungan nutrisi dalam susu ibu akan diserap oleh anak daripada tubuh saya dan JIKA perkara ini dibiarkan berlarutan tanpa diganti dengan sepatutnya maka saya akan senang letih, senang sakit, mood bersama suami akan berkurangan, diri dan rumahtangga jadi tak terurus dan akhirnya saya akan kelihatan lebih tua dari umur saya. Serta inilah perkara-perkara yang dilalui oleh ibu-ibu yang bekerjaya dan disamping menyusukan anak mereka.

Kerana tidak mahu berlarutan dan mendapat padah serta akibat, saya membuat keputusan untuk makan vitamin secara konsisten..dan vitamin pilihan saya vitamin SHAKLEE..

Pada dasarnya pengambilan vitamin oleh ibu yang dalam pantang dan penyusuan anak adalah untuk memastikan si ibu dan si anak mendapat khasiat yang seimbang sepenuhnya.

Ibarat Kereta yang dijaga maintainance nya akan bergerak lebih lancar di atas jalanraya.

Sama juga dengan ibu-ibu yang dalam pantang dan menyusu. Jika si ibu itu sihat, insyaAllah naknya akan sihat kerana susu yang dia minum tu dari susu ibu dan khasiatnya diperolehi sama macam ibu yang sihat..

Jika si ibu itu sihat, insyaAllah badannya dapat menghasilkan susu dengan lebih lancar dan efisien.

pengambilan vitamin memberi kesan yang positif bagi ibu yang dalam pantang dan menyusukan anaknya. Bagi ibu yang dalam pantang dan menyusukan anaknya dengan susu ibu...pengambilan vitamin akan memberikan kesan berikut adalah benar sama sekali

-anak tak akan terkena joundis
-ibu tak letih walaupun tidak cukup tidur
-luka ibu baik dalam tempoh 2 minggu
-anak bam bam sebab cukup susu
-susu berwarna kuning dan pekat
-anak minum sedikit dan mudah kenyang, senang nak buat stok susu ibu
-ibu lebih bertenaga dalam tempoh berpantang
-hubungan suami isteri bertambah intim
-rahim cepat kecut dan miss v rapat kembali

Vitamin yang dimaksudkan ialah vitamin asas seperti multivitamin, b complex, vitamin C,ZINC,ESP,ostematrik dan alfalfa. Setiap vitamin ini memberi fungsi yang berlainan namun atas satu tujuan iaitu kesihatan yang menyeluruh. JUJURNYA PENGAMBILAN VITAMIN MENGKAYAKAN NUTRISI DALAM SUSU IBU

BOLEH BACA SINI UTK REVIEW

Namun bagi mendapatkan hasil seperti ini.....
susu ibu


Saya selalu tekankan 3 perkara :

1. pam dengan konsisten setiap 3 jam atau kerapkan bayi menyusu untuk menghasilkan ransangan kepada payudara untuk menghasilkan lebih susu. Jangan sesekali tidak mengepam atas alasan payudara tidak bengkak. Jarak sesi perahan yang terlalu jauh iaitu melebihi 3 jam boleh menyebabkan penghasilan susu akan mula merosot dan lama kelamaan susuibu akan kering..konsep power pumping sangat penting.saya boleh ajar jika anda inginkan.

2. minum sekurang-kurangnya 3L air sehari...ini kerana air diperlukan untuk penyerapan vitamin dengan lebih menyeluruh.

3.DOA yang berterusan. Doa ini yang membantu keyakinan kita kepada Allah kerana dengan izin Allah jualah rezeki susuibu itu mengalir dengan lebih banyak.

untuk dapatkan set pantang dan set penyusuan ibu boleh hubungi saya

SMS/WHATSAPPS/WECHAT 010-2266217(LIYANA) TAIP "SET PENYUSUAN LENGKAP" ATAU "SET PANTANG LENGKAP"

FREE CONSULTATION DAN TIPS POWER PUMPING

Testimonial Set Penyusuan (MILK BOOSTER)

Setelah lama ZB mnunggu utk share testi ZB kini masa dh tiba..,.ZB nk share exprience ZB ambil set B bf +ESP

Sblum kawin 68kg+resdung+kulit kering

Ank ptama(tanpa produk Shaklee) - 58kg bfeeding smpai 28hari +susu tepung sbb puting berdarah saje kulit nipis n xtahan, kakak berikan susu dia sbb kesiankan ank.,,,slps 6bln bru bfeed blik tp btahan smpai 9bln saje

Ank kedua (tanpa produk Shaklee) - 56kg bfeeding smpai 6bln +susu tpung, masalah yg sama doct nasihatkan mkn makanan yg berempah n pedas utk tebalkan kulit

Ank ketiga(tanpa produk Shaklee) - 57kg bfeeding smpai 3bln +susu tepung sbb masalah yg sama + kna kursus 3bln tpaksa tgal ank n xsempat nk hasilkan tenusu byk2 utk bekal ank

Ank keempat(tanpa produk Shaklee) - 60kg bfeeding smpai 6bln +susu tpung sbb masalah yg sama

Ank kelima(dengan produk Shaklee) - 49kg FULL bfeeding smpai skrg (10bln) xcampur susu tepung sbb puting dh xbdarah lg..stok EBM smpai 150 botol....skali perah dpt 12oz....klu gi kursus confirm roomate teruja tgk hasil perahan sbb byk sgt...n confirm jugak chef yg kat dapur hotel tu dtg interview sbb truja....klu kursus 3hari 24 botol mesti full punyer...

Yg best lg yg ni:
Kulit makin cantik smpai bibik yg kt rmah ni slalu tenung aje muka majikan dia ni katanya 'wah ibu!macam artissss,....'....(perasan la plak) tp mmg btul ZB dpt rase perubahannya sbb ZB dh xbeli sume lotion, toner n mosturiser slpas dh habis (5bln yg lalu) sbb ZB rse mcm dh xperlukannya lg....

Husband plak yg comment 'Ayang kurus sgt la ,kna gemuk ckit bru ok.,.nti org confused ni cgu ke student?hihihi'.....so sya usahakan utk tambahkan kg sya dr 49kg ke 52kg skrg.,,.baju n seluar sume dh btukar size bru.....dulu jeans size 33 skrg 28.....hihihi....


 ANDA NAKKAN MACAM NI?
MACAMANA NAK BELI?
SMS/WHATSAPPS/WECHAT 010-2266217
TAIP "SET PENYUSUAN LENGKAP"
FREE CONSULTATION DAN TIPS POWER PUMPING
 

COMBO ESP

COMBO ESP

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;
membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).

Sms/whatsapps/wechat
010-2266217

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan