CARA NAK BANYAKKAN SUSU IBU

"Vitamin Shaklee mampu dan bagus untuk memperbanyakkan susu ibu"

Sejujurnya ayat di atas ini KURANG TEPAT kerana anda perlu tahu bagaimana memperbanyakkan susu ibu dan fungsi vitamin,bukan vitamin yang menyebabkan susu ibu jadi banyak.

Namun bagi yang baru menjadi ibu, ibu yang sedang dalam masalah penyusuan dan ibu yang tercari-cari milk booster akan terus membuat andaian...kalau makan ni mesti susu jadi banyak..no..no..no...



Pada dasarnya saya mengambil vitamin Shaklee semasa dalam pantang untuk mengantikan jamu yang sedia ada di pasaran.tak nak anak saya kena joundis seperti anak pertama saya.yang terpaksa kena tahan wad selama 3 hari.tak nak tekanan darah saya tinggi kerana tak cukup tidur dan cukup rehat kerana menjaga anak dalam pantang dan terpaksa masuk wad selama 2  hari akibat tekanan darah tinggi..nak amalkan set pantang secara semulajadi dan YANG PENTING sihat dan cergas ketika pantang.

PIRAMID MAKANAN



Dan pengambilan set menyusu bagi kesihatan terus meningkat dengan baik kerana saya nak beri susu ibu terbaik untuk anak saya..saya nak susukan anak saya selama 2 tahun tanpa campur susu formula walaupun secawan...saya TIDAK MAMPU mengambil makanan diet yang seimbang setiap hari di mana pengambilan sayur setiap kali makan semangkuk,minum susu 4 gelas sehari, makan buah setiap kali lepas makan dan nilai protein dan kaborhidrat yang seimbang..mesti makan pagi,tengahari dan malam..no diet..nanti anak tak cukup susu..


JADUAL DIET

kerana saya sendiri tahu saya tak mampu nak makan makanan seimbang setiap hari dan minum air bergelas2 setiap hari.Maka,ini akan membuatkan kandungan nutrisi dalam susu ibu akan diserap oleh anak daripada tubuh saya dan JIKA perkara ini dibiarkan berlarutan tanpa diganti dengan sepatutnya maka saya akan senang letih, senang sakit, mood bersama suami akan berkurangan, diri dan rumahtangga jadi tak terurus dan akhirnya saya akan kelihatan lebih tua dari umur saya. Serta inilah perkara-perkara yang dilalui oleh ibu-ibu yang bekerjaya dan disamping menyusukan anak mereka.

Kerana tidak mahu berlarutan dan mendapat padah serta akibat, saya membuat keputusan untuk makan vitamin secara konsisten..dan vitamin pilihan saya vitamin SHAKLEE..

Pada dasarnya pengambilan vitamin oleh ibu yang dalam pantang dan penyusuan anak adalah untuk memastikan si ibu dan si anak mendapat khasiat yang seimbang sepenuhnya.

Ibarat Kereta yang dijaga maintainance nya akan bergerak lebih lancar di atas jalanraya.

Sama juga dengan ibu-ibu yang dalam pantang dan menyusu. Jika si ibu itu sihat, insyaAllah naknya akan sihat kerana susu yang dia minum tu dari susu ibu dan khasiatnya diperolehi sama macam ibu yang sihat..

Jika si ibu itu sihat, insyaAllah badannya dapat menghasilkan susu dengan lebih lancar dan efisien.

pengambilan vitamin memberi kesan yang positif bagi ibu yang dalam pantang dan menyusukan anaknya. Bagi ibu yang dalam pantang dan menyusukan anaknya dengan susu ibu...pengambilan vitamin akan memberikan kesan berikut adalah benar sama sekali

-anak tak akan terkena joundis
-ibu tak letih walaupun tidak cukup tidur
-luka ibu baik dalam tempoh 2 minggu
-anak bam bam sebab cukup susu
-susu berwarna kuning dan pekat
-anak minum sedikit dan mudah kenyang, senang nak buat stok susu ibu
-ibu lebih bertenaga dalam tempoh berpantang
-hubungan suami isteri bertambah intim
-rahim cepat kecut dan miss v rapat kembali

Vitamin yang dimaksudkan ialah vitamin asas seperti multivitamin, b complex, vitamin C,ZINC,ESP,ostematrik dan alfalfa. Setiap vitamin ini memberi fungsi yang berlainan namun atas satu tujuan iaitu kesihatan yang menyeluruh. JUJURNYA PENGAMBILAN VITAMIN MENGKAYAKAN NUTRISI DALAM SUSU IBU

BOLEH BACA SINI UTK REVIEW

Namun bagi mendapatkan hasil seperti ini.....
susu ibu


Saya selalu tekankan 3 perkara :

1. pam dengan konsisten setiap 3 jam atau kerapkan bayi menyusu untuk menghasilkan ransangan kepada payudara untuk menghasilkan lebih susu. Jangan sesekali tidak mengepam atas alasan payudara tidak bengkak. Jarak sesi perahan yang terlalu jauh iaitu melebihi 3 jam boleh menyebabkan penghasilan susu akan mula merosot dan lama kelamaan susuibu akan kering..konsep power pumping sangat penting.saya boleh ajar jika anda inginkan.

2. minum sekurang-kurangnya 3L air sehari...ini kerana air diperlukan untuk penyerapan vitamin dengan lebih menyeluruh.

3.DOA yang berterusan. Doa ini yang membantu keyakinan kita kepada Allah kerana dengan izin Allah jualah rezeki susuibu itu mengalir dengan lebih banyak.

untuk dapatkan set pantang dan set penyusuan ibu boleh hubungi saya

SMS/WHATSAPPS/WECHAT 010-2266217(LIYANA) TAIP "SET PENYUSUAN LENGKAP" ATAU "SET PANTANG LENGKAP"

FREE CONSULTATION DAN TIPS POWER PUMPING

Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan