MINYAK RAMBUT HOMEMADE

EO CEDARWOOD

rambut taqif dari kecik lagi memang jenis lurus dan jatuh ke bawah
kalau selak tepi pon dia akan jatuh ke bawah
kalau bawak potong dekat kedai rambut
memang majoritinya xreti nk potong rambut taqif..
komfem2 akan jadi macam abu bakar ela
atau macam suku kaum penan
atau orang panggil rambut macam helmet

dekat sekolah memang tak dibenarkan rambut depan tutup dahi
dah byk kali sebenarnya kena tegur dengan cikgu
so tahun ni k.oli cadang nak pakaikan taqif minyak rambut
tapi bukan beli dekat kedai
yang ada bahan kimia
yang tak tau mana puncanya dan dari bahan apa

so k.oli buatkanlah taqif minyak rambut dari EO
bahannya dari carrier oil yang k.oli pilih mestilah yang terbaik untuk rambut
dan EO utama ialah cedarwood
adalah 2 3 EO lagi yang k.oli campur dalam minyak ni

fungsi eo cedarwood ialah antaranya
🎗menguatkan akar rambut
🎗membuatkan taqif lebih fokus di dalam kelas
🎗lebih relax dan bertenang

masa letak minyak rambut ni
urut2lah kepala dia
ramas2 sikit
bagi meresap ke akar rambut
selain tu rambut jadi lembut je
xdelah kering jekan
wangi pon iye
xdelah bau mcm minyak rambut di pasaran tu

nak eo cedarwood?
meh whatsapps k.oli 010-2266217

Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan