Apa jadi pada taqif bila mama terkurung pagi tadi

Pagi tadi kononnya nak masak sarapan untuk hb..naklah buat nasi goreng..dekat rumah mama antara ruang dapur dengan ruang tamu ada pintu..konon nya masak tak nak bunyi bising.nanti taqif bangun..lagi 1 tak nak 1 rumah berbau masakan...so...tutuplah pintu....selalu tutup okey je boleh buka pintu..entah pagi tadi pintu pulak tak nak terbuka..dia hang...nasib masa mama terkunci tu,hb mama ada..tak pergi kerja lagi..mama terbayang...kalaulah masa tu tinggal berdua je dengan taqif..mama kat dapur,taqif kat bilik..tak ke payah..dengan tak bawak hfnya...adu...cuba korang bayangkan...

pertama mama terfikir..macamana kalau taqif bangun nanti..mesti menangis sebab takde orang,then lapar...LAPAR..mmmsiannya anak mama...
kedua..sampai hb balik kerja ke nak kena tunggu.then macamana hb nak masuk rumah sedangkan mama dah solek pintu depan dari dalam..bukan 1 je..ada 2 je kawan2..DUA SOLEK..Jenuh pulak hb nak membukanya..masa tu mesti taqif dah nangis kuat yang amat..siannya...
ketiga...yang pasti mama mesti menangis...MENANGIS terkenangkan hb gan taqif...huhuhu..
Alhamdulillah taqif xde pape...SELAMAT

katakan taknak terkunci lagi macam tu...tombol pintu tu dah selamat di hapuskan oleh hb..menggunakan tenaga lelaki..kalau mama lah..tak terbuka rasanya....tangan pun dah merah2 pulas tombol tu...
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan