HUJUNG MINGGU KAMI BUAT APA

Semalam mama bawak taqif pergi cucuk 3 bulan punya..Alhamdulillah,taqif tak menangis dan hari ni dia tak demam pun..cuma masa cucuk tu dia menjerit sikit sebab terkejut..hehehe...tu bagusnya dan bezanya cucuk di klinik kerajaan dan klinik swasta..klinik swasta akan menggunakan jarum sehalus-halusnya untuk cucuk budak kecil macam taqif ni.kalau klinik kerajaan,dia akan menggunakan jarum yang sama standard peringkat umur dari kecil sampai dewasa..maklumlah kerajaan dah bagi subsidi macam tu..so terima dan berserah sahaja..nama pun dah freekan.masa taqif cucuk 2 bulan dia demam.sebab sakit kot.jarum tu besar..mama bukan apa,bukan nak menunjuk nak kata mama tak suka cucuk taqif dekat klinik kerajaan..papa dia takde masa nak bawak or hantar mama pergi klinik kerajaan tuk cucuk taqif..busy dengan kerja.ada masa pon waktu malam,cuti am dan ujung minggu sahaja.manalah klinik kerajaan nak bukakan.so terpaksa bawak taqif pergi cucuk di klinik swasta..tapi yang tak bestnya..hulur duit jelahkan..dah nama pun swasta..hehehe..




psst...psttt....




nak tau tak berapa berat taqif masa 3 bulan...hehehe...before keluar rumah nak pergi cucuk mama dukung dia dan mama cakap,pa rasa berat taqif 7kg kot..then masa kat klinik tu,betul Dr timbang berat taqif..7 kg tepat...naluri seorang ibu....bukan nak bangga...tapi tak sangka tepat...cewah....opss.jangan marah ye...terover lak...
mama nak cerita before mama gan papa bawak taqif pergi cucuk apa kami buat di rumah..jeng jeng jeng...




ni dia


konon nak mencantikkan rumah..yelah..dah nak setahun duduk rumah ni,kosong je dinding...tada...rumah mama tak lawa tau...


kami tampal cermin yang dah setahun beli kat ikea dan gantung gambar kawen kami

lekat wall sticker..baru buat sikit..ni hasil dia..cantik sangat macam lukisan kaler air yang di conteng kat dinding



ni gambar dekat dia..

mama tak ambil keseluruhan ruang rumah..rumah xlawa pun..cukup sekadar selesa..

wall sticker tu mama ada jual..nanti boleh tengok kat sebelah post ni ye..kalau ada yang berkenan..

hari sabtu mama pergi tengok festival layang2 antarabangsa.nanti mama buat entry..tunggu...............
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan