KENAPA SHAKLEE JADI PILIHAN SAYA

Kenapa saya pilih shaklee?
Kenapa shaklee jadi pilihan saya?

Jom baca kisah dan pengalaman saya
Bukan rekaan.tp realiti.semua pengalaman yang saya lalui.


Dulu masa mula2 kenal shaklee dari kawan hubby.masa tu mengandungkan aqil..dye bg pamplet suh cuba kalau nak..masa tu memang tak kenal apa itu shaklee...memang loss betul..tak kenal langsung vitamin shaklee ni..saya serahkan 100% kan hubby..kalau dye nak,belilah..saya makan je..so dye pon beli.kawan hubby cadangkan vit c,b comp,vita lea dan esp...4 item ni.sebab masa tu mkn pil kalsium doktor bagi.memang dari susu dye buat pil.bkn kalsium klinik yg dari bahan galian tu..tu memang x baguskan..

then bermulalah mkn vit tu sampai dalam pantang..memang takde masalah..masa saya makan vitamin shaklee tu pon dah ujung2 tempoh mengandung pon.yela baru kenal kan..memang berubahan tu sangat berbeza dengan masa mengandung anak 1st dan pantang anak 1st.anak1st memang banyak drama dan lakonan..sangat2 mencabar dan banyak ujian..dari mula moning sickness yang sangat teruk,kemudian tekanan darah yang tinggi,kencing kotor,kemudian masa nk bersalin tu tekanan darah naik sampai 150 walaupon saya xrasa nak pitam ke,pening ke..

Lepas bersalin,dah elok jahit semua.tertiba trkanan darah rendah..memang makin lama makin rendah.oksigen pon dah xde masa tu.memang nak pitam dah..xnampak dunia..semua doktor dan misi kelam kabut..sampai semua kerumun ni.nak tengok kenapa.memang sangat2 tragis lah..rupa2 blendong.ada luka dekat dalam.tempat saluran baby keluar tu..2.5liter darah keluar.banyak..

Memang masa tu antara hidup dan mati..taqif pon sempat juga lak bagi susu badan yang pertama masa tu..hubby pon terpaksa menunggu dekat luar .malam tu baru stabil.doktor terpaksa bagi ubat kecutkan rahim.untuk elak perkara sama berlaku.2 beg darah digantikan..

Syukur YaAllah.ku masih lagi bernafas di bumimu ini...xckup dengan itu pulak..lagi sekali saya di masukkan wad sebab tekanan darah tinggi..nurse risau sebab dye kt boleh kena sawan.ujian2..dapatlah duduk hotel 2 mlm.

Tak cukup itu.taqif pulak kena masuk wad sebab kencing berdarah dan kena demam kuning..adoi.banyak pulak dugaannya.memang dalam 2 minggu tu pantang kat wad jelahku..

Banyakkan dugaan..bila anak 2nd.ku bersedia untuk protect awal..ku pilih shaklee..Alhamdulillah...segalanya mudah..dari mula mengandung hingga berakhirnya pantang..tiada tekanan darah tinggi,tiada demam kuning,tiada masalah.bersalin pon cukup mudah.pukul 530 pg terasa contraction.kol 930 pergi hospital.kol 1030 masuk wad.kol 11.10 dah bersalin..sangat mudah dengan 2x puss je..

Dan masa pantang pon aqil xmenangis malam..dye cukup selesa..susu banyak dan pekat,tiads demam kuning,saya xletih walaupon xcukup tidur,bertenaga,luka baik dalam tempoh 10 hari,rahim kecut sangat cepat,darah nifas stop 2mggu sahaja..semua kena vitamin shaklee..set pantang shaklee memang terbaik..

Sampai sekarang masih lagi makan vitamin shaklee terutama esp dan alfalfa kerana saya susukan aqil.kini dah 2thn lbh masih lagi susu badan..menolak susu formula.bkn saya yg tolak.tp aqil yg xnak walaupon dah cuba byk kali..semua kerana shaklee..agaknya susu badan jadi sedap dan lazat..

Berminat dengan vitamin hamil dan pantang shaklee?

NAK ORDER VITAMIN IBU HAMIL KLIK SINI

NAK ORDER VITAMIN IBU BERSALIN KLIK SINI

Free consultation after sale
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan