ekspo mom & baby 2011-danga city mall,jb

first time ni mama pergi ekspo mom & baby..mama best je rasa semalam...selalu kat kl je..ni dah ada kat johor bharu..so mama pon ajaklah hb pergi sana walaupun weekend tu hb kena kerja..sian gak kat dye sebab penat...tapi bila dah kehendak hati kata nak juga..hehe..mama pun pujuklah hb ajak pergi ke sana...

Dalam pukul 5 ptg tu mama pun sampai lah ke danga city mall..fuh..ramainyer orang walaupun dah last day..kononnyer cakap gan hb xnak beli pape.saja je nak tengok ekspo ni sebab tak pernah pergi...nak rasa pengalaman macamana kat sana...yeye je cakap macam tu...

fuh...masuk2 je kat ruang ekspo tu...mama dah beli macam2..hahaha....banyak gak lah duit abis..semuanyer untuk taqif....bukan apa..barang2 yang dijual semua murah2...kalah sale kat shopping complex tu....mama pe lagi...angkat ler..tukang bayarnyer papa taqiflah...hehehe

pastu leka punya round dalam tu sampai pukul 7 ptg..so mama gan hb pakat pergi makan dulu..lapar..2 jam dalam tu...pastu kami pergi solat...around kol 8 tu kami pergi ke ekspo pulak..dah alang2kn pukul 8..kebetulan ada lucky draw..so tunggu lah ..mana tau untung dapat hadiah...hehe...ni pun baru 1st time kami tunggu sebarang ekspo untuk lucky draw....

rasa2 dapat ke tak ye...jeng jeng jeng...Alhamdulillah...nama hb naik...xsia2 mama paksa hb pergi daftar juga kat kaunter tuk dapatkan gift...sapa xsuka giftkan...xbaget pun tuk lucky draw...nama mama gak xnaik2..huhu...

tahniah tu hb...sebab menang hamper...yang lain juga...terutama yang menang dapat duit,stroller dan tv plasma..best tu...

ni sedikit gambar masa mama katg sana..




Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan