Spring potato homemade

Sapa pernah makan spring potato yang banyak jual kat shopping complex or kat tepi2 jalan tu....sedapkan...kalau dulu orang jual harga dia dalam rm2.50 yang kecil dan rm3 yang besar..tapi sekarang ni yang kecil orang dah jual rm3 1 biji tu..pas tu serbuk perasa ada yang bbq,spicy,sweet sour dan cheese...

sekarang ni tekak mama ni nak lak makan spring potato tu..nak beli selalu mahal kan...so mama buatlah sendiri kat rumah..senang je buat dia...tapi bukan springlah..nak beli mesin tu tuk jadikan potato tu spring satu keje pulak..so potato tu mama potong bulat2.tak terlalu nipis dan tak terlalu tebal...pastu mama bancuh tepung gandum,letak garam sikit,serbuk penaik dan kacau dengan air..jangan terlalu cair...pastu celup je potato tu dengan tepung yang dibancuh tu..goreng sampai kekuningan...kemudian..mama taburkan dengan cheese powder...nak beli mama ada jual...lagi2 sekarang ni tengah promotion sampai minggu ni...mama jual

2 pack rm26
3 pack rm36
5 pack rm55
tak termasuk postage
setiap pack 200g
ada halal jakim..jangan tertipu ada yang jual dengan harga yang murah...sebab ada yang tak halal..

bolehlah mencuba..sebiji rasa macam spring potato yang jual tu..rangup lagi....hb pun suka...tak percaya..cubalah dulu.
kalau nak beli boleh emel mama djindhouz@yahoo.com

ni gambar dye..sory tak berapa nak cantik..tak sempat nak mekap.anak mama ni dah merengek nak makan bila mama pegang benda ni....so sekali je mama sempat snap2...

yang gambar kat bawah tu..mama makan dengan nasi...plus ayam bakar..nyum2...selamat mencuba dan menjamu selera..



p/s: kalau buat untuk anak2..tentu anak2 suka...tak rugi..potato kan mengenyangkan....boleh buat untuk sarapan pagi,minum petang dan boleh dimakan dengan nasi....jimat buat sendiri...
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan