1st Time bawak Taqif jalan2

Hari sabtu lepas mama dengan hb keluarlah pergi jalan2 bawak sekecik nie.saja biar dia tengok dunia luar.bawak pergi jusco.itu paling bagus pergi sebab ada baby room.senang nak menyusukan dia,tukar pampers, baju dan sebagainya...masa mula2 sampai tu,dia agak jakun gak lah sebab lain daripada yang lainkan.selalu dekat rumah,sunyi jer.yang ada bunyi biasa2.kereta,moto,tv dan suara orang.kali nie macam2 bunyi dia dengan..agak2 kalau dia boleh bercakap mesti dia kata "bisinglah mama papa...taqif nak tidur nie"..

Kesian dia tak dapat tidur dengan lena seperti mana di rumah..pendek kata siang tu dia tak tidurlah...sebab malam tu dia tidur dengan lenanya tak seperti malam2 biasa dia akan bangun sebab nak susu.nie susu pun dia tak mintak.kita yang kejut dia paksa bangun minum susu..tu pun dia menyusu dalam keadaan yang amat mengantuk...

Tapi mama gan hb puas hati bawak taqif jalan2...sebab ada hadiah untuk taqif,kami belikan dia stroller...walaupun mama dengan papa tak beli pape untuk diri sendiri..yela seronok tengok orang lain shopping masa new year kat jusco..dah lah ader diskaun..+ lagi 10% diskaun...untuknyer lah....tak sempat nak belek barang tuk diri sendiri,sebab masa sepenuhnya tumpuan kat anak bujang...tahun depan new year lah kami shopping,masa tu taqif dah setahun.......:)


Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan