Baju baru taqif tak jadi baju baru dah

Sayangku Taqif..

Mama nak minta maaf kat taqif sayang, Taqif ingat tak minggu lepas kita keluar pergi jalan2..Lepas tu mama gan papa belikan taqif baju baru..sebab apa mama beli baju baru untuk taqif..

1. Taqif takde baju jalan,so mama gan papa pun nak belikan taqif baju jalan.dulu tak beli sebab taqif dalam pantang lagi.mana ada jalan2..sekarang ni weekend je mama gan papa bawak pergi jalan2..so kena ada baju jalan..
2. Baju untuk duduk rumah ada yang taqif pakai muat2 je.so kena beli baju untuk pakai di rumah.kalau tak taqif takde baju rumah.
3.baju tidur pun sama,taqif pakai sekarang muat2 je 2 3 pasang yang ada tu..

Ni lah baju yang mama gan papa belikan untuk taqif..mama dah basuh...nanti boleh pakai ye sayang...


Tapi sayang,baju2 yang mama gan papa beli ni dah tak jadi baju jalan...mama telah mencacatkannya..mama excited nak basuh baju taqif,mama pun rendamlah kesemuanya tanpa teringat yang seluar taqif tu turun kaler..ni lah hasilnya..yang dalam bulatan merah tu hasil tempelan kaler dari seluar.





Ni lah seluar yang telah turun kaler...sian baju anak mama ni..mama minta maaf ye sayang..nanti kita beli baju baru lain kali..lain kali mama lebih berhati2..


Kepada hb ku,sayang minta maaf ye...sebab hbku lah yang mengeluarkan duitnya untuk bayar kesemua baju ini..mama mana ada duit..sebab mama tak kerja...

mama akan terus berblogging untuk mendapat hasilnya...bilalah en. nuffnang gan en. heartbeat nak bagi mama duit...lambatlah lagi agaknya dapat.....setahun kot..huhuhu

Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan