Taqif masuk NICU

Teringat masa taqif masuk NICU masa dalam pantang hari tu..masa tu baru je keluar dari hospital..Sapa tak seronok lepas bersalin dapat balik rumah..berpantang di rumah lagi selesa dari duduk di hospitalkan..dengan keadaan kat hospital tu sejuk...kita tak selesa,baby lagilah...

Tapi keseronokkan tu tak lama,esoknya masuk hospital balik..Pagi sebelum masuk hospital tu,taqif menangis macam kena something yang menyakitakan..tapi memang sakit pun..yela..kita tengok pun takut..bila dia kencing keluar darah..dia punya tut..pedih..kita sebagai mama pun cuakkan..pergilah klinik ibu dan anak..ingat doktor kat situ teror leh bagi solution..tapi doktor kat situ tak macam doktor..takut nak buat something,jalan penyelesaian terpaksa juga pergi general hospital..pergilah berkejar ke sana terus ke wad kecemasan..

Masuklah wad 3 hari 2 malam..macam menginap kat hotelkan kalau pergi jalan2..hehehe...kena tahan sebab pertama,kencing berdarah..then doktor cek,dia ada kuning juga.tapi sikit jer..dalam 255...

tapi masa masuk wad NICU tu sejuk tak ingat...suhu 20'c..kalau tengah dalam pantang tu,terasalah lagi sejuk..malam tidur pun sampai pakai baju 3 lapis..selimut pun 3 lapis.baby pun selimut 3 lapis..

kesian kat taqif lagi masa nie..







Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan