Di Pagi Raya

Salam...Orang lain dah abis cerita tang pagi raya,saya baru nak cerita tang pagi raya...Sory agak ketinggalan...Bukan apa...Sejak balik dari kampung..rasa malas jer nak buka blog sendiri...Rindu nak beraya lagi..Rindu nak jumpa family..So kurang bersemangat mcm selalu tue...
Masa pagi raya tu,saya gan hb tersedar awal..maklumlah dah terbiasa bangun sahur...so bangunlah awal b4 subuh tue...Cuaca pagi tu tenang jer...Hb pon putuskan nak pergi sembahyang subuh berjemaah bersama2 di surau berhampiran...Masa azan subuh tue,time nak g surau tue.Tiba2 ujan turun dengan lebatnyer..Hujan rahmatlah katakan..Alhamdulillah........
Balik dari surau jer,saya gan hb terus ke dapur..LAPAR...perut dah berbunyi..Dah biasa makan ketika sahur...Siap makan nasi putih lagi gan kari daging yg abah masak...Bila dah masuk dapur senyap2 makan..Then amik kari daging yg abah masak malam tadi xtanya abah dah siap masak ke belum...Nielah padahnyer...Rupanyer,kari daging tu belum siap lagi masak...Tawar jer rasanyer...Rupanyer GARAM belum lagi diletakkan...Tumpul selera nak makan..HUHUHU...Tulah nasib....
Pukul 8 pagi, kami bersiap2 nak ke masjid tu sembahyang sunat raya...Lepas tu,mulalah sesi salam bersalaman,bagi duit raya dan bergambar beramai2 b4 keluar berhari raya..



Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan