Antara Perempuan Lawa Dengan Perempuan Tak Lawa

"Kalau perempuan lawa pendiam…

Lelaki akan cakap: woow, ciri-ciri isteri idaman...

kalau perempuan tak lawa pendiam…

Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi

BETULKAN………….

kalau perempuan lawa berbuat jahat….
Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman nih...kesian
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat….
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak huduh...
BETULKAN………….

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg diganggu…
Lelaki akan cakap: heroin sejati...!
kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu…
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu...
BETULKAN…………….

kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem…..
Lelaki akan kata: ok gak la....
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem…..
Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki tuh!

BETULKAN……………
kalau perempuan lawa ditinggal kekasih…..
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu....
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih…..
Lelaki akan kata:...patut pun kena reject...

BETULKAN……………
kalau perempuan lawa penyayang binatang……
Lelaki akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang….
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...
BETULKAN……………
kalau perempuan lawa bawa BMW….
Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela nih....
kalau perempuan tak lawa bawa BMW….
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya nih.....
BETULKAN……………
kalau perempuan lawa tak mau bergambar….
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar….
Lelaki akan kata: sedar pun diri...
BETULKAN……………
kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki..
Lelaki akan cakap: caring sungguh....
kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki..
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu....
BETULKAN……………
kalau perempuan lawa bersedih hati….
Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy forever
kalau perempuan tak lawa bersedih hati………
Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2...

BETULKAN……………

kalau perempuan lawa masak…..
Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak tu...
kalau perempuan tak lawa masak….
Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????
BETULKAN……………
kalau perempuan lawa main2 miss call…
Lelaki akan kata: takpe...
kalau perempuan tak lawa main2 miss call…
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke... sibuk ni tau..
BETULKAN……………
kalau perempuan lawa hantar2 email…
Lelaki akan kata: sukenya....
kalau perempuan tak lawa hantar2 email…
Lelaki akan cakap: balik2 email dia...boring
BETULKAN……………

IngaTlah..
Smua MaNusia Makhluk Allah Jua..MAsing2 MempunYai KelebihaN Dan kekurangaN...
Org LAki MMg CmtU ker? HEhe..Aper PEndaPAt korAng? KOMEN..KOMEN…KOMEN…HEHEHE

Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan