Appointment di Pusat Kesihatan

Dah 3 4 hari xbuat pengisian di blog nie.Rindu rasanyer...Maklumlah semakin xlarat diri ini setelah kandungan masuk 7 bln..Lagi2 time puasa...Hanya Allah saje yang tau..Menahan sakit gastrik setiap kali puasa adalah perkara biasa,tetapi bila berbadan dua rasa gastriknya..Sampai nak menangis pon ada..Nasib ada suami di sisi bagi sokongan..Alhamdulillah...Si suami pon makin lama makin jadi penyayang..Kesabaran dye tip top...hehe

Kemarin pegi pusat kesihatan..Alhamdulillah...orang xramai...bulan puasa kot..pegi pagi dalam kol 730.Si suami hantar before dye pegi ke tempat keje.Sebab appointment kol 8 pagi.Kol 9 lebih selesai semuanya..Xterasa menunggu lamanya mcm selalu kol 10,11 baru habis.

Berat dengan tekanan darah ok..naik sekilo lg..kepekatan darah turun 0.1..baby dalam kandungan pon ok.Masa kat dalam bilik untuk diperiksa nurse kat situ.nurse tu tanya..

Nurse: Baby ok x?dye bergerak?
Saya: Ok..Aktif dye bergerak...

Masa Nurse tu pegang rasa kandunganku..masa tulah baby bergerak2..Kononnya dye nak bagitau kat nurse tu yang di sememangnya bergerak aktif dalam kandungan mamanyer..Nurse tu hanya mampu tersenyum...

Lepas nie setiap 2 mggu,saya kena cek di pusat kesihatan tuk mengetahui kesihatan baby dan saya..Takut rasanya sebab nanti kena suntikan kancing gigi yang pertama..Sakit x kawan2 yang tengah baca nie yang mane dah kena suntikan tu?Pendek kata yang dah ader babylah..Mesti dah kena suntikan...

Dan sepatutnya,ada scan sekali 2 mggu yang akan datang tu..tapi scan kat situ rosak..Terpaksalah scan ditempat lain..Baru excited nak tengok baby dalam kandungan..Hehehe..

Hope anakku sihat,cukup sifat,sempurna dan kuat..Amin....
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan