Nasi Lemak...oh Nasi Lemak...

Rasa teringin pulak nak makan nasi lemak home made..bahan2 dah beli.buat jer xlagi.bila di fikir2kan balik.kalau time puasa nie makan nasi lemak.mengantuk pulak..Maklumlah makan nasi berlemak..

Nak buat nasi lemak pon duk fikir2kan lagi..Nak buat untuk buka puasa ke,makan sahur..Kalau buat untuk buka puasa..nanti time terawih,mengantuk pulak.. Kalau time sahur..Suami yang nak g keje mengantuk nanti di tempat keje.Kalau saya xpe lah lagi.Duk rumah jer.So xpe makan..

Bila tang sambal pulak, Fikir lagi..nak buat mcm sambal ikan bilis yg orang selalu buat tu ke,atau nak ubah sikit.Ikan bilisnyer di goreng dulu before letak dalam sambalnyer. Sebab si suami xsuka ikan bilis lembik.Nanti dikatakan nyer rasa ikan..Memang lah ikan bilis tu rasa ikan.dah spesis pon ikan kan..Maklumlah dye xberapa suka seafood..Saya pon hari2 duk makan ayam,dgg..Tu je yang selalu masak..Nasib baik time pregnant nie memang xlalu nak makan seafood..so senang keje nak masak..

Bila dah duk bincang gan suami pagi tadi nak buat nasi lemak.Si suami setujulah.tapi dengan syarat, saya kena masak time cuti.Kalau mengantuk tu,boleh lah tido...Hehehe...Misi nak masak nasi lemak akhirnyer tercapai...So doa2kanlah saya dapat masak nasi lemak yang diidamkan yer...maklumlah ibu mengandung nie mcm2 nak makannyer...T saya download gambarnyer...

Nie gambar yang saya amik dari internet..Pinjam kejap

View Image

Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan