Ke Klinik Kesihatan...

Hari nie ada appointment kat klinik kesihatan..pagi2 saya dah keluar dari umah,husband antar..dye g keje.so kena hantar b4 kol 8 pg.kol 730 dah ader kat klinik..org xberapa ramai sgt..angka giliran pon 1025..maknanyer...kat area ibu mengandung tu,saya org yg ke 25..

kol 8.15 mcm tu no naik untuk pergi menimbang dan amik tekanan darah..Berat badan xnaik..puasa kot..nurse xcakap apa.so diamkan jer.dye paham kot time puasa..tekanan darah pon ok.Normal..

Pastu dalam kol 8.30 pergi kat area makmal pulak untuk urine test dan amik darah..Alhamdulillah..urine test xde pape dan saya xperlu dah amik darah..Jimat darah untuk hr ini.Masa nak tunggu dye panggil untuk urine test nie,kesabaranku teruji...Punyalah lama dye nak pggil no giliran..sabar jerlah..testnyer sekejap,nak kata org ramai sgt,xjuga..sabar3..nasib bulan puasa...

Dalam kol 9.15 pergi pulak menunggu di luar bilik untuk berjumpa nurse..nie pon lama gak..heran gak,sebab lama sgt..nak kata ader org,xde...so tggu jer lah...dalam 9.40 baru dye pggl giliran..Nurse pon cek2.Alhamdulillah,baby sihat..masa nurse cek tu kedudukan baby kat sebelah kanan dengan kepala di bawah..Nurse tu yg cakap..Saya iyekan jer..hehehe...

Nurse tu cakap hr nie,saya kena suntik untuk kancing gigi bg dos yg pertama..huhuhu..berdebar2 gak,takut gak sakit..Masa kat bilik suntikan tu dah takut.Siap tnya lg,sakit x kena cucuk.Nurse tu kata kejap jer sakit dye.Memang sakit kalau kawan2 nk tau...adalah dalam setengah jam rasanyer...Harap2 tangan nie xlenguh..

Then,appointment saya yg seterusnyer 3 mggu dari sekarang..sepatutnyer 2 mggu lg,sebab saya mintak tunda semggu,nak balik kg raya...Thank nurse..

Kol 10, my hb datang amik..Naik kete lg..Sebab pagi td masa dye antar ke klinik,sy mengadu sakit naik moto masa turun dari moto tu.Lenguh n sakit pgg..Thank my hb...
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan