Apa itu BE Dan Macamana Nak Tengok BE Kita

Menjawab Persoalan Mengenai BE

Terima kasih banyak2 kepada bardboo sebab terangkan kat saya pasal BE nie..Baru saya paham...Kalau korang nak belajar pasal benda2 nie..tanya kat beliau..Dye boleh jawab..terima kasih juga pada encik mamat yg byk membantu juga.

Nie yg bardboo bagi..

Salam.
Saya nak menjawab persoalan seorang blogger (
Mama@Liyana) di entry ini. (Cara Mendapatkan Buffered Earnings). Ini soalannya yer:

"mcmn nak kira BE yg kita dapat.contoh.mcmn awak tau BE awak dah 4"


Ok, mula-mula slogin kat Nuffnang. Pastu klik Earnings macam gambar kat bawah ni:


Kalau kita belum pernah dapat apa-apa BE, so apa yang akan keluar bila kita dah tekan Earnings adalah Campaign sahaja ye:


Dan bila je kita dah dapat BE, kita akan nampak table seperti bawah ni pula:


Bila BE-BE ini mati, secara automatik akan jadi Metered Earning, dan akan muncul plak table bawah ni:


Jadi, kalau kita baru dapat satu BE, hanya akan ada satu BE pada table tu. Bila dapat BE lain, akan bertambahlah kotak-kotak pada table kat atas tu. Dan bila iklan tu mati, dia akan terus masuk ke metered earnings plak.

Setakat ini saya dah dapat 12 BE yang dah jadi metered earning, dan dua BE sedang aktif sekarangni. Thanks to Nuffnang yang bermurah hati. =)

Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan