Baby merajuk sebab nak borak gan dengar Al-Quran...

Semalam saya kata nak kena g ospitalkan..masa tggu hb jadi x balik dari keje tu..sebab dye semalam kebetulan ader client datang..so kena meeting..bglah baby dgr ayat Al-Quran Al-fatihah,Yusuf,Mariam, luqman gan yasin b4 tggu hb blk tu..


*


*


*


Nak tau x pe belaku pastu...


*


*


*


Alhamdulillah baby gerak akhirnyer...dapatlah 5x ptg tu...Pas tu hb tepon tny jadi x nak g ospital,saya cakap xjadi kot coz baby dah gerak 5 x..


*


*


*


*


Malam tu pas isyak..Hb borak gan baby..then bacakan kat dye Ayat2 Al-Quran..


*


*


*



Nak tau x pe jadi kat baby masa tu...


*


*


*


baby gerak lagi 5 x..Cukuplah baby gerak sbanyak 10 x dengan masa antara kol 9 pg sampai 8.40 mlm...fuhh...Rupanyer dye nak berborak gan papa dye..dah lama papa dye xborak gan dye..yg bestnyer..gerak bukan sikit2..tndg2 sana sini....xpe...janji baby mama papa aktif..



*


*


*


Alhamdulillah...Suka sangat...baby dah besar mama gan papa selalu harap dye boleh hafal Al-Quran boleh jadi hafiz hafizah..Tu baby merajuk,sebab semalam dye nak dgr n bacakan Al-Quran kat dye..T mama gan papa buat lg yer..hari2 pon xpe..Semua tuk baby..
Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan