Apa jadi pada nasi minyak yang masak semalam

Semalam kata teringin nak makan KEK kan,tapi sayangnya tak dapat makan lagi..Hb kata tunggu weekend lah.kita cari kek secret recipies...Huhuhu...Kena tahan lah sampai weekend...

semalam makan malam saya buat nasi minyak gan ayam masak merah..kononnya nak nampak cantik macam kat rumah orang kahwin,so letaklah kaler2 sikit..macam nasi hujan panas tu orang kata..

masa nasi tengah nak mengering tu tuanglah beberapa titik warna kuning gan hijau..korang nak tahu tak bila nasi dah masak je jadi apa kat nasi tu..



-


_



_



_



_



-



Masa nasi tu dah betul2 masak,saya pon duk lah gaul2 bagi nasi tu kaler2 cantik,warna kuning campur hijau..nak tau lagi apa jadi tak


-


-


-


-


-



-


-

Treng teng teng....hahaha...jadi kaler semua nasi hijau..warna kuning hilang dah..tak jelaskan..saya fokus lagi dekat ye...



nampak tak...kalau korang nak makan tak,hehe..my hb duk gelak sebab kelakar..tapi tak pe dia cakap,kaler je,yg penting rasanya..nasi minyak tetap nasi minyak...janji SEDAP...

Saya makan gan ayam masak merah je,takut nak makan gan sayur hijau,kaler sama je,hb yang habiskan semua sayur..tapi takdelah dalam gambar ni ye..


Ni dari pandang tepi sikit..sorry gambar tak jelas lagi terang,maklumlah pakai kamera hf jer..kalau tengok depan mata,kaler hijau dia sunggu menyelah lagi terangnya..malas nak pergi ambil kamera sebenar..

Post a Comment

BIODATA TAQIF

Nama:Muhammad Taqif Thariq
DOB:11 November 2010
Masa:5.19 pm
Berat:3.34 kg
Panjang:56 cm

1 Bulan
Berat: 4.6 kg
Panjang: 59 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.5 kg
Status: Pandai senyum,nak main

3 Bulan
Berat: 7 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.9kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

18/7/2011
Status:taqif dah pandai merangkak dengan lancar

25/7/2011
Status:taqif tumbuh gigi sebatang kat bawah

30/7/2011
Status:taqif dah pandai duduk sendiri tanpa bantuan pegang mana2 objek

11 bulan dah pandai berjalan..amin...

1tahun 7 bulan
status:dah pandai cakap mama,papa,mamam,nak,nanak,boleh,gelak,ajuk cakap org,still masih cakap macam baby lagi..sekarang belajar nak melompat..berat 12kg masa 1thn 5 bulan..

11/11/2012
2tahun genap
alhamdulillah..dah pandai sebut banyak word jugak..dah jadi abang yang baik..dan sayang adik..

BIODATA AQIL

Nama:Muhammad Aqil Zafran
DOB:21 Januari 2012
Masa:10:11 pagi
Berat:3.22 kg
Panjang:48 cm

1 Bulan
Berat: 4.7 kg
Panjang: 56 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,hisap jari,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.5 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah

5bulan
Berat 7.5kg
Status:dah pandai guling2 dari ujung ke ujung,mengundur..

8bulan
status:dah pandai merangkak

9 bulan
status:dah pandai bertatih pegang kerusi meja
dah pandai bangun sendiri tanpa bantuan

9/11/2012
dah pandai berjalan sendiri tanpa bantuan 5 -7 tapak


BIODATA AMMAR

Nama:Muhammad Ammar Amsyar

DOB:29 April 2015
Masa:3:42 pagi
Berat:2.96 kg
Panjang:50 cm

1 Bulan
Berat: 4.4 kg
Panjang: 53 cm
Status: Tidur je

2 Bulan
Berat: 5.6 kg
Status: Pandai senyum,nak main,tgk tv

3 Bulan
Berat: 6.4 kg
Status: hisap jari,gelak besar,membebel,tgk tv

4 Bulan
Berat 7.6kg
Status:Pandai mengering,angkat tgn ketika menyiarap dan undur smpai pusing 180 darjah


Related Posts with Thumbnails

hari pertama dilahirkan

1 bulan

2 bulan